[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amano peste tot  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Am avut ocazia sa gasesc acest site cu fotografii in premiera si recente ale acvariilor din sediul central ADA din Japonia, la al caror design contributia celebrului Takashi Amano a fost probabil directa si majoritara, fata de alte filiale ale retelei ADA din lume. Este de remarcat faptul ca 1) stilul sau este in continua schimbare, desi aparent mentine aceeasi linie. Revedeti imaginile din primele sale carti si veti vedea clar diferentele. 2) Experimenteaza mereu plante (nu neaparat nou introduse in acvaristica, dar noi in stilul sau de aquascaping; sper sa vedeti acvariul cu tufele imense de Myriophillum de un verde crud... 3) Majoritatea acvariilor sunt "medium light" fiind rare plantele ce vor lumina multa, dar pe de alta parte mai toate au CO2. Poate de aceea (si probabil substratul de calitate) nu au alge, cat se poate vedea de loc. A, sa nu ignoram , desi acolo e subanteles - pesti putini... 4) Desi sunt o groaza de acvarii, toate sunt in forma maxima, simultan !! Sper sa va placa si sa va inspire.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
cotty
Junior member

Joined: 22/03/2006 02:32:43
Messages: 60
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

superbe ..... cand vezi asa ceva ramai fara cuvinte.

just interested
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

December '04 - Aqua Design Amano General Headquarters!

- 3 pagini si un mini interviu.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

George , uite ce interesant e ca acel acvariu din randul doi dreapta din pagina link-ata de tine e marin. S-ar putea sa avem mari surprize in viitor, pentru ca din tot ce am vazut si am citit (mai putin ca tine) design-ul acvariilor marine a fost pana acum cam pe planul doi, de obicei fiind un morman de piatra vie sau alte stanci ce formau un plan inclinat pe care se fixau coralii si celelalte nevertebrate. Poate Amano vrea sa schimbe cate ceva si pe aici. Apropos de micile dar permanentele cautari de stil ale lui Amano, se pot vedea mici diferente din 2004 in 2006.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
killy_ady
Junior member
[Avatar]

Joined: 26/12/2005 18:11:51
Messages: 74
Location: Bucuresti - Berceni
IP:
Offline

noroc.are cineva idee ce fel de filtrare foloseste ? se vad niste furtune pe acolo dar.......
lukaboy
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/09/2004 08:45:01
Messages: 505
Location: Bucuresti, Mihai Bravu
IP:
Offline

killy_ady wrote:noroc.are cineva idee ce fel de filtrare foloseste ? se vad niste furtune pe acolo dar.......


Jebo la alea de apa dulce si Jebao la cele marine, e foarte clar...

http://www.seachem.ro
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Nu cred ca filtrarea e secretu' acvariilor, nu prea e mare lucru de filtrat in acvariile alea cu pesti putini.

Interesant mi se pare ca in fiecare acvariu sint specii putine de plante - 3-4-5, mai multe n-am prea vazut. Doar din motive estetice?
Cu siguranta tipii au depasit faza de incepator in care-ti vine sa bagi cu lacomie in acvariu toate speciile de plante pe care le prinzi .

Poze: smilie ... Poze cu plante
lukaboy
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/09/2004 08:45:01
Messages: 505
Location: Bucuresti, Mihai Bravu
IP:
Offline

[quote="Porcu'"]Nu cred ca filtrarea e secretu' acvariilor, nu prea e mare lucru de filtrat in acvariile alea cu pesti putini.
[/quote:d1ae49e677"]


poate asa e, da au pe site la ADA europe niste filtre de mii de para, care cica ar face treaba tare buna! si arata si misto... imi aduc aminte ca acum vreo 2 ani a fost un mare thread pornit de la o poza pusa de moshu cu toate filtrele lu' nea Amano. una peste alta, nu cred ca ii dibuim noi repede secretele. Poate nici nu sunt secrete, ci doar munca, talent si inspiratie si, uneori, noroc.

http://www.seachem.ro
[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/02/2006 22:52:38
Messages: 1283
Location: bucuresti,tineretului
IP:
Offline

eu sunt foarte curios ce dimensiune au acvariile???
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Mitica wrote:"o tin pe asta ca imi place, cealalta e rara si daca renunt la ea cine stie unde o gasesc, etc"
Majoritatea sintem obligati sa pastram toate speciile ca pe unele nu mai punem mina (aproape) niciodata . Amano n-are astfel de probleme , el isi permite sa puna in acvarii exact ce vrea .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Secretul acvariilor lui Takashi...e ca`n bancul cu romanii care au descoperit gazonul si desi fusesera la curs in Anglia si reusisera si ei sa planteze seminte, sa le ude, sa tunda iarba ...tot nu reuseau sa le iasa gazonul la fel. Atunci romanul ofticat se duce la englez si ii spune ...dar si eu ud, tund , trimez si aranjez iarba asta ca tine, da` nu e la fel...la care englezul raspunde...da` dar noi facem asta de sute de ani.

