[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrarea pe turba!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am schimbat putin decorul in acvariu si am bagat 4 scalari sunset-blusher (multumita lui 'mariusa' si lui cornel) si aduc pe langa cei 3 neoni inca 5 bucati. Alaturi de ei mai sunt ancistrusii, deocamdata un biotop amazonian. Problema este ca trebuie sa folosesc turba in filtrare, dar filtrul meu (un Resun) nu permite compartimente de filtrare, are un singur compartiment pentru un cartus de spuma (burete). Din acest motiv am schimbat si cartusul, caci era uzat, cu unul de la Aquaell, care avea un canal (la Aquaell se prinde bueretele in acel tub), mai jos de canal am facut o sectiune laterala, in care sa pun saculetul cu turba (saculet hand-made, din plasa de nylon), astfel incat apa care circula este filtrata prin burete, curatata de deseuri si apoi trece prin turba, si imediat urmeaza si acel canal, iar apa poate fi evacuata mai bine. Mai jos este o schita a sistemului. va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti daca am procedat bine / rau, si ce imbunatatiri / adaptari ar putea fi facute.

Va multumesc,

Radu L.

image
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Eu cred ca OK si asa. Puteai sa pui saculetul cu turba ascuns undeva in acvariu, dar nu pe fundul acvariului. Datorita curentilor de apa din acvariu, apa s-ar fi filtrat si asa prin turba. Avantajul era ca nu depindeai de volumul filtrului si puteai pune cata turba doreai.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as fi procedat altfel:
Nu as lua din volumul buretelui deloc (si asa este mic) si as fi conectat la evacuarea din filtru un compartiment home made (suplimentar) in care as fi pus turba.Compartimentul se poate face dintr-o cutie de plastic, sau dintr-un cartus de plastic pentru burete bolborisitor (10 Ron, pe la pet-uri, capacitate aprox,350 ml, cel mai mic model).Asta e o varianta home made executata mai ...profi.Un avantaj suplimentar este ca poti umbla la turba, fara sa deranjezi filtrul.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

M-am gandit si eu mult la varianta cu un compartiment montat la evancuarea apei din filtru, dar ar fi presupus sa imi fac singur compartimentul, dat fiind faptul ca aici nu cred ca as gasi asa ceva, la halul in care se aprovizioneaza shopurile in Suceava, apare un shop nou in curand, sa vad acolo care e miscarea.

Evident este mult mai eficienta decat varianta aleasa de mine, cu atat mai mult cu cat apa este trimisa fortat prin turba. ideea este ca eu aveam scalarii si nu aveam nici bani, nici turba si nici cunostiinte legate de filtrarea de genul asta, de aceea am apelat la un amic sa imi dea niste turba si am ales cea mai rapida varianta de lucru la momentul respectiv. Tare ma bate gandul sa folosesc principiul cu compartimentul pus la evacuarea apei... pare mult mai bun...
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: