La indemnul colegului vereb,am achizitionat azi 3 exemplare de brachygobius xanthozona.Tin sa precizez ca au un comportament superb,cred ca am stat vreo 2 ore si m-am holbat la ei de cand i-am adus .
Acum sunt intr-o dilema.As putea tine crevetii RCS impreuna cu ei,sau nu sunt compatibili?
This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2013 21:28:09
Ti-am editat eu linkurile, ca sa se vada pozele...
- am avut si eu guvideii astia, intr-un acvariu, acum vreo 10 ani... daca gasesc poze, am sa le postez aici.
- sunt pesti cuminti si sfiosi, dar teritoriali... nu stiu daca ii poti tine cu creveti, fara probleme,
- din ce stiu eu, prefera o apa dura (unii spun ca sunt mai bine adaptati la conditii de apa salmastra),
- eu i-am tinut intr-un bazin cu spartura de scoici drept substrat...
- mi-au trait cam 2 ani, dar nu s-au reprodus.
Later edit: Se pare ca serverul pe care ai urcat imaginile are o problema cu "linkarea" externa... e ceva dinamic, imaginile se tot muta... am sa incerc sa le urc si eu, in alta parte.
This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2013 21:56:47
Merci,koala!Am viteza slaba la internet si urc pozele greu pe alte site-uri,de aceea folosesc sunphoto.Pana acum puneam linkul direct,e prima oara cand pun pozele in pagina.
Am observat ca sunt teritoriali.Mai devreme am luat un melc pomaceea pentru a-i observa mai bine cochilia ciobita.I-am dat drumul in acvariu si cand a ajuns pe substrat,unul dintre pesti s-a repezit la el sa-l inspecteze .
Sa-i vezi cum stau tolaniti pe frunze sau lipiti de geam .
PS:Chiar te rog sa postezi pozele...daca le gasesti.
Am mai adaugat plante si am refacut aranjamentul.Avand in vedere ca am desfiintat (temporar) acvariul de 14 litri,am mutat cioata cu moss si riccia in acesta (temporar si asta),plus inca 6 creveti RCS (restul i-am dat).Inca de cand am pus crevetii pestii mi-i tot vaneaza,dar degeaba incearca.
Si o poza cu noul aranjament,scuzati calitatea caci am uitat sa fac setarile aparatului.
Merci de aprecieri.In mare parte aparatul strica poza,dar nici lumina nu e perfecta.Neoanele sunt Philips 7** (am uitat numarul intreg si acum sunt la scoala si nu mai caut caci netul de pe telefon merge in frame-uri) dar plantele cresc bine.Caut un centru comercial prin propiere sa cumpar Osram 865.
Fac setarile la aparat azi si incerc sa fac o poza mai buna.
Cosmin, la un moment dat ai intrebat daca pestisorii tai pot convietui cu crevetii...Ai mare grija, am citit despre ei ca sunt carnivori, hrana lor cea mai buna este formata din viermi si creveti....las si un citat: "Chiar in momentul in care puii eclozeaza indepartati parintii din acvariu pentru a-i feri de tentatia de a-si manca puii. Hraniti puietul, proaspat iesit, cu infusori pana cand acestia sunt indeajuns de mari pentru a se hrani cu pui de creveti abia iesiti din oua."....poate temerile mele sunt nefondate, si ar putea sa traiasca linistiti impreuna, dar daca ar fi sa aleg pt mine nu i-as tine impreuna...oricum, sunt niste pestisori foarte frumosi...sa-i stapanesti sanatos...
Am ramas cu vreo 6-7 creveti si i-am pus in acest acvariu caci nu aveam de ales,acum vad doar 5 prin acvariu.Pestii ii hranesc cu tubifex,am observat cum prind hrana si o tin pe loc pentru cateva secunde,ca si cum ar incerca sa o ucida .In rest au mai incercat ei sa atace creveti chiar si in grup dar nu le-a reusit ,sa fi vazut cum fug crevetii cu spatele.
Desi locul lor de bastina este destul de apropiat, ma indoiesc ca Rcs si guvizii impart aceleasi balti... insa stiu ca ai facut o gluma... Imi permit totusi sa iti las un clip scurt interesant...