[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reef 300 Jaubert  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare.
Dupa un timp indelungat revin cu update. NU, Nu am renuntat. . Am fost destul de aglomerat in ultimul timp.
Am pornit acvariul pe 24 ianuarie, o zi speciala. )))))
Nu am facut treaba prea mare cu Tunze ala de 800l/h, dar ma asteptam la asta.
Si asa am ajuns sa merg cu 2 acvarii in paralel. Display si Sump .
Dupa o saptamana si ceva, am introdus prima piatra vie in display si cateva bucatele (tot piatra vie) in sump.
Piatra vie a venit si cu o mare surpriza, un emerald crab. Emerald crab, care a plecat in delegatie, fara sa spuna conducerii, adica colegului MSI. ))))).
Amandoua acvariile si-au vazut de treaba lor si pana acum totul e in grafic. La 2-3 zile mai schimbam 3-4 litri de apa intre ele. Ca mentenanta, testat salinitatea si mentinuta pe la 1025, plus completarile obisnuite cu apa de osmoza. Tot, aici, ca sa intru in randul lumii, am facut si o mica inundatie cu ceva apa de osmoza. Noaptea, la ora 1.00, prin bucatarie (acolo am instalat osmozorul) si hol, descult, cu prosoape, adunand apa in galeata. Bine ca nu a ajuns pe la vecini.
Am primit, din nou, acum 3 saptamani, ajutor de la colegul @MSI: 2 fraguri de zoasi, 2 ciupercute Discosoma Red si o mana de Cheato. Multumesc mult @MSI.
Pe langa acestea, a mai sosit si o piatra vie plina cu de toate, inclusiv bristle wormi si mini bristle stars (cred ca sunt 2). Piatra am asezat-o in sump.
Zilele trecute am facut rost de o pompa de retur, Sicce Syncra Pro 2200, astfel am reusit sa conectez, intr-un final, cele 2 acvarii.
De ceva timp sunt in faza "distractiva" unde e plin de diatome si au inceput algele filamentoase verzi, deocamdata pe geamuri.
Cheato creste bine in sump, sub lumina unei lampi LED, de exterior, de 20W (6500K) si este plin de viata.
Display-ul, in acelasi ritm, plin de viata, dar fiind mai mare, cam greu sa vezi toate vietatile. Un mini bristle star a fost mutat din sump in display.
Coralii au crescut si sunt bine.
Lumina display are, de 2 saptamani, urmatorul program: porneste la 15.30 si se opreste la 23.30. Totul se face in rampa, avand in jur de ora 20.00 putere maxima de 25%. Este ridicata la 29 cm fata de suprafata apei. In urmatoarea perioada voi prelungi programul cu mai multe ore sau voi cobori lampa sau ambele. Ramane de vazut.
In sump, am reusit si am instalat acum cateva zile o priza programabila, astfel, lampa sump porneste la 22.00 seara si se opreste la 6.00, urmand ca dupa ceva timp sa prelungesc programul.
Momentan am lasat acvariul in pace, adaugand la 2-3 zile ceva bacterii de la Aquaforest si din cand in cand cateva bobitze de mancare.
Emerald crabul e ok, il cheama BOB , dar il vad f rar. Melcii Turbo (vreo 4 bucati, tot cadou) sunt gramada pe alge. Si in sump sunt ceva melci, dar fiind f mici nu imi dau seama de specie, probabil Turbo. Spre sfarsitul saptamanii incerc sa achizitionez si cativa Tectus, Nassarius si Conch, o sa vad zilele astea mai exact.
MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Emerald crab, care a plecat in delegatie, fara sa spuna conducerii, adica colegului MSI. ))))).


Delegatie zici? Nu spui ca odata ajuns la Craiova a cerut azil politic si schimbarea numelui? ))) Apropo bun numele, bun de tot ) Deja stiu cum botez viitorul emerald.

Greseala a fost a mea, nu am inspectat bine piatra cand am scos-o si a plecat emeraldul in misiune )

si o mana de Cheato.
Multumiri vecinului meu ccdumitrescu


Madalin, iti doresc mult succes in continuare si astept cu nerabdare sa vedem acvariul pornit bine, plin de culori si cu pestisori prin el.


MSI Reef
gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Ai dreptate ))). Scuze. Multumiri si colegului ccdumitrescu ptr cheato.
Si eu sunt nerabdator sa fac multe in momentul asta, l-as umple cu de toate, DAR, cand am inceput sa citesc, sa ma informez despre acvaristica de recif, singurul lucru FIXAT bine in creier este: SA NU MA GRABESC, SA AM RABDARE. Si e greu, crede-ma, ptr ca nu prea sunt rabdator de felul meu. ))))))))). Sper sa reusesc cu ce mi-am propus. )))
Multumesc MSI.
P.S. Trebuie sa o rezolvam si cu

This message was edited 2 times. Last update was at 06/03/2019 23:09:22

gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare,
Revin cu update:
Dupa cateva saptamani, acvariul pare a fi pe drumul cel bun, fara prea mari probleme, dar nici animale nu sunt multe.
Sa actualizam:

Animale:
2 Blue Legs Hermit - 1 mort.
2 Nassarius
3 Tectus - 1 mort
4 Turbo
1 Emerald Crab

Corali:
1 GSP
3 zoasi de diferite marimi
2 Discosoma Red
1 Ricordea Yuma

Probleme aparute:

Salinitatea sarita muuuult de tot din cauza refractometrelor calibrate aiurea, adica cu o solutie expirata (am observat tarziu). Am descoperit asta (nici nu imi trecuse prin cap sa verific) dupa ceva discutii cu colegul MSI, pentru ca, in acvariu, de cateva zile activitatea pe care o observasem incetinise vizibil, un frag de zoa se dezhidratase foarte mult, ceilalti nu prea se deschideau bine si moartea celor 2 animale ( Hermitul si Tectusul).
Salinitatea o tineam la 1024-1025. Refracto fiind decalibrate cu vreo 3-4 unitati in minus (asta dupa ce am verificat cu apa de osmoza) aveam, in concluzie, salinitatea intre 1028-1029. Am inlocuit apa din acvariu cu apa de osmoza si am dus totul la 1025, refracto calibrate cu osmoza.

Weekendul trecut am facut si un schimb de apa de 20L si pus perlon. Aseara am curatat, in sfarsit, geamul din fata (deocamdata) al acvariului.
In sump cheato creste, sunt si alge GHA, e si ceva cyano, dar nu mult. Lumina, o lampa LED de exterior de 20W 6500K este functionala cu program de noapte timp de 8 ore. In rest doar completarile cu apa osmoza, bacterii BioDigest si BioS si hranire superficiala cu pelete la cateva zile.
Am gasit si cateva aiptasii mici, le-am eliminat, dar nu voi scapa sigur. Urmeaza sa iau niste creveti "sa aiba grija" de ele, sper.
Lumina pentru display ajunge la un maxim de 30% din putere cu program de 8 ore.

Parametrii:

Salinitate - 1025
Temperatura apa: 23C
NO 3 (masurat aseara cu Salifert, neexpirat ) ~ 5

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image



This message was edited 4 times. Last update was at 28/03/2019 11:45:41

RvN
Senior member
[Avatar]

Joined: 26/08/2013 11:50:21
Messages: 1208
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daca imi permiti o sugestie, eu as da piatra inclinata din stanga mijloc si as incerca o arcada intre cele doua grupuri de roci (e doar o mica sugestie, in rest imi place cum arata). Dupa ce o sa adaugi corali, isi va schimba din ce in ce mai mult aspectul si va capata volum. La al meu, desi ma mananca cateodata degetele, nu mai umblu sub nici o forma la scape, doar voi adauga inca cativa corali care sper sa ii dea aspectul pe care mi-l imaginez.

Multa bafta mai departe si sa pastrezi jurnalul actualizat :)
Seba Shrimp
Senior member
[Avatar]

Joined: 06/10/2011 12:34:17
Messages: 804
Location: Bucuresti - Dr. Taberei
IP:
Offline

Mai ridica temperatura la 25-27 grade

Seba shrimp - 0722 784 888
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

Vezi ca la 25 de grade salinitatea o sa fie mai scazuta de 1.025, s-ar putea sa o fi redus degeaba



gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

"Daca imi permiti o sugestie, eu as da piatra inclinata din stanga mijloc si as incerca o arcada intre cele doua grupuri de roci (e doar o mica sugestie, in rest imi place cum arata). Dupa ce o sa adaugi corali, isi va schimba din ce in ce mai mult aspectul si va capata volum. La al meu, desi ma mananca cateodata degetele, nu mai umblu sub nici o forma la scape, doar voi adauga inca cativa corali care sper sa ii dea aspectul pe care mi-l imaginez.
Multa bafta mai departe si sa pastrezi jurnalul actualizat :)"

Nu e problema, sunt deschis la sugestii, pareri, critici. :))))).
Piatra inclinata va disparea din acvariu, inclusiv cea care sta pe ea, cea cu coralina. Voi reveni la vechiul scape. Cea inclinata am bagat-o in acvariu cand a venit cea vie pentru a o tine o perioada suspendata, cum e acum.



"Mai ridica temperatura la 25-27 grade"
Temperatura nu o pot ridica, momentan, pentru ca nu am incalzitor. :)




"Vezi ca la 25 de grade salinitatea o sa fie mai scazuta de 1.025, s-ar putea sa o fi redus degeaba"
O reglez cand va creste temperatura. Oricum era mare rau inainte, cu refracto calibrate aiurea. Se vede acum si in acvariu. De fapt, s-a vazut din seara aia pentru ca incepusera vietatile sa isi intre in ritm dupa scaderea salinitatii.




P.S. Nu imi iese faza cu multiple quote. :).

This message was edited 4 times. Last update was at 28/03/2019 14:35:08

gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Am achizitionat in weekend un incalzitor JBL. Acum am si eu temperatura la 25-26 grade. )))), salinitate 1025.
A murit inca un Tectus si ultimul Hermit. Am curatat putin sumpul in weekend, am aruncat din Cheato, crescuse mult, am eliminat din algele paroase (tot in sump).
Cyano din sump regreseaza, incet, incet. Hranim la 2-3 zile, completam apa si mai arunc din cand in cand si ceva bacterii.
Urmatoarea achizitie trebuie indreptata din nou spre CUC: niste Hermiti, niste Tectusi si cred ca 2 peperminti.


image

image

image

This message was edited 3 times. Last update was at 03/04/2019 13:13:27

gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare tuturor.
Revin cu update.
Cu parere de rau spun ca s-a dus si Bob, crabul emerald.
Intre timp am cumparat 2 pesti molly si i-am aclimatizat vreo 2-3 zile, un peppermint si doar un hermit crab, de data asta. Pana acum totul e bine, hermitul a naparlit, peppermintul "zboara" noaptea prin acvariu si molly-ile mananca la rupere.
Am pus ptr o saptamana si ceva carbune activ + perlon + inca un schimb de apa de 20L.
Am marit si perioada de iluminare de vreo 2 saptamani la 10 ore cu putere maxima 40%, din care 1 ora crestere numai albastru si inca 1 ora scadere numai albastru (rasarit si apus)
Salinitate 1025
Temp 25-26C
NO3 - 0
Alte teste nu am.
image
image
image
image
image

This message was edited 3 times. Last update was at 06/05/2019 13:47:58

gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Am uitat sa mentionez: pietrele de care discutam mai sus nu le voi scoate din acvariu si cred ca voi urma sugestia colegului Liniste22.
MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Bun. Observ ca usor, usor se intinde si coralina

Acum incepe distractia, testul cu molly a functionat, sa vedem niste pesti de SW

Spor,


MSI Reef
gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare tuturor. Scuze pentru lipsa postarilor, timpul e de vina, mama lui de timp. si nu am renuntat la acvariu.
O sa incerc sa fiu cat mai scurt.
Asa, sa incepem:

Vietati:
- 2 clovni ocellaris, 1 negru si 1 portocaliu
- 3 cardinali
- 2 moly balon
- 1 cleaner shrimp
- 1 peppermint
- 4 nassariusi
- 2 Trochus......au mai fost vreo 2 dar s-au dus
- nenumarati melci Turbo
- Heteractis Magnifica
- 2 colonii mici de zoasi verzi
- cateva ciuperci Rhodactis si Discosoma (cred le-am nimerit)
- 1 frag Torch Green Australia
- 1 frag Goniopora Green
- 1 frag Acanthastrea

Cred ca asta e tot. Daca imi aduc aminte de altceva, revin asupra listei.

Au avut loc ceva modificari in acest timp, insa nu mari.
Prin vara a sosit anemona Heteractis Magnifica. Au fost ceva probleme cu ea de la transport, dar am pus-o pe picioare. De la introducere in acvariu si pana acum o luna sau mai bine, s-a plimbat peste tot. De o luna de zile s-a cam stabilit pe overflow. Nu va ramane asa pentru ca o sa modific aranjamentul pietrelor si o sa incerc sa fac o insulita numai ptr ea, situata cat mai departe de geamuri, pietre etc pentru a se stabili acolo. Sa vedem daca reusesc. ))))
La cateva saptamani de la introducerea ei in acvariu a sosit si ocellarisul negru si acum cateva zile a venit si cel portocaliu cu coralii LPS.
In urma cu vreo 2 luni am dat-o si in dynoflagelate, cyano si altele. Lumina prea puternica in display si in sump, plus ore multe de iluminat, plus lipsa timpului (concediu, servici, dat mancare f putina pe timpul concediului, etc), neatentia mea si astfel nutrientii s-au dus in 0 sau atat de jos incat testele nu mai sesizau nimic. Cheato din sump a crescut ffff mult si a papat tot.
Am trecut imediat la hranire puternica, dar nu au regresat algele pana nu am inceput sa dozez KNO3. Acum NO3 sta pe la 20-30. PO4 nu stiu, inca astept niste reactanti ptr Hanna. Mai sunt si ceva bubble algae, dar nu dau importanta. Ma bucur ca am reusit sa scap de Dyno.
Salinitatea am tinut-o constanta, la 35ppt, temperatura pe vara maxim 28 C si acum 25-26C. Completare apa osmoza tot manual se face ))). Am luat tot ce imi trebuie ptr a construi un ATO, dar.............
Ca - acum o luna pe la 430-440, Alk in jur de 6.4. Stiu, alcalinitatea e mica, dar e ceva normal ptr sistemul Jaubert. Sa vedem cum reactioneaza coralii cei noi si poate dozam.
Ce sa mai zic.........aaaaaaa, schimbul de apa, f rar, cred ca o data la luna, chiar doua si atunci doar 10L. Ultima data a fost de doar 5L.

Uitasem, dozez phytoplancton, momentan. Easy Reef si Phyto-blast aproape zilnic.

P.S. Din nou trebuie sa fac asta, asa ca: MULTUMESC MULT MSI si YOCOSMIN. Raman dator baieti. )))))))



Asa arata anemona la sosire:
image

Asa arata acum:

image


Acan-ul:

image

Torch-ul

image

Goniopora:

image


Dyno in regres:

image



This message was edited 3 times. Last update was at 07/11/2019 16:15:12

MSI
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2017 20:20:12
Messages: 767
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Remarcabil cum arata acum anemona. Initial cand a ajuns la mine nu am crezut ca supravietuieste. (Baga un post si cu protocolul de resuscitare si refacere urmat, este foarte utila informatia).