Asta este secretul acvariilor lui Takashi Amano...ei fac acvarii de ceva vreme pe cand noi de fro 5 ani ne scuturam de sindromul secretul solurilor de cartiţa, a fertilizantului cu pipi- strelus si a reactoarlor cu furtun gofrat. La ei exista scoala Europeana si cea Asiatica ...acvariile olandeze si acvariile takashi.

Vreti sa va spun ceva...mie imi plac cele olandeze mai mult "Good old times dutch style" de care vorbiram de curand. Totusi acum sunt la mai mare trecere ale lui Amano si de aceea un om de valoarea lui Knott care este relativ un lup tanar pe piata, se duce, trage un curs de 2 saptamani la Amano si se exprima cu Amano San.

Asadar secretul lui daca se poate spune asa e: experienta...ani cacalau in domeniu, apoi restu` este industrie facuta in folosul acvaristicii si a ochiului. Nu stiu depilda cum or fi filtrele alea care costa ...sute de euroi, dar stiu ca functioneaza brici si arata a opera de arta. Nu cred sa fie mai bune ca un Eheim...dar au un design mai profi.
Cu siguranta pot sa spun ca reactoarele alea de CO2 nu sunt cele mai eficiente ...dar cu siguranta sunt cele mai elegante, o adevarata opera de arta.

Cu un lucru sta intradevar beton: solurile de la ADA sunt un vis. Sunt recunoscute si folosite de multi. Absolut toti care le-au folosit le mentioneaza undeva in topul unei ierarhii pe acest produs.

Am mai apreciat ceva o viata la Amano, a stiut cum sa puna natura sa lucreze in favoarea lui, "amano shrimp" este un exemplu graitor fata de ce a facut omul asta cand a amenajat un acvariu: a contemplat si respectat natura in spatiul care i-a fost dat spre amanejat.
Iar la asta d`alde natia lu` Takashi se pricepe mai bine chiar si decat natia lu` Fritz (mai putin contemplativa si mai mult lucrativa)...ca sa nu mai zic de aia a lui Ion (excesiv de contemplativa ...si atat)...

Revenind la cele afirmate de Mitica si Porcu`asa este, subscriu, cu parere de rau la cele spuse de ei. Ajung sa am adesea un acvariu cămara plin cu diverse specii in ideea că asta nu trebuie sa dispara si poate peste ceva timp nu o sa o mai am.
Nu o sa mai durezemult...fiti increzatori, nu fac acuma pe Europeanu`...dar bâlciul asta nu poate sa dureze la infinit.
Eu o vad deja pe Luminita aia de la capatul tunelului.
Caci odata rezolvata problema transporturilor si a aparitiei unor firme serioase pe piata noastra o sa putem sa procuram si plantele si pestii si aparatura pe care o au si aia afara.
Nu vreau sa fac pe profetul dar pun pariu ca in maximum 5 ani o sa putem face toate astea. O sa gasim cateva firme la care nici nu visam acum.

Nu suntem departe iar cand vom gasii pe piata Dupla si Dennerle, Eheim si Hikari...alaturi de tot ce a venit deja firma mare Sera, Tetra, JBL sau Aquamedic...cand va aparea si un megastore cum exista in strainataturi la intrarea in marile orase ....nu o sa mai umble nimeni cu depozite de plante, cu solurile lu` Baba Novac si iarba fiarelor sau cu furtunu` lu` Garcea pe post de reactor.
Aveti incredere in ce va spun caci asta-i viitorul si restul e balast care va fi dat la oparte incetul cu incetul caci adevarata acvaristica aia de care va vorbesc de atatia ani va iesii la suprafata ca untdelemnul...si a inceput deja usor sa iasa si sa dea roade.

Deja oameni care pana mai ieri negau folosirea CO2-ului, il foloseau fara sa recunoasca, aia care sustineau sol-ul de cartita recomanda substraturi de la Sera si fertilizanti de nu stiu care, destepti care combinau lumini dupa ochi au citit insfarsit ca una este ce vedem noi si alta e ce dau neoanele special dedicate plantelor etc.
Nimeni din acesti aburici ai acvaristicii nu o sa vina sa recunoasca...da ma baieti aveti dreptate. Dar speach-ul lor s-a modificat deja si incet ....mult mai incet decat ar trebui, probabil pe parcursul capatarii de experienta vor indemna din ce in ce mai tare catre ceea ce trebuie. Astai cursul istoriei.

