din cate stiu,la majoritatea speciilor,masculii sunt mai mici sai mai frumos colorati.Si la mine a fost diferenta foarte mare intre mascul si femela la guppy..cred ca femela era de 2 ori cit el .. Eu unul cred ca ar fi vorba de hrana dar totusi nici asta nu pare a fi o problema.. in mediul natural nu stiu daca mananca atit de mult.Eu as cauta mai mult la necsitatile pestilor.. cit mai amanuntit adica chiar si chimia apei cu mai multe detalii,sa nu fie suprapopulare sau sa nu ai si alte specii care sunt incompatibil ca si caracter.. factori de stres... cred ca sunt mai multe chestii implicate sau.. cine stie..gena acelui peste.. dar cum zici tu, nu e singurul caz,nu stiu ca sa spun
cu puful.. nu stiu ce sa zic,sa nu fi fost o infectie fungica sau cum spunea colegul nostru @Pushkatu , pe un topic,sa nu fie mucegaiul pestilor.. dar asta nu pare sa fie asa agresiva...sa moara pestele pe o zi pe alta...
cred ca singura solutie e sa ai urmaresti cu atentie,sa faci teste la apa mai des sa vezi daca nu cumva bazinul e instabil...poate unul din colegi a avut aceasta problema si are freun raspuns sau o solutie..
|