Frumos de tot ca au intrat clovnii instant în ea si fac un spectacol nemaipomenit (Cum se vede si din clip).

Mult succes in continuare!

This message was edited 1 time. Last update was at 07/11/2019 18:32:15


MSI Reef
Yocosmin2010
Junior member

Joined: 21/01/2018 02:20:23
Messages: 52
IP:
Offline

Ma bucur ca am putut ajuta la salvarea anemonei Chiar era p?cat de ea la cât de frumos poate sa arate acum. Felicit?ri pentru bazin, arat? extrem de bine. Mult succes in continuare
gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Multumesc! )))
Am uitat sa spun multe. Ma grabesc. O sa fac si un post cu tratamentul ei.
La mutarea in display a anemonei am inceput si hranirea. La inceput cu Mysis, o data pe zi si dupa o perioada am bagat si ceva bucatele de scoica, cumparate de la raionul de peste. Scoicile erau vii. Acum sunt congelate. )))). Dupa ce si-a revenit bine si a inceput sa se umfle, a sosit si clovnul, am incetat hranirea ei.
Inca o problema observata, si asta tine de ce am spus, cu nutrientii mancati de cheato si sump, anemona nu se mai umfla ziua atat de mult, ma si intrebam de ce e asa mica. Schimbarea s-a vazut imediat dupa dozarea de KNO3, anemona si-a revenit si a inceput din nou sa se umfle bine si sa se intinda catre lumina. La fel s-a intamplat si cu ciupercile. Astea erau semne bune si o alarma ptr mine, dar uite ca nu am luat in seama.
Acum astept cu nerabdare sa vad cum reactioneaza LPSii la conditiile acvariului. )))))))

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2019 10:52:27

gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare. Dupa ceva timp am realizat ca problema dyno nu tinea numai de NO3 care a fost 0 ci si de PO4, care si ala este 0. Dupa ce am scapat de Dyno si am ramas cu NO3 care variaza intre 10 si 20 (fara dozaj), acum ma omor sa tin PO4 ridicat pentru ca dupa cateva zile, 2-3, il gasesc din nou in 0, cu toate ca hranesc si de 2-3 ori pe zi, congelata, fulgi, pelete. Dozez EasyLife Fosfo, ridic la 0.06-0.08 si coboara din nou in 0. Trebuie sa cumpar pesti. ))

Si un filmulet, dimineatza, la trezire. )))


This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2019 14:01:01

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3758
Location: Constanta
IP:
Offline

Cum mai merge sistemul?, a fost nevoie de skimmer sau functioneaza bine Monaco?

My nano reef



[Email]
gsv
Member
[Avatar]

Joined: 19/04/2017 08:49:49
Messages: 258
Location: Craiova
IP:
Offline

Salutare,
Nu pot trage inca o concluzie finala. L-am tot destabilizat cu diverse chestii, am cumparat si 2 pesti mai mari (altii au murit), cativa corali au murit, si ca sa fie treaba treaba am descoperit ca f......le alea de refractometre, calibrate cu osmoza sunt fix-pix. Duminica am gasit salinitatea la 42ppt. Da, este tot fara skimmer.
Imi cer scuze colegilor ca nu am mai scris pe aici, dar incerc in urmatoarea perioada sa aduc la zi totul.

P.S. Vreau sa multumesc mult, cu aceasta ocazie, colegilor: @Dan Pavelescu si @MSI.

Un filmulet scurt, facut de curand(undeva in stanga, se vede si Yellow tangul care se speriase de telefon):

This message was edited 3 times. Last update was at 01/04/2020 07:49:32

ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

De cand ai rostratusul, mananca?! E stiut ca un peste sensibil si dificil de tinut in acvariu, nu e locul lui intr-un bazin crud nematurat
[Email]
 
Forum Index » Bazine mari
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com