Bafta ce a fost greu a trecut ...o sa vedeti

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Sandu wrote:Cu siguranta pot sa spun ca reactoarele alea de CO2 nu sunt cele mai eficiente
Se vede foarte clar in poza asta (acvariu' din dreapta - ala care se vede putin de tot) cum ies bulele de CO2 din reactor si urca spre atmosfera - eficienta e naspa de tot. Isi permit tipii sa faca risipa de CO2 .
Tot la acvariu' ala ma nedumereste numaratoru' de bule. Pare a avea ceva in el ce arata ca o spirala. Ce-o fi acolo?

Oricit m-am uitat n-am vazut in nici un acvariu sonda pentru pH . Astia chiar nu folosesc pH-controller? Greu de crezut sa bage CO2 ochiometric. Sau fi ascuns sonda in filtru?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Nu va lasati inselati de aparente in privinta lipsei de eficienta si randament al reactoarelor lor de sticla. Spirala de care spunea MA este si numarator de bule si o prima treapta a rectorului, iar in al doilea rand palnia de sticla din acvariu este prevazuta cu o membrana de nebulizare... S-ar putea ca bula noastra de CO2 care se invarte 3-5 secunde pe spirala reactorului nostru sa iasa mai putin dizolvata decat din sistemul lor... In privinta sondei de pH ascunsa in tubul de filtrare s-ar putea sa aiba dreptate MA. Citeam candva epopeea unui tip cu acvariu tare, care daduse din motive greu precizabile in alge, in conditiile in care totul era verificat si masurat: nitrati, fosfati, fier, calciu, magneziu, CO2. In final a aflat buba - i se pusese un rest de frunzulita pe capul sondei de pH care era... da .... in tubul de tur al filtrului. Avea un sistem ADA. Nu zic ca e bine pus asa, dar teoretic se poate. Eu ma tot minunez de tuburile alea de sticla / plastic transparente ale filtrelor si Co2 care sunt lacrima, cristal, fara o alga pe ele.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

INTROS wrote:Spirala de care spunea MA este si numarator de bule si o prima treapta a rectorului
Nu pricep cum ar putea ajuta la dizolvarea CO2-ului in apa din acvariu numaratoru' ala de bule din exterior . Ce iese din el pe furtunu' prin care ajunge la reactor nu poate fi altceva decit CO2.

INTROS wrote:In privinta sondei de pH ascunsa in tubul de filtrare s-ar putea sa aiba dreptate MA.
Ar fi usor de ascuns sonda undeva in tub sau chiar in filtru. Da' nu inteleg de ce s-ar chinui s-o faca din moment ce nu sesizez nici cel mai mic interes de a masca reactoru' sau tuburile de la filtru. Mi se pare clar ca nu i-a interesat prea mult sa ascunda aparatura. Ar fi putut sa le traga prin spatele acvariului, dupa plante, n-au facut-o da' au ascuns in masa sonda de pH care e minuscula . Efectiv nu ma prind care-i faza.
Credeti ca exista posibilitatea sa nu aiba pH-controller?

INTROS wrote:Eu ma tot minunez de tuburile alea de sticla / plastic transparente ale filtrelor si Co2 care sunt lacrima, cristal, fara o alga pe ele.
Aici cred ca-i ceva dubios. Fie sint toate foarte "proaspete" si n-au apucat depunerile sa se prinda, fie folosesc oarece chestii impotriva algelor, fie fac munca de chinez batrin si le curata cu peria pe dinauntru aproape zilnic. Varianta cu solutia impotriva algelor mi se pare cea mai credibila.

Poze: smilie ... Poze cu plante
lukaboy
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/09/2004 08:45:01
Messages: 505
Location: Bucuresti, Mihai Bravu
IP:
Offline

Porcu'"][quote:fa557df896="INTROS wrote:Eu ma tot minunez de tuburile alea de sticla / plastic transparente ale filtrelor si Co2 care sunt lacrima, cristal, fara o alga pe ele.
Aici cred ca-i ceva dubios. Fie sint toate foarte "proaspete" si n-au apucat depunerile sa se prinda, fie folosesc oarece chestii impotriva algelor, fie fac munca de chinez batrin si le curata cu peria pe dinauntru aproape zilnic. Varianta cu solutia impotriva algelor mi se pare cea mai credibila.


sau e o armata de amano shrimpi... care isi face treaba intru marea slavire si multumire a Atotputernicului Stapan, care le-a dat un loc in cartea de zoologie si un pret mai ridicat decat al altor creveti :-)

Acuma, pe bune, a vazut cineva un acvariu semnat de Amano? real life, nu poze...

http://www.seachem.ro
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Da sunt super acvariile lui Takashi amano , acesta este site-ul lui www.naturacquario.net
Dar noi ne minunam de filozofia acvariilor lui Amano pentru ca suntem in primul rand europeni si in al doilea rand ca suntem ROMANI
Gandirea si modul de concepere al acvariilor stilul AMANO se incadreaza in traditia si filozofia japoneza ,mai nou acuma acvarii cu plante gen "bosai " de exemplu un echinodorus rubin dar la dimensiuni mult mai mici
Noi nu avem cum sa gandim asemenea acvarii pentru ca materialul nostru genetic este total diferit de al lor
Cati Romani ar munci 2 saptamani fara sa fie remunerati pentru a ridica firma si renumele ei , sau simplu motiv ca se plictisesc acasa
Si stiti foarte bine exemplele pot continua , ca sa nu mai vorbim de Kamikaze
La noi ar fi fost cam asa sa se duca Ion ca el nu a spalat vasele dimineata domn" ofiter
E aici este deosebirea intre ei si noi
Noi avem alt fel de a privi lucrurile, decat ei . si asta face diferenta
EI au marea arta de a lucra acvariul in mici detalii lucru care la noi ne scapa sau il omitem ,sau suntem mai grabiti
Si au mare respect pentru natura pentru natural in general , acorda mare atentie si lucrurilor conexe acvaristicii lucruri care la noi in prima faza zicem :da ce legatura are asta cu acvaristica ...... Ei gasesc diverse conexiuni ca un ansamblu unitar ca un lant din care daca lipseste o veriga ceva nu se leaga
Bine inteles ce prezinta ei sunt acvarii de expozitie si trebuie prezentate ca atare
Dar sa facem si noi niste acvarii de expozitie si sa vedem diferenta ?
Diferenta care sta, cum bine a intuit si Sandu , in anii de munca si in felul de a privi lucrurile ,chiar si in general ?
Aici aveti un site a Firmei ADA Europa din Italia ..
www.adaeuro.com
Si mai este si filiala Franceza
La mijlocul lunii octombrie i-mi soseste din Italia 4 saci de ada aqua soil amazonia , solul lui Takashi amano cel care il foloseste si Oliver knott .
Voi vede ce rezultate voi avea cu el si sigur voi anunta poate pana atunci nu voi fi cu DINTII IN SUS

Sper, da nu se stie niciodata
Multe date tehnice despre solurile lui Amano nu veti gasi eu am cautat si nu am gasit ceva complex doar aici ceva http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=220
SI aici un reprenzentant al firmei lui amano in U.S.A http://www.aquariumdesigngroup.com/detected.php?page=&pass=
Acvarii de vis nu toate setate cu solurile lui amano
Dar si case de vis
Deci cam din ce am auzit de pe alte forumuri se pare ca solurile lui amno fac mare VALVA sa zicem asa
Oiver Knott a raspuns la intrebarea mea( pe site-ul lui se poate vedea raspunsul ) Daca ar fi sa alega care sol este cel mai bun pentru plante ce ar alege ?
Si a raspuns ca indubitabil Ada aqua soil amazonia de ce voi veda ?
Oliver Knott the aqua creator 15-Jul-2006 13:21
george lazarginel@yahoo.com private | delete 08-Jul-2006 18:41
HI oliver if you to select in a best substrate for plants what substrates to decide

My favorite: ADA AquaSoil "Amazonia" = Fast and best grow...unbelieveable :-)

Best regards, Oliver Knott
Deci dragii mei , ori eu am sarita vreo doaga ori "fraierii astia doi : Oliver knott si takashi amano sunt sariti de pe fix
Sigur eu nu am nici o doaga ca am baut si doagele

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

SCUZE am comis om gresela de scriere "..Acvarii de vis nu toate setate cu solurile lui amano "
Pardon TOATE setate cu solurile lui amano
SCUZE

Ogar batrin dar.... cu miros fin
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

de la doage

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daca arunci un ochi pe fertilizantii ADA, ai impresia ca sunt parfumuri. Pana si ambalajul e la cele mai inalte standarde. Astea merita luate si numai pt ambalaj.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

g.g wrote:Daca arunci un ochi pe fertilizantii ADA, ai impresia ca sunt parfumuri. Pana si ambalajul e la cele mai inalte standarde. Astea merita luate si numai pentru ambalaj.

Fertilizantii ca fertilizantii, dar de ciclarea acvariului cu verde de malachit ce ziceti? Asa mi-a recomandat calduros un vinzator cu inima mare cind am fost la un pet-shop pentru a cumpara mincare. Dar nu m-am prins de unde si pina unde a tras el concluzia ca acvariul meu nu este ciclat. Ba mai mult, se pare ca e fan al acestei substante, pentru ca mi-a recomandat-o sa o folosesc la fiecare schimb de apa...Nu am intrebat de ce. :sic:

Scuze ca nu are nicio legatura cu Amano, dar nu m-am putut abtine. Prostia unora inca ma uimeste. A unora care se dau drept acvaristi "cu experienta". smilie
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com