[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme prin acvarii!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Dupa parerea mea ai enorm de multi pesti acolo,nu stiu daca ai aflat cat de mare creste rechinasul bicolor,ce comportament au scalarii in timpul depunerii si cat stres e pe capul coliselor. Daca nu faci triere un pic mai logica curand,o sa o faca mama natura. Nu stiu de ce,dar imi amintesti putin de blue14 acum 1-2 ani pe langa cresterea bicolorului(care nu o sa ajunga la parametrii optimi) e un peste agil ce e mereu prin tot acvariul.

Stiu, il am de 2 ani aproape, are 13 cm, am citit mult, dar al meu e diferit, nu are treaba cu nici un peste din acvariu , are scorbura lui in acvariu, dar uraste pestii negri si galbeni, mai ales molly negri, ancistrusii au rezolvat icrele de scalar, nu mai am nimic, in zona mea este greu sa scap de pesti, si nici alt acvariu nu vreau sa fac, mi se par multe.
Rechinul meu pot sa spun ca e mai eficiend decat un sae, acvariul meu ste la geam si el tine algele sub control, in acelas acvariu un sae alerga toata ziua si nu facea treaba.
Am aflat pe propia piele ce comportament au Scalarii la depunere, bine ca s-a terminat.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2016 22:27:44

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Frate,daca zici ca treaba e calma,poti lasa lucrurile asa,eventual sa suplimentezi cu filtrarea. Si zic asta pt ca stiu cum e sa vrei si sa nu ai cui sa dai din pesti,sa vrei sa faci schimb de experiente si sa nu ai cu cine si sa fii mai singurul din oras ce isi da interesul pt vietuitoare de genul. Am vazut cu totii lucruri mult mai terifiante,asa ca treaba ta nu e atat de grava daca spui ca sunt toti obisnuiti unii cu altii :-) ai grija cum faci schimburile de apa si ...ape limpezi si pestisori sanatosi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Frate,daca zici ca treaba e calma,poti lasa lucrurile asa,eventual sa suplimentezi cu filtrarea. Si zic asta pt ca stiu cum e sa vrei si sa nu ai cui sa dai din pesti,sa vrei sa faci schimb de experiente si sa nu ai cu cine si sa fii mai singurul din oras ce isi da interesul pt vietuitoare de genul. Am vazut cu totii lucruri mult mai terifiante,asa ca treaba ta nu e atat de grava daca spui ca sunt toti obisnuiti unii cu altii :-) ai grija cum faci schimburile de apa si ...ape limpezi si pestisori sanatosi

Cu filtrarea nu-mi bat capu', face fata excelent, schimburi de apa 20% o data la 2 zile, pestii incerc sa ii mai reduc, as baga lerii la severumi ( 5 tetrazone, 3 ancistrusi si o pereche de severum ) , tetrazonele sunt de aseara la severumi, au fost si inainte sa fie scalari, le-am bagat pentru ca se tot alergau severumii intre ei si asa tetrazonele sunt mai mici si pot sa le alerge cat vor .
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Alte 2 intrebari :
1. Ca supliment de filtrare biologica pot sa bag doar un sac cu mediu de filtrare din ceramica intr-un filtru mic intern? Ajuta cu ceva?
2. Pot baga ancistrusi ( 3-4 cm) cu tetrazone adulte (5-6-7cm ) ???

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2016 20:42:22

mmarian33
Junior member

IP:

1. Am un prieten care are un filtru intern plin cu siporax la un bazin de 350 l.....umbla o data la 6 luni la el
2. Eu am avut si a fost ok
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspuns, pun mediul filtarant fara burete?
mmarian33
Junior member

IP:

Parca ...dar nu sunt ff sigur avea doar in partea de sus unul grosier
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare! Cum pot scapa de minzeria din substrat? nu pot sa aspir bine din cauza pietrelor si a plantelor, chiar daca filtrul trimite apa in substrat, problema o am la toate acvariile. Ceva sfaturi?
O femela de platy, a inceput sa fie " cocosata " , mai am o femela pe care nu o curteaza nici un mascul, iar pe ea stateau toti gramada, acum am mutat femelele cu un mascul si parca mai rau e acum.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2016 12:39:19

