[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rezultate Conurs AGA 2006  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

S-au afisat rezultatele AGA 2006 aici. La categoria "large" veti regasi si acvariul meu de 220L. Evident, eram constient ca nu aveam sanse sa castig, pentru cei in tema acolo au concurat nume grele mondiale (ex fratii Senske, distribuitorii ptr USA a produselor ADA ), incurajat de multi dintr voi, m-am gandit ca prezenta unui acvarist din acest forum si din aceasta tara acolo e pana la urma un fapt pozitiv... Va las sa va bucurati de acvariile de acolo, eu am vazut doar cateva si mi se par mai bune decat anul trecut (evident nu ma refer la al meu...) Inca nu sunt comentate de arbitri (nu stiu daca vor mai fi, pe mine de fapt asta ma interesa), dar inca e deschis votul popular la fiecare acvariu.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

INTROS wrote:S-au afisat rezultatele AGA 2006 aici. La categoria "large" veti regasi si acvariul meu de 220L. Evident, eram constient ca nu aveam sanse sa castig, pentru cei in tema acolo au concurat nume grele mondiale (ex fratii Senske, distribuitorii ptr USA a produselor ADA ), incurajat de multi dintr voi, m-am gandit ca prezenta unui acvarist din acest forum si din aceasta tara acolo e pana la urma un fapt pozitiv...

Eh lasati domnu`... lasati ca nici nu te-ai facut de rusine cu ce ai pus la concurs acolo
Altfel spus esti in carti si ca sa te consolez nici fratii peste astia de vand ADA nu au luat nimic :p Plantele aratau in acvariul ala superb, dovada, daca mai era cazul, ca solu-i de exceptie dar nu-i totul...mai trebuie si ochi si mana de artist.
Realitatea este ca eu am alt preferat intre toate ce le-am vazut acolo. Este vorba despre acvariul lui Harald Schneider...care nu a luat decat mentiune
Imi place mult pentru ca sunt constient cat este de munca acolo....e ceva infiorator. Sincer oricat as indragii acvaristica mi-am desoperit limitele... Practic nu cred ca as avea nervii sa ma transform intr-un mic chinez precum a facut-o neamtul nostru :-)
Apoi imi place pentru ca imi da apa la moara si dovedeste ca macar pe sectiunea de plante a forumului discutiile sunt foarte aproape de de ceea ce "se poata in ziua de azi in lume".
Plantele care-i "macina" pe ei ne "macina si pe noi".
Priviti cu ce si-a plantat omul bijuteria: 1.Monosolenium tenerum, 2.Utricularia graminifolia, 3.Glossostigma elatinoides, 4.Vesicularia spec., 5.Hemianthus callitrichoides "cuba", 6.Pogostemon helferi, 7.Microsorum pteropus "Windeløv", 8.Freshwater Seaweed (Süßwassertang in German), 9.Cladophora aegagrophila.

1.Monosolenium tenerum este planta cu care cred ca v-am inebunit pe toti de atata timp. In sfarsit a patruns de cateva saptamani in tara in forma impecabila. Se dezvolta cel putin la mine in acvariu extraordinar si in curand va promit articol si poze legate de ea.

2.Exact ieri discutam cu importatorul meu personal ...despre aceasta planta. Am vazut niste imagini si mai reusite cu planta asta decat cele prezentate de neamt. Ce m-a oprit ieri din a gandi o eventuala introducere pe piata a plantei a fost:

Utricularia graminifolia (Tropica No 049B) belongs to the most interesting water plants. It is carnivorous and creates an attractive green carpet in the foreground within a couple of months.
The tiny trapping devices may inspire long discussions among family members and friends as carnivorous plants always stimulate people`s curiosity.
...in plus citeam pe un forum ca planta ar avea predilectie pentru creveti/crustacei....si de atunci m-am facut mai rosu decat red cherry-ul de la mine din acvariu.
....si totusi se pare ca nu e chiar asa de negru de vreme ce acvariul despre care vorbesc constat ca are: many Redfire Shrimps (Neocaridina denticulata sinensis var. red)
Asadar se pare ca avem liber la Utricularia graminifolia

3.Glossostigma elatinoides. Glumind as fi spus ca e deja o planta "fumata" la noi pe forum inca de acum ani buni de zile. Eu am avut un covor imens cu Glosso dar alaturi de mine au mai fost o droiae care chiar au realizari in domeniul ei. Repede pomenesc de Porcu`si de Intros. Totusi nu am gasit si nici nu am auzit de realizari la Glosso decat cu munca, foarte multa munca, ras,tuns si frezat :-) si dopat cu CO2.

