[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Prezentare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
anca_aib
Unripe member

Joined: 25/04/2017 23:39:17
Messages: 2
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Buna seara tuturor,

Mi-am inceput "cariera" de acvarist modern (spun modern pentru ca am mai avut in copilarie niste pestisori intr-un acvariu ceva mai mic decat un borcan de muraturi serios la care nici macar pompa de oxigen nu aveam, saraca mama le schimba complet apa o data la 2 zile - au rezistat eroic muuuult timp) acum aproape un an când m-am trezit pe nepusa masa cu o punga cu 5 pestisori pusa in mana uneia din fetitele mele pe strada Cum o data ajunsa punga in mana micuta nu am mai avut nici o sansa sa refuz, am numarat pana la 10, am respirat adanc si am zis: hai ca ne-om descurca si cu asta... Si asa a fost . Amintindu-mi de experienta din copilarie si stiind clar ca la ritmul meu actual de viata cu doi copii mici curatatul complet al acvariului la 2 zile nu este o solutie mi-am spus ca musai trebuie sa imi iasa un acvariu care sa fie un microsistem care sa se autointretina in mare masura, altfel adio pesti. Si cum nu suport sa omor animalute, clar trebuia sa imi iasa . Dupa o zi si o noapte de stat cu nasul in telefon oricând era posibil am reusit sa inteleg cat de cat ce e de facut, m-am repezit in primul petshop (norocul meu ca am unul mare la indemana), am lasat acolo o suma de care nici nu vreau sa imi amintesc, cu atat mai dureroasa cu cat nu fusese prevazuta in nici un fel (dar ce nu face omul pentru cei 5 pestisori care se zbateau pe masa intr-un borcan) si m-am vazut fericita posesoare a unui acvariu de 56 l pe care l-am ciclat la urgenta cu substane cumparate. Naturalista din mine a suspinat putin dar pestii erau totusi in borcan si nu puteau ramane prea mult acolo. O mare parte din informatiile esentiale despre pornirea unui nou acvariu le-am aflat chiar de pe acest forum, asa ca raman recunoscatoare si multumesc tuturor celor activi aici. Usor usor acvariul s-a stabilizat (desigur cu diverse peripetii, invazie de alge, plante carora nu le mergea bine, etc) dar pestisorii au reusit sa supravietuiasca si la scurt timp am avut si prima generatie de pui de la singura femela dintre cei 5 initiali. Si de atunci pestisorii nostri se tot inmultesc, asa incat la momentul prezent avem un acvariu suprapopulat cu o multime de pui, pesti tineri si adulti de diferite varste si devine urgent sa dam din ei. In speranta ca le voi putea gasi o "casa" primitoare si ca ma voi putea bucura aici de experienta celor cu vechime si poate voi capata curaj in timp sa mai diversific speciile de plante si poate chiar si de pesti (desi iubesc guppy si nu ma satur sa admir superbele combinatii de culori ale puilor) am decis sa ma alatur comunitatii Acvariu.ro. Bine v-am gasit!
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 2107
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Bine ai venit.

Vezi ca sfaturile celor de la petshopuri sint citeodata ciudate. Si de cele mai multe ori inadecvate. Sint vinzatori, nu acvaristi.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Bine-ai venit pe forum!

- Daca vrei sa le oferi pestisorilor tai cele mai bune conditii, fa-ti putin timp si citeste articolele din partea de sus a paginii: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page
- In general, oamenii de la petshop sunt pusi acolo ca sa vanda marfa... pesti, mancare pentru caini, conserve pentru pisici, etc. Ei nu sunt acvaristi iar sfaturile lor nu sunt "ceea ce trebuie".
- Acvaristica nu este ceva greu, daca intelegi cateva principii clare si relativ simple.
- Aici e o comunitate de pasionati, asa ca te asteptam cu intrebari... intreaba orice, chiar daca ti se pare ca e o tampenie. Toti am trecut prin asta si nu e o rusine "sa nu stii".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Bun venit !
skija
Senior member
[Avatar]

Joined: 16/10/2013 12:07:59
Messages: 1269
Location: Oradea
IP:
Offline

Welcome !
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

Hei,ne amintim cu totii mai cu tristete mai cu bucurie de vremurile cand eram copilasi,asa ca noi incercam pe cat outem sa ne revansam fata de pestisorii ce i.am decimat in copilarie,oferindu.le ce putem mai bun si mai frumos celor de acum. Despre sumele exorbitante ce le dam,preferam sa nu discutam,ne facem mai mult rau Prin urmare,bine ai venit printre noi,orice nelamuriri/curiozitati ai avea,nu ezita sa ni le spui.
Intr-adevar,cea mai mare problema la vivipari(guppy,molly,xipho) sunt inmultirea necontrolata in acvarii,indiferent de dimensiune.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
koke
Unripe member
[Avatar]

Joined: 18/06/2017 19:53:58
Messages: 1
IP:
Offline

salutare
Talanelu
Member

Joined: 20/12/2015 20:48:22
Messages: 215
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Bine ai venit.

Staight outta Bucharest
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com