[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De ce nu am vrut sa pornesc un acvariu marin in urma cu ~10 ani...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
zamolxes
Membru de baza

Joined: 20/12/2008 15:36:56
Messages: 465
Location: bv
IP:
Offline

Poate ajuta pe cei care vor sa treaca la un acvariu marin si sunt speriati, asa cum am fost si eu.

Imi cer scuze daca confund oamenii/locurile/echipamentele.

Acu mai bine de 10 ani (cred) cautam prin Bucuresti niste apistograme. Am ajuns la un magazin (cred dar nu sunt 100% sigur ca era o femeie care se ocupa de el, florentina ?) si de acolo la un client din pacate nu ii mai stiu numele care a fost foarte amabil si in loc sa ma ignore cand m-am bagat in discutie cand vorbea de acvariu marin, m-a luat cu el si mi-a prezentat acvariu lui.

Din pacate a fost o experienta demoralizanta.

Adica acvariul arata bestial de bine si ma gandeam ca vreau si eu unul. Adica no, cumperi 1 peste coral/luna nu il simti ca pret.

Asta pana cand mi-a aratat dulapul. Cu sump (habar nu aveam de sistemul sump pe atunci), cu prize inteligente, automatizari, mini calculator cu display monitorizare paramentrii, ato, medii de filtrare, pompe de dozare samd. Dupa aia dulapul 2, cu hrana, aditii, sare marina, teste, echipamente de rezerva.

Cam acolo s-a terminat intentia mea de a avea un acvariul marin, si am terminat subiectul pana acuma 2 ani, nici macar pe youtube nu ma uitam la marine. Mai oftam prin grecia ca ce fain ar fi sa fac un acvariu cu o caracatita (asta pana cand sa aflu ca traiesc ~1 an si se baga in toate gaurile), cu un vierme penat ca vedeam unii absolut bestiali pe sub apa samd.

Ce mi-a schimbat optica vs memoriile mele a fost ca am ajuns din greseala pe https://www.nano-reef.com/forums/forum/3-aquarium-journals/

Dupa 2 saptamani in care citisem zilnic jurnalele + forumul ma hotarasem se incerc cu acvariul in care tinusem apistogramele si daca imi iese acvariul de softies care il vreau sa trec la unul mai mare (care e in lucru). Cam pe aici am ajuns cu softies, in curand va trebui sa eradichez xenia ca e cam nesimtita. : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/38549.page#p377645

Ca un rezumat, nu va speriati cum m-am speriat eu de ceea ce se vehiculeaza in materie de costuri. Bineinteles ca e mult mai bine sa ai aparatura de 10.000+ de euro, dar se poate si mai la buget. Cel mai impotant atribut mi se pare rabdare si sa iti constientizezi limitele. Jurnalele de pe nano reef (si cele de aici) iti pot da zeci de modele functionale pentru toate acvariile intinse pe ani, cu sump sau fara, cu automatizari sau fara, cu corali/pesti fara batai de cap, sau altele la nivel de expert.

Urmatorul pas la mine e tot un acvariu mai mare (240+) cu sump dar tot cu softies in principal si mai putin haotic decat este cel acuma. Practic imi e foarte greu sa realoc ciupercile/polyps si ce mai sunt pe acolo, de xenia ce sa mai zic. Ar trebui sa razuiesc pietrele.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

Si eu mi-am dorit dintotdeauna un acvariu, dar am amanat din motive de casa "cand oi fi la casa mea".
Apoi am fost la mare si cand am plecat, fiica-mea nu a vrut sa elibereze animalul (o femela de crab cu oua pe burta). Asa am cumparat primul meu acvariu marin. Femela a murit pana sa ma intorc de la magazin cu cubul de 40 de cm.
Casa tot n-am, asa ca m-am limitat la acvarii mici, care pot fi mutate "de unul singur". Ideal, toate intr-unul mare, la destinatie.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com