[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Super incepatoare! - guppy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Ioana07
Junior member

Joined: 12/11/2017 19:12:15
Messages: 45
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Buna! In urma cu 2 saptamani mi-am cumparat primul acvariu - Aquael Leddy 60, de 54l, care a venit si cu un filtru Aquael asap 300, un incalzitor Aquael 50W si un led 8W. L-am lasat 2 saptamani fara pesti dar cu echipamentele pornite. Cu o zi inainte de a pune primii pesti, am pus 20ml de solutie easy-life filter medium, apoi am pus 5guppy-masculi(m-am gandit ca nu vreau momentan sa se inmulteasca). Totul super bine, asa ca ziua urmatoare am mai pus inca 3guppy(vanzatorul a zis ca-mi da tot masculi DAR sunt sigura ca unul e femela) si 2 sanitari mici hoplo(apoi am citit ca se fac mari..cand va fi cazul am sa ii donez unui pet shop..nu vreau sa ii chinui intr-un acvariu mic). Deci am 10pestisori. Mentionez ca am plante artificiale..deh, incepatoare..
Ce credeti ca ar fi bine sa fac cu femela guppy? O cam fugareste un mascul non stop..singura varianta ar fi sa incerc sa o schimb la pet shop, dar iar o stresez cu drumul..daca o las in acvariu cu 7 masculi e rau? Nu as vrea sa iau mai multe femele ca sa nu aglomerez acvariul.
Imi place filtrul asta ca nu face mult zgomot(dorm cu acvariul in camera), dar credeti ca e suficient?
Lumina le las 8-10ore non stop. Recomandati altfel?
Daca aveti alte sugestii de echipamente spuneti-mi, va rog vreau sa le fie cat mai ok pestisorilor.
Apropo, de mancare le dau Tetra Prima mini granule si Tetramin fulgi- de 2ori pe zi.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

bine ai venit printre noi.. virusatii..
In primul rand,in general, filtrele si iluminarea acvariilor care vin cu dotari in pret, sun insuficiente.. eu ti-as recomanda un filtru exterior hang-on.. cu capacitate mai mare de filtrare... filtrul pe care il ai este un filtru mecanic,ca elemente filtrante are un burete si poate carbune activ.Ai nevoie de un filtru in care sa pui si medii filtrante bio... inele ceramice,siporax .lava vulcanica,matrix... si filtrul si mediile bio care le poti achizitiona sunt infunctie si de bugetul pe care il ai.
Bazinul tau sigur nu este ciclat,avind filtrarea insuficienta, e greu de spus daca o sa se cicleze...ar trebui sa te orientesi dupa un filtru pentru bazine mai mari decat al tau.. de ex unul care sa fie recomandat pentru bazine intre 60-100l lsi sa fie extern.. pentru ca v-a avea un volum mai mare si iti v-a ocupa din spatiu in bazin..
cu plantele de plastic....eu zic sa renunti la ele si ofera pestilor un mediu natural.. pietre, radacini,mopani si plante naturale.. sunt destule plante fara mari pretentii cum ar fii anubias,valisneria ,mos...sunt multe
o femela la 7 masculi... e terorizata rau saraca.. normal e un mascul la 3 femelear trebui sa o schimbi...
cu mancarea sa ai forte mare grija.. la cantitatea de mancare pe care o administrezi.. sa nu dai mai mult decat sa manance in 2 min...ai putea sa le reduci portia putin sub aceste 2 min... pentru ca mancarea care se depune pe substrat plus dejectiile animalutelor,v-or sporii productia de amoniac si asta e foarte periculos pentru pesti.Neavind o filtrare buna ,cu medii bio, se poate sa se ridice nivelul de amoniac foarte repede...Citeste despre ciclare,ca sa intelegi mai bine ceea ce spun..Ce spun cei de la petshop,e vrajeala.Ciclarea,dezvoltarea si maturizarea coloniilor de bacterii este un ciclu natural pe care nu putem sa il grabim.. acesta dureaza cam 4-5 saptamani,dupa care ar trebui sa incepem sa introducem pesti in bazin.
. Filtrare insuficienta,pesti,nu multi dar nici putini.sfatul meu e sa faci schimburi de apa mai dese..adica la 3 zile 30% din volumul bazinului cu apa lasata 24 h la declorinat intr-un vas cu gura larga si in momentul schimbului sa fie la temperatura apei din bazin.Diferentele de temperatura provoaca socuri termice

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Ioana07
Junior member

Joined: 12/11/2017 19:12:15
Messages: 45
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Multumesc mult pentru raspuns! Am dus femela inapoi la petshop si am schimbat-o cu un mascul . Am facut si schimburi de apa mai dese si am sa continui asa o perioada. Pestii par ok, sunt energici, mananca tot..si sunt frumosi. Am cautat pe diverse site-uri filtre externe si ceea ce mi s-a parut mai ok era de la firma eheim, classic 150. Era recomandat sa iau si un prefiltru..o sa fiu sincera, este peste bugetul meu sa le iau acum poate o sa le iau in cateva luni..daca aveti idee de alte filtre bune, mai ieftine, as aprecia mult! Filtrul pe care il am acum are doar un burete..cam la cat timp trebuie schimbat? Daca il spal saptamanal este ok? Sau trebuie la fiecare schimb de apa?(am citit ca trebuie spalat in apa luata din acvariu, nu de la robinet).
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

de ex.. un eden 511 ai putea sa ai o filtrare cit de cit pe masura.. cu citeva schimbari.. sa umplii ambele camere cu medii bio..siporax .. e mai la indemina la pret si, la in sa pui un burete.. asta ar fi un ex.. dar poti da o cautare pe google "filtre externe hang on" sau filtre exterioare... poti sa cauti si filtre sun sun.. sunt destul de bune... sunt mai ieftine in general.. totul depinde de bugetul tau.. si filtrele noi canistrele care vin cu medii filtrante.. nu sunt pline... trebuie sa le completam noi.. la eden.. vad ca sunt pline camerele de filtrare.. o camera cu filtrare bio si una mecanica...Daca te gindesti la eden 501.. e mic... 511 ar fi mai bun..
ca sa iti dai seama cam cum e cu filtrarea.. in general. se spune ca, o filtrare eficienta ar fi intre 5-10% din volumul bazinului.. asta depinde de incarcatura biologica..( animale ,plante)
in functie de buget.. poti achizitiona un filtru.. sa fi atenta la capacitatea de filtrare adica ,adica la ce volum al bazinului este recomandat,nu la citi litri pe h

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2017 19:13:53


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Buna Ioana!

1.Daca ai plante artificiale (sper ca doar deocamdata) nu ai nevoie de acel program de lumina, nu te ajuta deloc. Asadar, programeaza perioada de lumina la 5-6 ore in intervalul de timp in care poti sa te bucuri de acvariu. Daca vei adauga plante in acvariu, se discuta altfel : lumina, CO2, fertilizanti ...
2. Filtrul intern este instabil si ineficient. Pentru sanatatea pestilor iti trebuie un filtru extern. La un acvariu de 45 de litri eu am un Eheim 2211, plin cu Eheim Pro. Ar fi minimum necesar pentru tine, sub aspect bio dar si din punct de vedere financiar (costa 150 de lei). Eu as lua in considerare acest model. Pina atunci, buretele din filtrul intern este bine sa-l speli in apa scoasa din acvariu, cu ocazia fiecarui schimb de apa saptaminal. Intre acestea, un schimb de apa intermediar, de 30%, ar fi util ca sa compensezi din capacitatea redusa de filtrare biologica a filtrului.
3. Nu hrani excesiv pestii. Daca le dai de mincare de doua ori pe zi, ai grija sa le dai o cantitate mica. Cel mai bun indicator este ca nici o particula de mincare sa nu ajunga pe substrat, mai cu sema ca nu ai sanitari care sa iti consume "deseurile". In caz contrar pui o presiune mare pe filtrarea biologica, oricum deficitara.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com