[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Visez un acvariu marin...care sunt costurile minime de inceput si cam de cat spatiu am nevoie?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
alina m
Unripe member

Joined: 29/04/2018 13:11:21
Messages: 4
IP:
Offline

Buna tuturor, sper sa gesesc pe cineva dispus sa ma ajute si pe mine cu problema mea
De cand ne-am mutat in casa noua, avem o "gaura" frumoasa in perete cu dimensiunea de 106 cm lungime/86 cm inaltime /41 cm adancime, loc facut special pt un viitor acvariu. Mentionez ca peretele unde va fi amplasat acvariul delimiteaza sufrageria de o terasa inchisa, unde e multa lumina.
Mi-as dori fff mult un acavriu marin, doar ca nu stiu care ar fi costurile la care as putea ajunge cu tot ceea ce am nevoie pt echiparea lui...fara vietati, adica pesti, deoarece aici stiu ca preturile difera muuuult in functie de dorinta fiecaruia. Spatiu ce cerinte trebuie sa indeplineasca? ..la noi oarecum e o zona pe unde se circula si nu prea as avea posibilitatea construirii de dulapuri suplimentare...
Acvariu marin vs acvariu de apa dulce e mult mai scump?
M-ati putea ajuta cu o lista cu cele necesare si preturi aproximative? V-as fi tare recunoscatoare sa pot sa imi fac cat de cat o idee...
MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Inteleg ca locul pentru acvariu exista dar nu reiese spatiul tehnic disponibil pentru aparatura necesasara.

In general pentru echipamentele necesare unui acvariu marin este nevoie de un acvariu mai mic ascuns sub acvariul principal pe unde se circula apa din acesta si se fac diverse procese de filtrare a apei, aveti posibilitatea sa decupati din perete un loc pentru un astfel de sistem (sump) ?

Mai exista si cazul in care se includ toate cele necesare direct in acvariul principal într-un compartiment separat, acest mod este mai putin eficient si mai putin ergonomic.

In primul rand trebuie stabilit ce loc exista ca sa se poata afla un cost.

Un alt lucru, este posibila blocarea completa a luminii din spre terasa? Expunerea acvariului la lumina necontrolat, fie el de apa dulce sau marin, este o mare problema.

Un aspect important pentru a determina costul este ce fel de acvariu se doreste, doar cu pesti, doar corali, corali + pesti, astfel se determina echipamentul necesar (ca exemplu, pentru pesti nu conteaza lumina, in schimb pt plante si corali, conteaza, astfel o lampa pentru corali este mai scumpa)..

This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2018 14:38:09


MSI Reef
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

Adancimea e cam mica, era bine daca era 50.
Costurile pt un acvariu marin de 200 litri inainte de vietuitoare vor fi undeva intre 1500 si 2000 de euro.

Animalele sunt si ele foarte scumpe: un melc 30 de lei, un peste sau crevete 100-150, coralii si ei scumpi.

Eu mi-am facut unul recent si am costurile proaspete in minte.
Vezi aici lista cu echipamentele.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/41043.page

Un acvariu marin cu corali si pesti este cam de 5 ori mai scump decat unul de apa dulce cu plante si pesti. Sigur, vorbesc de pesti obisnuiti, nu de specii rare sau de show si vorbesc de litraje obisnuite, intre 100 si 300 de litri.

This message was edited 4 times. Last update was at 29/04/2018 15:27:33




alina m
Unripe member

Joined: 29/04/2018 13:11:21
Messages: 4
IP:
Offline

Multumesc pt raspunsuri.
Locul disponibil cam asta ar fi 106/86/41...locul e in perete cam la 1 metru de la sol, motiv pt care nu prea pot sparge in perete pt sump deoarece as slabi din rezistenta acestuia...sau nu afecteaza?
Lumina de pe terasa credeti ca poate fi o problema chiar daca nu e lumina directa de la soare? Nu as pune background sau altceva deoarece as vrea sa poata fi vizibil acvariul de pe ambele parti.
Cu cat citesc mai mult, cu atat imi dau seama cat de putine stiu!!!!...poate ca am indraznit sa visez prea departe! E tare complicata intretinerea unui astfel de acvariu? si aici ma refer la un incepator incepator!!!
adivb
Senior member
[Avatar]

Joined: 23/09/2015 10:52:26
Messages: 575
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Bine ai venit printre acvaristi!

Ai 2 variante:
- faci un acvariu de apa dulce, pana te prinzi cum sta treaba cu acvaristica, atat din punct de vedere material cat si in ce priveste timpul alocat.
- studiezi macar 6 luni despre marine inainte de a incepe vreun proiect cu apa sarata. In special partea de filtrare, care este esentiala. Incerci un exercitiu de imaginatie despre cum ai putea folosi acel loc atat pt acvariu cat si pt o filtrare generoasa. Pt constructie acvariu apeleaza la cineva care este specialist in domeniul marinelor.