Trec foarte usor peste 4.Vesicularia spec.pe care o au si pustii in bazine, foarte raspandita, decorativa si de nivel soimii patriei ca dificultate de crestere si ajung la 5.Hemianthus callitrichoides "cuba" planta care a fost adusa tot dupa niste discutii pe acest forum si care arata bine in cateva acvarii de pe la noi. Vorbeam de curand de problemele pe care le-a intampinat Intros cu planta ....dar ele sunt legate de conjunctura acvariului, nu de faptul ca nu i-a dat de cap...Avem chiar niste poze de exceptie cu planta la el in acvariu.

... si asa ajung la 6.Pogostemon helferi. Planta pe care deja am putea spune ca e ca si in acvariile noastre. Exista la Tropica si am convingerea ca o sa fie bagata cat de curand pe piata...doar am discutat aici pe forum despre ea, nu? Nu discut acum calitatea si pretul ei, cum va fii pe piata, dar dovedeste daca mai era cazul, inca odata ca atunci cand pornim pe aici o discutie despre plante o facem in cunostiinta de cauza si in ton cu ceea ce se intampla pe la cei cu acvaristica civilizata.

7.Microsorum pteropus "Windeløv"...deja in acvariile noastre, a multora dintre noi. Am la galerie de ani de zile expusa, dar a trebuit sa faca valva la altii ca sa ma creada lumea Apoi am donat , am raspandit am vandut si asa mai departe....chiar cred ca e o planta pe care putem deja sa o consideram de exceptie si cu care ne-am descurcat mai multi.

Cu 8.Freshwater Seaweed nu prea m-am lamurit din poza iar pentru ca nu i-a dat si denumirea latina...am inteles de pe net doar ca are o valoare nutritionala buna si ca japonezii mananca ceva similar doar ca nu sunt de freshwater cat despre 9.Cladophora aegagrophila...iarasi o planta cu care au fost prezentate acvarii pe forum, se gaseste sau macar se gasea pe toate drumurile nu sunt deloc probleme, ci doar rabdare si chirurgie

Asadar uite asa a iesit un acvariu care a castigat mentiune la o categorie decenta de litraj a concursului AGA 2006 Aquascaping Contest cu plante mai aparte dar nu extrem de pretentioase despre care noi aici am tot vorbit pentru cei care au avut urechi...

INTROS wrote:Inca nu sunt comentate de arbitri (nu stiu daca vor mai fi, pe mine de fapt asta ma interesa), dar inca e deschis votul popular la fiecare acvariu.

Da erau interesante comentariile...da`asta nu inseamna ca te-ar fi lamurit de ce nu a luat altcineva locul 1. De multe ori nu te lamuresc nici ce ai gresit tu...Intrun fel e firesc chiar si arbitrii in astfel de competitii sunt subiectivi....nu partinitori, dar subiectivi in aprecierea esteticului.

Pentru ca am apreciat efortul de timp si cel financiar depus pentru acvariul tau, dovada ca se poate face ceva frumos si comparabil cu ceea ce vedem in vest, chiar daca nu iti foloseste la nimic , ai castigat votul meu la concurs.
Stiu ca e doar un vot de incredere....dar uneori face mai mult

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

din partea mea un vot si felicitarile de rigoare! astept sa apara si alti romani pe acolo.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

INTROS wrote:La categoria "large" veti regasi si acvariul meu de 220L. Evident, eram constient ca nu aveam sanse sa castig
Pentru ca tipii d-acolo au hotarit sa apara acvariu' tau, inseamna ca meriti: . Abia astept sa vad ce-o sa spuna juriu', sa vedem daca au aceleasi pareri ca forumu' nostru .

Sandu wrote:Este vorba despre acvariul lui Harald Schneider
Ala mi-a placut si mie . Aia nu-i o munca de chinez obisnuit, e munca de chinez batrin, foarte-foarte batrin .

Remarcabil: "no Filtration, no Filtermasses, only a Powerhead for Streaming".

Si dimensiunile sint interesante: 90 x 60 x 40 cm :p . Poate o sa dispara si la noi moda asta fara sens a acvariilor inalte si inguste .

Poze: smilie ... Poze cu plante
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

INTROS wrote:Inca nu sunt comentate de arbitri (nu stiu daca vor mai fi, pe mine de fapt asta ma interesa), dar inca e deschis votul popular la fiecare acvariu.


""Very pretty tank with good use of color. Pleasing use of diagonal lines in some places. Nice job!" ---Karen Randall

"Your plants are haelthy and the tank is clean! I would like to suggest you to work on your trimming technique to get the best of the stem plants as well as the composition of your design. " ---Luis Navarro

"I am not sure that I agree that the name is appropriate. I find the layout too complex and with way too many species of plants." ---Ole Pedersen
"

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Bravo , INTROS :jumpers:
E am trait s-o si pe asta. Sa vad un roman cu acvariu la un concurs de acvarii plantate
Si nu orice acvariu unul zic eu bun
Daca vei mai participa in fiecare an sigur i-ti vei forma mana si ochiul
Si te vom vede printre primii :bravo2:
Sincer sa fiu cu tine si analizand fiecare acvariu in parte cred ca locul 3 din concurs este departe de acvariul tau , adica nu avea ce sa caute acvariul italianului pe locul 3 , dar cine stie ce criterii de departajare au avut ei ,cred ca locul tau era printre primii 5-6 , asa ca esti roman de al meu
Personal cred ca sunt niste acvarii care cred ca sunt cam departe de ce ar trebuii sa fie un acvariu plantat
Oricum , te felicit si cand vii prin Iasi ai o stical de vin de la mine si inca una pentru acvariul tau si inca una pentru pasiunea ta si inca una pentru ca sa participi si la anul si una pentru mine nuuuuuuuuuu
Asa ca succes in continuare

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Mitica
Member

Joined: 08/10/2006 16:33:26
Messages: 164
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Felicitari pentru rezultat!! Acum dupa ce s-au publicat comentariile se pare ca nu ai fost departe de podium.
Efortul tau e remarcabil pentru ca dupa cum ai zis tu multi dintre ceilalti concurenti au avut sponsorizari masive in spate. Am gasit si acvariul de pe locul 1 afisat in stare cruda pe site la ELOS (prima data cand aud de ei)
Am remarcat de asemenea ascensiunea colegilor nostri de la sud precum si a polonezilor.
Inca odata felicitari si la mai mare
aripel
Member

Joined: 04/10/2005 17:42:55
Messages: 232
Location: bucuresti
IP:
Offline

Felicitari Intros! la mai mare si mai frumos. E o mare realizare pentru tine si o meritai la cat de pasionat esti! Si stai linistit c alucrurile mari se fac treptat, din prim aeste doar "norocul incepatorului". Sunt convins ca la anul o sa participi cu unul si mai frumos.
ca un mic comentariu carcotas (si invidios ) daca imi permiti si daca nu se supara nici ceilalti colegi de forum ca spun aici:
Ce am observat la concurs incepand cu locul I si aproape la toate acvariile de fapt este ca au o compozitie mai "dezechilibrata" intr-un anumit sens, mai riscanta. Al tau este foarte "corect", se pare ca ei apreciaza dezechilibrele echilibrate, daca pot spune asa. Dar asta vine cu cu timpul experienta, si pana una alta esti singurul dintre noi (si cred ca multi isi doresc) care a primit o recunoastere internationala(sper ca nu am fost prea malitios)
Felicitari inca o data!

aripel is here
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

I find the layout too complex and with way too many species of plants." ---Ole Pedersen
Sunt absolut de acord cu Ole Pedersen, mai putin cu observatia sa legata de titlul meu (titlul se referea la armoniile de culori complementare rosu - verde, lucru corect sesizat de Karen Randall). Ceea ce spuneam ca avea dreptate era cu numarul mare de specii de plante (ce nu stiau e ca in spate mai aveam dosite niste Bacopa monnieri si Anubias coffefolia ) :-) asa ca ganditi-va cat de greu mi-a fost sa creez ceva cat de cat armonios in aceste conditii.
Sa cresti plante (bine) e una, sa faci aquascaping e alta (dar legata indisolubil de punctul anterior). Eu am incercat sa transform un "depozit de plante" intr-o compozitie acvatica, lucru foarte dificil cu asemenea numar de plante, cum corect remarca dl Pedersen (am "colectionat" tot ce am gasit mai interesant, silit de imprejurarile cunoscute din anii anteriori cu oferta de plante de la noi, conditii care sunt pe cale sa dispara - ma refer la a nu avea oricand la dispozitie o planta dorita pentru o anumita compozitie).
Acvariul mic de 30 L, pe care l-am rearanjat recent - ati vazut fotografiile noi la postul meu recent de la "primavara 30L" - are un aspect mult mai "natural" si mai degajat, fiind mai putin o "plantatie", dar acolo nu am avut nici o constrangere legata de a pastra anumite plante, ci am pus ce am vrut eu. Cu durere in suflet e clar ca daca in viitor voi reamenaja acvariul de 220L, va trebui sa renunt la multe specii.
As propune celor pasionati ce dispun de conditii adecvate de crestere a unor plante mai pretentioase sau mai greu de gasit oricand, sa creem o "banca de plante" pentru "urgente" de acest fel. Asa cum remarcam mai sus, desi lucrurile se schimba in bine pe linia importurilor de plante, tot se poate intampla sa nu ai ce vrei cand vrei si te mai "imprumuti" la un prieten pana rezolvi.. .
@ Chitron - nu iti face probleme, am inteles exact ce voiai sa spui, eu stiu acel acvariu si a fost o reusita, foarte frumos, cred ca ar merita sa fie o fotografie la galerie cu el si prezentat aici.
Multumesc tuturor pentru comentarii si incurajari , cred ca putem cu totii mai mult, asa cum spunea cineva mai sus, "vecinii" chiar au iesit mai tare decat nume mari ( fratii Senske, O. Knott), care anul acesta nu prea (m-) au convins...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

