[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inceput nou , ciclide africane  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bogdan.oancia
Junior member

Joined: 27/02/2018 15:25:11
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salutare detin un acvariu de 180 litri de la Horbanch , pana saptamana trecuta a fost plantat dar pentru ca a scapat de sub control am decis sa ma reorintez catre alti pesti si alt stil , momentan nu stiu mare lucru despre aceste ciclide africane , (imi plac foarte mult culorile lor galben , albastru aprins ) .
Acvariu in momentul de fata are :

-2 filtre :-1 intern EHEIm (cel vandut o data cu acvariu)
-1 extern JBL cristal profi grenline E901

-Iluminare :-2 T8 originale venite o data cu acvariu (nu stiu din ce motive nu mai functioneaza )
-2 T5 bricolate de mine

As avea si eu cateva intrebari penru inceput :
1) Ce lumina mi-ar fi necesara pentru ciclidele africane ? din ce am inteles nu as mai avea nevoie de iluminat foarte puternic si as renunta la instalatia bricolata de mine (este mai improvizata)
2) Referitor la filtrare , eu nu am schimbat niciodata materialul filtrant , si il am de peste 4 ani , timp in care a mers incontinuu de o saptamana l-am oprit . Este necesar sa schimb si materialul filtrant ? si ce ar trebui sa cumpar pentru el ca material filtrant
3)Background am comandat ceva cu aspect de piatra , astept sa-mi vina sa vad daca este ce se vedea in poze
4)Substrat inca nu stiu ce sa cumpar

as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu ceva sfaturi .

Banuiesc ca Ciclarea este musai la fel ca si la cel plantat .Doresc sa strang toate cele necesare inainte sa-i dau drumul sa functioneze noul acvariu . In trecut am cumparat lucruri si dupa am vazut ca nu am facut cele mai bune alegeri .
Nemultumirea mea referitoare la acvariul actual e ca sticla este zgariata pe interior am folosit magnet si am avut ca substrat JBL Manado , am inteles ca de acele zgarieturi nu pot scapa si standul nu mai se potriveste cu mobilierul ce il am in casa . Am zis sa pornesc cu el asa sa vedem daca imi vor placea Ciclidele si ulterior poate trec la un acvariu mai mare dupa ce prind ceva experienta .
Multumesc mult
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com