Am schimbat putin decorul in acvariu si am bagat 4 scalari sunset-blusher (multumita lui 'mariusa' si lui cornel) si aduc pe langa cei 3 neoni inca 5 bucati. Alaturi de ei mai sunt ancistrusii, deocamdata un biotop amazonian. Problema este ca trebuie sa folosesc turba in filtrare, dar filtrul meu (un Resun) nu permite compartimente de filtrare, are un singur compartiment pentru un cartus de spuma (burete). Din acest motiv am schimbat si cartusul, caci era uzat, cu unul de la Aquaell, care avea un canal (la Aquaell se prinde bueretele in acel tub), mai jos de canal am facut o sectiune laterala, in care sa pun saculetul cu turba (saculet hand-made, din plasa de nylon), astfel incat apa care circula este filtrata prin burete, curatata de deseuri si apoi trece prin turba, si imediat urmeaza si acel canal, iar apa poate fi evacuata mai bine. Mai jos este o schita a sistemului. va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti daca am procedat bine / rau, si ce imbunatatiri / adaptari ar putea fi facute.
Va multumesc,
Radu L.