INTROS wrote:... cred ca ar merita sa fie o fotografie la galerie cu el si prezentat aici...


http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=392

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

Joined: 24/04/2002 20:58:15
Messages: 507
Location: Cluj-Napoca,Gruia
IP:
Offline

Felicitari pt realizare (si nu neaparat pt AGA, ci pt acvariu in sine, prezentat sau nu la concursuri de aquascaping). .Din ce vad prin imagini deduc ca ai avut chinezi in familie....si ai mostenit si tu o gena...

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
fishtecine
Member
[Avatar]

Joined: 19/08/2005 21:18:47
Messages: 298
Location: Bucuresti, Mall Vitan
IP:
Offline

Felicitari INTROS,
ne bucuram cu totii ca munca, talentul si pasiunea ta au fost recunoscute.
Acum sfaturile si initiativele tale vor capata si mai multa greutate.
E cazul si bancii de plante, proiect pentru care votez cu 3 maini.

In categoria proiecte am putea baga si un fond comun de aparatura(ex UV sterilizer, diatom-filter, ph-pen), teste pretentioase de apa, etc. al caror proprietar sa fie forumul si la care sa se poata apela cand cineva are o problema mai deosebita. Banii pentru astea ar putea fi stransi prin contributii modice dar de la multi membri.

La mai sus in clasament!

Din trecut
[Email]
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

P.S. Nu vi se pare ca ati mai vazut cumva acest acvariu la alta categorie de volum ? ...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

O zi lipseste omul si uite cate reactii se strang
Pe rand...

Chitron wrote: in anul 2001 au mai participat alte doua persoane Dorin Hanganu si Costin Lucian siz la noi pe fosum "SCHIZOTRON "

O sa incep cu primul acvariu, cel ce poarta semnatura lui Dorin si Lucian.
Alt stil, alte merite, alta perioada.
Total inovator pentru Romania anilor 2001, in conditiiile in care pe vremea aia importul de plante era inca un vis iar aparaturile performante la care acum avem acces erau doar material de revista.
Pe vremea cand a aparut acvariul celor doi forumul isi gandea primii pasi, cei doi au acceptat la ani distanta sa fie membrii pe forum, la insistentele mele...si pana la urma a postat in fapt doar unul...nu de alta da` pe vremea respectiva erea o blasfemie sa ai nick-uri care sa se termine in tron....aducea ofense "stilului de acvaristica" de atunci :p .
Cei doi "troni" au fost la un pas de a fii banati doar pentru asta...lucru la care au rimat destui dintre adminii de atunci si la care m-am opus vehement, ajungand pana intracolo incat articolul despre CO2 pe care-l postasem atunci avea pe prima pagina o poza cu acvariul...intre timp cineva de bine a sters-o ...dracu stie cine si de ce a fost deranjat de asta de vreme ce aveam acordul celor 2 sa pun poza. Am eu o banuiala cine era specialistul acvariilor plantate ale acelor ani care dadea in buba neagra cand le vedea acvariile astora 2 ...dar asta e alta discutie. El a ramas cu bubele astia mai fac si azi acvarii de expozitie
Pozele cu acvariul repctiv , ca si linkul indicat de g.g. este de ani de zile pentru cei ce au avut urechi sa auda si ochi sa vada.
Daca ramaneam la "blasfemiile" de atunci nu cred ca acum punea acvarii la ADA nimeni. Probabil ca si acum aveam tot plantele alea batranesti care puteau sa creasca in conditiile austere cu care ne invatasera anii si pietarii.
Pentru moment acvariul lui Intros dovedeste progresul( de vreme ce deja suntem la al 2-lea acvariu expus din Romania)...lent, cincinal as zice :-) dar progres.
Cred deci ca pentru cei care au vrut sa vada evidentele si au binevoit sa citeasca cele scrise de mine atunci au putut sa inteleaga cu atat mai mult azi cand vad acvariul lui Intros cat de meritos era acel acvariu scos in anii aia.
Nu faceti prostia sa incercati macar o comparatie intre cele doua realizari. Cei doi autori ai acvariului din 2001 au mai facut de atunci sute de acvarii. Cu siguranta mai aveau cateva de expus, eu le cunosc.
Intros nu are spatiul , timpul si ocupatia care sa-i permita sa faca anual cate un acvariu experiment, dar sunt convins ca vor aparea si altii, de acum in colo din ce in ce mai des...
Ceea ce firesc nu stirbeste cu nimic din meritul acvariului sau ...ba din contra.
Asa cum spuneam , alt stil , mai apropiat de olandez, dotat dupa cum bine remarca cineva din juriu cu plante mai multe, dar deosebite si nu in ultima instanta infinit mai ajutat de tehnica si piata de azi.
Cunosc ambele acvarii bine. Cel din 2001 mai bine decat pe cel a lui Intros pe care nu l-am vazut pe viu...dar si atunci si acum vad ca desi imi impun obiectivitatea nu reusesc sa nu le acord un vot in plus ...asa din patriotism local


Apoi cate ceva din ale juriului:
Cei care s-au pronuntat la adresa acvaiului lui Intros sunt somitati.
Cred ca Intros si noi restul trebuie sa impartim cele scrise acolo in trei categorii, ca sa avem de invatat pentru viitor.

"Very pretty tank with good use of color. Pleasing use of diagonal lines in some places. Nice job!" Karen Randall

"Your plants are haelthy and the tank is clean! I would like to suggest you to work on your trimming technique to get the best of the stem plants as well as the composition of your design. " ---Luis Navarro

"I am not sure that I agree that the name is appropriate. I find the layout too complex and with way too many species of plants." ---Ole Pedersen


Categoria "de bine":
-Very pretty tank with good use of color
-Pleasing use of diagonal lines in some places
-Your plants are haelthy and the tank is clean

-Categoria e de bine...de stiut pe viitor :-)
-I would like to suggest you to work on your trimming technique to get the best of the stem plants as well as the composition of your design.
-I find the layout too complex and with way too many species of plants

Aici si eu ca si autorul acvariului(Intros) sunt de acord...prea multe specii. Daca Ole Pedersen, ar fi trait in Romanica si nu ar fi avut detasarea omului care a avut ani de zile firma Tropica in spate ar fi inteles ce inseamna crisparea cu care se agata Intos de fiecare planta pe care tine mortis sa o aiba in acvariu din teama ca maine daca o pierde poate nu o mai gaseste nicaieri...
Acum a inceput sa se mai miste cate ceva in importuri....dar eu stiu ce inseamna un acvariu depozit si ii dau credit lui Intros 100% pentru asta. Nu o fi frumos...dar aici la noi e sanatos

-Categoria "nu ne-am inteles":
I am not sure that I agree that the name is appropriate

Remarca legata de titlu cu tot respectul de rigoare fata de arbitru este relativ stupida.
Cu ani de zile in urma am participat la o expozitie de pictura , pictorul intamplator fiind un prieten de familie, am participat la deschiderea expozitiei alaturi de criticii invitati.
Un critic de renume local (nu-i dau numele din respect, fiind plecat dintre noi de ceva vreme, dar sunt convins ca cei care lucreaza in domeniu au auzit de el) a laudat intro discutie un anumit tablou despre care nu mai imi aduc aminte cum era intitulat.
Dupa ce a plecat criticul respectiv, am vorbit cu prietenul meu pictorul. Ce a vrut autorul si a intitulat intrun fel nu se pupa de loc cu ceea ce simtise criticul fata de lucrarea respectiva....
Deci se mai intampla si la case mai mari...si nu cred ca este cazul sa ne zbatem capul cu asta :p

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Marti
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/01/2003 00:18:03
Messages: 763
Location: Bucuresti/Crangasi
IP:
Offline

felicitari intros,

vot din partea mea
[WWW]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com