[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
mutzicu
Junior member

Joined: 04/03/2017 20:17:56
Messages: 8
Location: Cluj
IP:
Offline

Trec si eu pe aici sa ma prezint - numele meu este Mircea si sunt... nou pasionat de acvaristica.
Am inceput acum vreo 3 luni cu un acvariu mic de 30 de litri in care am avut 3 platy, 2 xipho si un ancistrus. Destul de repede una din femelele aty a nascut, dar am ratat moment si cand am observat mai ramasese doar un pui. L-am tinut intr-un borcan care plutea in acvariu si-i schombam apa cu cea din acvariu de 2 ori pe zi. Dupa scurt timp a nascut si cealalta femela platy... am ratat din nou momentul si au ramas doar 3 pui... i-am pus si pe ei in borcan. Am inceput sa ma documentez despre acesti pesti, mi-am cumparat o "fatatoare" iar data urmatoare am prins exact momentul cand trebuia sa nasca... mi-a facut in jur de 40 de pui... destul de nasoala situatia cu acvariul meu mic, asa ca am hotarat sa trec la un acvariu mai mare. Mi-a facut cineva unul de 130 de litri, am investit o groaza de bani in substraturi, am pus un filtru intern Aquael 500 de care nu sut deloc multumit, am luat niste cioate, nu stiu exact ce sunt (mopan?) si cateva plante... cum n-am cercetat inainte partea de plante, cred ca mi-am ales niste soiuri cam pretentioase fiindca n-am prea avut noroc cu ele... am avut hemianthus care a pierit din lipsa luminii si CO2... am mutatbsi pestii maturi in el iar la scurt timp a aparut pe buturuci ceva bacterie cred asemanatoare cu ceva mucelaginos. Am citit pe forum ca niste pomaceea consuma chestia asta asa ca am luat o pereche de melci si in 2 zile am scapat de chestia aceea. Intre timp mi-am construit o bomba co2 (reteta tot de pe forum) si bucuros, am mai facut rost de niste hemianthus... in 2 zile mi i-a mancat pomaceea... am crezut ca mor. Am si renuntat la idee si am inceput sa ma orientez pe plante mai usoare asa ca am luat un anubias care pare sa-i mearga bine. Cred ca in curand va inflori.
In fiecare zi aloc cateva minute pentru a ma ocupa/bucura de acvariu. Ce-i drept stau cam prost cu rabdarea.... asa ca dupa 3 luni am 2 acvarii, cel mare cu 3 platy, 4 molly, 3 xipho, 1 ancistrus si 4 pomaceea, iar in cel mic un ancistrus si vreo 40-50 de pui platy.
Pe viitor imi doresc sa reusesc sa donez cuiva din pui, iar acvariul mare vreau sa continui sa-l plantez fiindca acum e destul de saracacios. E un hobby tare scump, asa ca am pornit cu "baby steps"... si incerc cu multa rabdare.
[Thumb - IMG_0355.JPG]

[Thumb - IMG_0354.JPG]

[Thumb - IMG_0353.JPG]

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3090
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline


armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Bun venit !
mutzicu
Junior member

Joined: 04/03/2017 20:17:56
Messages: 8
Location: Cluj
IP:
Offline

Revin si eu cam dupa o luna in care mi-a explodat un furtun de la bomba co2 asa ca am montat un sistem cu butelie de 6kg.... alta viata.
Intre timp am mai plantat
[Thumb - IMG_0441.JPG]

 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com