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe langa cele de mai sus nai am o problema, intr-un acvariu de 140 brut, o africana si 2 severum, am avut 3 ancistrus, 2 de 3-5 cm iar altul de 14-15 cm, unul cam de 4 cm era in mijlocul acvariului mort, fara rani, parca era viu, doar ca era mort , temperatura 26 de grade, acvariul ciclat, schimburi zilnice de 5-10 % din apa. Am crezut ca e viu, dar era mort, care o fi cauza? La altii traiesc bine in acvarii neciclate si la mine a murit fara motiv, le dau tablete cu spirulina, castraveti si algele de pe pietre.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu prea suporta fluctuatiile de ph-mai ales, din cate stiu
[Email]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:Nu prea suporta fluctuatiile de ph-mai ales, din cate stiu

Ancistrusii? Apa o schimb zilnic, mai precis, intr-un bidon de 5 litri las 3 zile apa la declorinat si am 4 , mai am un mascul voalat si 2 femele albino la scalari, acolo fac schimburi cu apa 20 % la 2 zile , iar ei par ok.
O alta nemultumire, masculul voalat si femelele albino sunt triradiatus, o femela o am din masculul voalat si cealalta albinoasa, a iesit ok, iar cel de la severum a iesit un ancistrus obijnuit, ditamai pestele + ca nu-mi dau seama de sexul lui, are mustati pe cap, dar mici, nu pare femela, dar nici mascul, am sa pun o poza maine.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:
Salutare! Cum pot scapa de minzeria din substrat? nu pot sa aspir bine din cauza pietrelor si a plantelor, chiar daca filtrul trimite apa in substrat, problema o am la toate acvariile. Ceva sfaturi?
O femela de platy, a inceput sa fie " cocosata " , mai am o femela pe care nu o curteaza nici un mascul, iar pe ea stateau toti gramada, acum am mutat femelele cu un mascul si parca mai rau e acum.

Pot baga 4 ramirezi cu 4 scalari?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe plante si geam au aparut niste alge mici pufoase, acvariul este langa geam, daca ii pun fundal negru pe spate rezolv ceva?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Noutati: femela de platy a murit din p?cate
Scalari au depus din nou, dar iar au fost mancate icrele.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar daca nu pre imi raspunde nimeni la intrebari, am sa postez aici 3 intrebari la care nu am primit raspuns.
1 . Cum pot salva ludwigia dupa ce a fost invadata de alge?
2 . Femelele de vivipari ( guppy si Platy) raman " cocosate", inoata aiurea temperatura este ok (25-26°c ) , care este cauza, si cum pot trata acest lucru?
3 .Pot tine 6 scalari intr-un acvariu de 150 de litri net? In acvariu mai am, 9 corydoras , 4 hemigrammus, 4 colisa, 2 Platy ( astia nu au probleme ) , 4 zebre roz, 4 rasboras. Am 4 si vreau sa mai cumpar 2 red devil.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Vivpari cocosati sunt ori ca s-au lovit ori nu-s prea activi.Mascul de guppy care l-am avut era normal si dintr-o data s-a cocosat.Eu cred ca s-au lovit.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Vivpari cocosati sunt ori ca s-au lovit ori nu-s prea activi.Mascul de guppy care l-am avut era normal si dintr-o data s-a cocosat.Eu cred ca s-au lovit.

Masculii de guppy fac asta la batranete(1-2 ani ) , dar ce am eu nu sunt batrani nu au nici un an . Nu se lovesc , dar se intampla si la platy , ei nu ar trebuii sa traiasca mai mult ?
Banuiesc ca ar fi de vina stresul , astemp si alte sfaturi , mersi oricum.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuzama era tanar.Avea aprox. 4 -5 luni.Zici ca nu se lovesc,ai meu se alergau si curtau femele fara sa le pese ca se lovesc de decoruri sau filtru .

This message was edited 4 times. Last update was at 05/03/2016 15:43:33

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Scuza-ma! era tanar.Avea o 4 -5 luni.Zici ca nu se lovesc,ai meu se alergau si curtau femele fara sa le pese ca se lovesc de decoruri sau filtru .

Atunci avem probleme similare, eu am cam 5 Platy si 18-20 de guppy daca nu mai mult, dar cred ca sunt pana in 20 , intr-un acvariu de 60 de litri, si tot acolo am si problema cu algele, nici nu mai seamana a acvariu, maine cred ca scot substratul si pun unul nou sau nu mai pun nimic , pun niste egeria, si intrebarile raman aceleasi, cum pot sa scap de algele de pe ludwigia?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Algele se formeaza pe geam si-l inverzeste aproape de tot?asa am eu la acvariul mai mic de 12 litri pentru puii guppy

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: