[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul cel nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca si un copil mic de acesti puiuti deasta incerc sa le ofer cele mai bune conditii. Entuziasm maxim

„Un om destept poate sa invete si de la un prost. Invers e mai greu.” François Rabelais
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

kryk33t wrote:Apa nu miroase deloc a amoniac mai degraba a apa statuta ...

Nici n-o sa miroase vreodata. Concentratilie toxice pentru pesti sunt infime.
Amoniacul si nitritii se detecteaza pe teste, nu dupa miros.

O apa toxica poate fi extrem de clara, cei care vad problemele de calitate a apei citesc semnele indirecte: comportamentul pestilor si semne de boala, diverse depuneri pe suprafete, invazie de alge, creveti si melci decedati, etc.

De la marine stiu ca melcii nu tolereaza bine cuprul, dar nici nitratii mari. Probabil ca nici amoniacul sau nitritii, chiar si in concentratii mici.

Legat de pui de guppy, mancare de adulti faramitata le e destul pentru a creste mari si sanatosi. Galbenusul de ou e o tehnica mai avansata, iti poate strica repede calitatea apei.

Citeste mai mult ca sa te bucuri pe deplin de avantajele acestui hobby. Informatia e prezenta pe internet, asteapta sa o gasesti.

Un start bun e aici:
http://www.wetwebmedia.com

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2017 08:35:52

[Avatar]

IP:

In urma testelor facute am obtinut urmatoarele valori :
ph-7.6
NO3-10 mg/l
NO2-0.05 mg/l
NH4-0 mg/l
Testele sunt din gama JBL. O parere?

„Un om destept poate sa invete si de la un prost. Invers e mai greu.” François Rabelais

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: