Ocean : Stiu ca rasina epoxica izoleaza orice decor si inerta chimic in apa, plus ca-l si protejeaza
Koala : Rasina epoxi devine "sticloasa" si "straluceste" nefiresc, in primele luni... ulterior, se mai acopera cu alge.
Multumesc, o idee buna.
Cu putin timp in urma am postat un topic "Depuneri gri pe pietre" si nu stiam de unde apar. Cu timpul am realizat ca este de la frunzele de Cryptocoryne care se freaca de piatra
si o pigmenteaza. Nu stiu daca este o simpla depunere sau se combina cu ceva alge sau alte microorganisme, dar ...
Depunerea este foarte rezistenta, nici melcii nu o curata. In decurs de cca. doua luni a ajuns asa :
Se observa clar ca piatra s-a colorat numai unde este frecata de frunzele plantei si este luminata.
Ma gindesc, pentru elementele de decor, sa le vopsesc ... natural! Este vorba de citeva segmente de cca. 2 cm latime, de fapt o banda de 20x2 cm.
Iau o Criptocoryne, o pun intr-un mic acvariu si pozitionez segmentele sub ea. Teoretic, ar trebui sa mearga. Daca nu, rasina epoxica "imbatrinita"
cum spune Koala. Ce parere aveti, va merge oare?