| Author |
Message |
adrian09
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 11:18:17
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
adrian09
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/cc7d159d6ff3ea6f39b9419877dfc81f.jpg)
IP:
|
Salutare
Am de gind sa imi fac sau ,daca se poate, unul din cele 3 filtre care le am sa faca dentrificare. Am citit ce a scris colegul nostru #kirucd despre acest subiect si am citeva intrebari..
1- as putea sa fac dentrificarea intr-un filtru intern? tinand cont ca pentru o eficienta mai buna ,dupa cum spunea colegul,dentrificarea se face intr-un mediu fara oxigen (anoxic)
2-Ce material filtrant trebuiesa utilizez pentru dentrificare?
3-Daca se poate realiza intr-un filtru intern,ce modificari ar fi necesare?
despre filtrul intern, este cel pe care il am la bazin, are 3 camere: camera 1-camera incalzitorului
camera 2-camera depozitare material filtrant
camera 3 camera pompei
capacitate de medii in acest filtru,asa la maxim,utilizind si camera incalzitorului si a pompei...ar fi de 7 litri siporax in saculeti de 1000ml+o minima filtrare mec
su anume,in canera incalzitorului 2l,in camera de filtrare 4l si in camera pompei inca 1l daca ridic pompa mai sus
In momentul de fata am in el 1l siporax,1kg substrat lava ,si 1l ceramica bio + perlon.. mai am inca 3 l siporax care asteapta sa fie montat in filtru intern.Am zis sa astept putin ,macare 3 saptamani pina mi se cicleaza al 2-lea filtru,acesta fiind nou,a avutdoar pe jumatate medii filtrante reutilizate.. ciclate.. completarile au fost noi.. de aceea am zis sa mai astept pana sa montez si celelalte mesii in intern
This message was edited 1 time. Last update was at 14/06/2017 11:20:44
|
Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple |
|
|
 |
Antecume
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 12:44:18
|
Antecume
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/822101d70094b444b08be638059568f2.jpg)
IP:
|
Pentru denitrificare ai nevoie intr-adevar de un mediu cat mai sarac in oxigen.
Intr-un filtru, ca sa poti face denitrificare trebuie sa ai un debit mic, dar in acelasi timp nu foarte mic ca sa nu se produca hidrogen sulfurat care e toxic.
In acvaristica marina, vietuitoarele sunt mult mai sensibile la nivelul de nitrati si acolo se folosesc mai multe metode pentru denitrificare.
Colegii reef-eri pot sa dea mai multe detalii.
Dar in acvaristica de apa dulce, daca plantezi bine acvariul, e putin probabil sa ai probleme cu nitratii.
Si din ce am mai citit eu este recomandat sa faci schimb de apa saptamanal chiar daca nivelul nitratilor nu este o problema.
Daca scopul tau este sa scapi de schimburile de apa saptamanale, mai curand te informezi despre schimbul de apa la picatura.
|
[Nano cu albinute] [Old tree] |
|
|
 |
adrian09
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 12:55:34
|
adrian09
Ultrahigh member
IP:
|
nu e vorba sa scap de schimbul de apa saptamanal.. chiar schimb apa la 3 zile 25%.. problema e ca la retea am nivelul de nitrati mare si dupa schimbul de apa e destul de mare.. la 20mg/l .Am teste dedicate de la GBL st combitest
deci pentru asta m-ar interesa sa mai scad nitratii si poate ajung si eu sa schimb apa la saptamana..
Si din cite am inte;les si schimbul la picatura... e indicat sa faci schimb de apa saptamanal... bine nu ca la normal.. dar un 10 % tot faci...
Da .. mi-ar conveni sa imi fac un sump cu schimb la picatura.. deocamdata ma gindesc sa fac un sump simplu.e dificil sa aduc reteaua aproape de bazin.. deocamdata
Oricum.. cit de curand o sa am nevoie de indicatii si sfaturi pentru sump
Deci ma interesa daca pot sa fac un filtru pentru dentrifiere.. filtru intern..
|
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 12:57:45
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Antecume wrote:Pentru denitrificare ai nevoie intr-adevar de un mediu cat mai sarac in oxigen.
Intr-un filtru, ca sa poti face denitrificare trebuie sa ai un debit mic, dar in acelasi timp nu foarte mic ca sa nu se produca hidrogen sulfurat care e toxic.
In acvaristica marina, vietuitoarele sunt mult mai sensibile la nivelul de nitrati si acolo se folosesc mai multe metode pentru denitrificare.
Colegii reef-eri pot sa dea mai multe detalii.
Dar in acvaristica de apa dulce, daca plantezi bine acvariul, e putin probabil sa ai probleme cu nitratii.
Si din ce am mai citit eu este recomandat sa faci schimb de apa saptamanal chiar daca nivelul nitratilor nu este o problema.
Daca scopul tau este sa scapi de schimburile de apa saptamanale, mai curand te informezi despre schimbul de apa la picatura.
+1
Daca te pasioneaza problema si vrei sa faci un experiement, e OK.
Daca insa doar cauti solutii ca sa controlezi nivelul de nitrati din apa, Antecume are dreptate si nu merita sa te agiti.
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
|
 |
adrian09
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 13:03:42
|
adrian09
Ultrahigh member
IP:
|
am inteles ca #kirucd are unul si i-a scazut nitratii ..daca nu ma insel de el e vorba daca nu altcineva.. un filtru cu un debit de 80l/h..
chiar ma intereseaza sa vad daca pot sa scad nivelul de nitrati
|
|
|
 |
Antecume
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 14:00:10
|
Antecume
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/822101d70094b444b08be638059568f2.jpg)
IP:
|
Poate ar fi mai bine sa pui aceiasi intrebare la coltul incepatorilor apa sarata.
Ca s-ar putea sa ai mai mult succes.
|
[Nano cu albinute] [Old tree] |
|
|
 |
adrian09
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/06/2017 14:42:17
|
adrian09
Ultrahigh member
IP:
|
ok mersi... am sa scriu si acolo..
|
|
|
 |
|
|