[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut si bine v-am (re)gasit !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

Joined: 23/09/2004 01:25:22
Messages: 661
IP:
Offline

Ma numesc Adrian, am 36 si-s din Bucuresti.

A trecut o vreme de cand n-am mai avut un acvariu in casa...cred ca cel putin 10 ani!
Sa nu ma intelegeti gresit, pasiunea a ramas acolo dar diferite situatii nu mi-au permis sa mai practic acvaristica. Am ramas conectat cumva cu acest subiect pentru ca am avut si am in continuare ocazia sa ma invart printre oameni cu multa experienta in domeniul acvaristicii din Romania. (carora le multumesc, se stiu ei care!)
Mai mult, am fost si sunt implicat in proiectul shop.acvariu.ro un proiect nascut din pasiune si care a fost cumva neglijat in ultima vreme dar pe care ne dorim tare mult sa il "revigoram". Numa` timpu` sa ne ajunga!
M-am apucat de acvaristica acum vreo 15 ani...cred ca pot spune ca am fost educat de "garda veche" ... de pe vremea cand aveau loc frecvent intalniri duminicale pe langa Obor, pestii se vindeau in piata la taraba iar iarna acvariile erau incalzite cu foc , bombele de CO2 explodau prin dormitor iar banii mei erau atat de putini incat nu stiam daca sa ii cheltui pe un suc sau pe un conconius
In afara de informatii referitoare la acvaristica...o sa radeti dar...aici pe forum m-am pus cat de cat la punct cu gramatica limbii romane! N-a reusit scoala ce a reusit acest forum! Si va zic sincer!
Cei care sunteti mai noi...stiti voi cum era? Fraticule inainte sa apesi "Send" la mesaj citeai de 3 ori de frica sa nu faci greseli gramaticale pentru ca imediat te luau la "suturi" baietii))


Am vazut cu ochii mei cum piata acvaristica din Romania s-a dezvoltat enorm, produse la care "baloseai" privindu-le pe site-urile straine deveneau treptat tot mai accesibile si la noi in tara. Sa stiti ca o parte din membrii de aici s-au implicat si au pus umarul la dezvoltarea pietei de acvaristica din Roamania!

De schimbat s-au schimbat multe si nu prea
Cand spun "multe" ma refer la pasionati care au ajuns sa stapaneasca foarte bine tainele acavristicii si care cu ajutorul noilor produse si al informatiilor devenite tot mai accesibile au ajuns sa realizeze acvarii foarte frumoase atat de apa dulce cat si de apa sarata, ce pot concura oricand cu cele din tarile mai bine dezvoltate.
Din pacate eu nu am ajuns niciodata la acest nivel, atunci pentru ca pur si simplu nu imi permiteam financiar iar acum pentru ca "Sefa!" (daca vreti mai multe detalii puteti vedea acvariul meu de la sectiunea : "Acvarii plantate - Jurnal ; Acvariu "El-natural"

Ar trebui sa mentionez ca NU RECOMAND ACEASTA METODA ACVARISTILOR INCEPATORI!

Cand spun "nu prea" ma refer la incepatorii in ale acvaristicii care sunt la fel de "arsi" de catre unii vanzatori avizi ca acum 15 ani, doar ca la un alt nivel: daca acum 15 ani incepatorul se intorcea acasa de la pet-shop cu un acvariu de 10 litri si 20 de guppy + 5 sanitari, iar apoi se plangea aici pe forum ca ii mor pestii, acum incepatorul se intoarce acasa cu acvariu de 120 litri, la fel de multi pesti, 20 de flacoane gen Kh+ Kh- ph+ ph- etc, 10 plicuri de mancare pentru fiecare specie in parte, 2-3 linii de fertilizare, instalatie de CO2 cu reductor de presiune nu-stiu-de-care si tot asa - pe care le foloseste gresit, pestii mor si intr-un final isi baga picioarele...
Avem exemple aici pe forum si am vazut si cu ochii mei la Hornbach(dar si in alte parti...)


Cam atat!
Ape limpezi!

This message was edited 3 times. Last update was at 07/02/2018 12:50:42


image
[Email]
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com