In ambele variante, vei primi indrumare si pe forum. Inainte de a achiziona orice produs, intreaba mai intai aici si dupa la petshop. Nu invers, pt ca s-ar putea sa cheltuiesti bugetul pe lucruri care nu iti sunt de folos.

Succes!

PS: La profilul de pe forum, trece te rog locatia. Poate vei primi cu prioritate sfaturi si ajutor de la colegii acvaristi din zona ta.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/04/2018 13:36:59

crialex
Junior member

Joined: 27/02/2017 13:56:46
Messages: 78
IP:
Offline

Acvaristica marina este foarte complexa. Probabil ca multi useri nu au timpul necesar sa scrie aici de la A-Z tot ce presupune ea. Cea mai buna recomandare ar fi sa gasesti niste articole despre acvaristica marina(scrisa in romana-si care exista, dar nu dau numele aici) si apoi sa aprofundezi urmarind sutele de videoclipuri existente pe youtube. Exista si o carte ieftina scrisa in eng intr-o librarie din Buc. Trebuie sa iti schitezi planul mai intai si apoi sa cercetezi si preturile de pe piata, sa vezi pe unde te incadrezi. Cred ca este cel mai bun sfat! In rest...intretinerea consta in principal din rabdare, implicare si schimburi regulate de apa.

This message was edited 2 times. Last update was at 30/04/2018 13:47:05

[Email]
alina m
Unripe member

Joined: 29/04/2018 13:11:21
Messages: 4
IP:
Offline

crialex wrote:Acvaristica marina este foarte complexa. Probabil ca multi useri nu au timpul necesar sa scrie aici de la A-Z tot ce presupune ea. Cea mai buna recomandare ar fi sa gasesti niste articole despre acvaristica marina(scrisa in romana-si care exista, dar nu dau numele aici) si apoi sa aprofundezi urmarind sutele de videoclipuri existente pe youtube. Exista si o carte ieftina scrisa in eng intr-o librarie din Buc. Trebuie sa iti schitezi planul mai intai si apoi sa cercetezi si preturile de pe piata, sa vezi pe unde te incadrezi. Cred ca este cel mai bun sfat! In rest...intretinerea consta in principal din rabdare, implicare si schimburi regulate de apa.


Poate ma ajutati cu niste link-uri utile de pe forum in ceea ce priveste informatii importante despre acvaristica marina... pe intelesul incepatorilor :)
adivb
Senior member
[Avatar]

Joined: 23/09/2015 10:52:26
Messages: 575
Location: Bucuresti
IP:
Offline

pt inceput as recomanda sa vizionezi pe Youtube "Reef tank guide: 52 weeks of reefing" de la BRS (bulkreefsupply)

dupa ce intelegi fenomenul, poti lua la rand topicurile din "coltul incepatorului" si "Bazine mici/mari" si vezi fiecare cum a inteles si s-a priceput.

Personal, eu am vizionat pe youtube si toate episoadele de la AmericanReefChannel si tot ce am gasit cu Julian Sprung (Algae filtration etc)...explica f fain.
O parte, le-am postat la nr 22 in topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/36911.page


alina m
Unripe member

Joined: 29/04/2018 13:11:21
Messages: 4
IP:
Offline

adivb wrote:pt inceput as recomanda sa vizionezi pe Youtube "Reef tank guide: 52 weeks of reefing" de la BRS (bulkreefsupply)

dupa ce intelegi fenomenul, poti lua la rand topicurile din "coltul incepatorului" si "Bazine mici/mari" si vezi fiecare cum a inteles si s-a priceput.

Personal, eu am vizionat pe youtube si toate episoadele de la AmericanReefChannel si tot ce am gasit cu Julian Sprung (Algae filtration etc)...explica f fain.
O parte, le-am postat la nr 22 in topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/36911.page




Multumesc mult pt indrumari
ionut_dt
Senior member
[Avatar]

Joined: 21/12/2010 11:54:20
Messages: 940
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Parerea mea e'ca acvaristica este cam ca mecanica auto. Toti avem masini , dar putin stim sa le reparam cand au probleme.
Asa si in cazul unui acvariu. E usor sa-ti cumperi un bazin de X litri. Pui apa in el, apoi niste pesti.... Dar daca nu intelegi domeniul, nu razbesti.

Din punctul meu de vedere, singura varianta de acvariu(si cand zic acvariu , ma refer la tot spatiul necesar unui acvariu)este un acvariu de tip AIO (all in one) la 1000x400x500h sau mai mic in L, din care o parte o sa fie spaiul unde stau pestii, iar in lateral faci filtrarea.

O sa atasez niste poze cu un reef al unui coleg de-al nostru



[Thumb - 5508126283_c9ea0dfcb8.jpg]

[Thumb - 7003639939_3a2d01d5da_b.jpg]

[Thumb - 5571839568_ca1bb38f86_b.jpg]


Ionut Dumitrascu
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com