[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
What Dreams May Come  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Salut!

Am in prezent un acvariu de 112 litri (Diversa) plantat, cu care am incercat "sa-mi fac mina". L-am pornit in februarie,
anul trecut, si in prezent merge foarte bine. Pentru ca nu am destula experienta, vreau sa mai fac un pas pentru a ma
antrena pentru proiectul la care "tinjesc" din prima clipa in care am inceput sa studiez acvaristica. Asadar ...

... ma gindesc de ceva timp la un nou proiect in care sa reproduc, la modul simbolic, ideea din filmul "What dreams may come".

Va fi un acvariu de 80 de litri, Ocean Free, cu un peisaj scindat, intre cele doua paliere in care se petrece actiunea filmului.
In stinga va fi o zona luminoasa, colorata, vie si vesela, cu plante variate, structurata pe paliere si ornate cu pietre Pagoda
Stone. Daca gasesc o solutie, mi-ar place sa reproduc "casa visurilor" lor, intr-o forma miniaturala, evident.

In dreapta va fi o zona intunecata, tenebroasa, cu plante inchise la culoare si lemn Red Moor, amplasat ca o arcada si
simulind intrarea intr-o padure blestemata, pe o carare din pietre Stonewood. Aici plantele vor fi de tip Anubias, Moss, etc.
totul de culoare inchisa si cu aspect incilcit. Si aici mi-ar place o miniatura a locului in care a esuat sufletul chinuit, sinucigas.

As avea nevoie de un sfat in legatura cu echipamentele, plantele si (poate mai mult decit atit) cu tema aranjamentului.

Ma gindesc la urmatoarele :

- Acvariu Ocean Free de 81 litri (60x30x45) descoperit;
- Filtru extern Hydor Professional 150 cu trei medii de filtrare;
- Sistem iluminare : Aqua Zonic 2x24W suspendata;
- CO2 - Tropica Plant Growth - Set CO2 complet;
- Incalzitor submers Eheim Jager 75W;
- Substrat Tropica Aquarim Soil Powder;
- Ornamente : pietre Pagoda Stone, Stonewood, radacini Mangrove, lemn Aquadeco Red Moor;
Plante :
- in stinga : Hygrophila, Alternanthera, Rosanervig, Rotala, Pogostemon, Hydrocotyle, Ludwigia...
- In dreapta : Anubias Bartery, Moss, Microsorum, Limnobium, ...

Proiectul va incepe in martie, ca sa ma timp sa ciclez acvariul si sa introduc din timp "echipa de curatenie" formata
din Oto, Amano, RCS, Atyopsis Gaboensis, Spiral Horn (se pare ca mai devreme de mijlocul lui aprilie nu se livreaza animalute).
Apoi ma gindesc la pesti mici, gen Boraras si Trichopsis pumilus, poate si citiva neoni negri (ma mai gindesc, vedem cit inseamna
biomasa totala raportata la cca. 70 litri util).

Orice idee, orice comentariu sau critica va fi mai mult decit bine-venita.

Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2017 22:27:43


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

La Multi Ani tuturor celor ce poarta frumoasele nume de Gheorghe, George, Georgiana,...

Dragi Colegi,

Fiind duminica si sarbatoare mare in acelasi timp (si pentru ca “sefa” a decretat : nu misca nimic in casa si in curte ca ne bate Doamna-Doamne ) mi-am revizuit putin topicurile si m-am hotarit sa revin la un proiect pe care l-am aminat, parte din cauza ca am realizat ca inca nu aveam suficienta experienta pentru o astfel de provocare si parte din cauza proiectului “O gradina Nano” pe care l-am finalizat intre timp. Citind prima postare, este evident ca proiectul trebuia revizuit si va rog sa ignorati citeva dintre naivitatile expuse acolo, mai cu seama cele legate de tehnica .

Asadar, ideea este sa ilustrez, in forma unui acvariu plantat, ideea centrala din filmul “What Dreams May Come”. Este o poveste fantastica, cu accente tragice dar si cu o solutie salvatoare in final, o poveste frumoasa, pusa pe ecran de un regizor bun (Vincent Ward), cu o distributie foarte tare (Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra si, nu in ultimul rind, Max von Sydow) ca sa nu vorbim de coloana sonora marca Michael Kamen (producatorul a numeroase soundtrack-uri dar pe care eu l-am apreciat prima data in 1982, dupa ce a condus Orchestra Filarmonica Nationala engleza in aranjamentul orchestral al albumului Tha Final Cut - Pink Floyd).

Am mentionat toate aceste detalii pentru a sublinia complexitatea dar si frumusetea motivului central al filmului, respectiv proiectului. Pentru cei ce nu cunosc filmul, sunt multe rezumate pe YouToube desi, daca sunt interesati, cea mai buna ar fi vizionarea filmului.

Acvariul va avea doua zone total diferite din toate punctele de vedere: iluminare, plantare, ...

Astfel, in stinga va fi o zona inaltata (intre timp am invatat de pe topic-urile unor colegi cum sa faci dealuri si terase dar mai ales cum sa le plantezi) cu o casa luminoasa (apropo, decorul va fi facut manual, din elemente sculptate in piatra speciala, pentru ca acolo am nevoie de coloane, borduri, etc), cu o vegetatie multicolora (in film este multa Glicina albastra, multe flori multicolore, ... in fine, cind ajung la plante probabil ca va trebui sa-mi refac stocul de cafea) care se “deschide” catre o vale de asemenea luminoasa, cu o carare in trepte si vegetatie descendenta,... In centru, in “vale” va fi scena centrala, cu personajul pricipal in fata unui copac desfrunzit, chinuit, inclinat. In dreapta va fi o zona intunecata, sumbra, intr-o depresiune, locul unde este captiv sufletul greu al celuilalt personaj. Repet, daca sunt colegi interesati, pentru a intelege mai bine, ... filmul tine numai o ora si 40 de minute.

Acestea fiind spuse si in limita experientei personale acumulate ca activist al acestui forum, mi-am revizuit proiectul si am urmatoarea ipoteza de lucru (va rog sa o circotiti cit mai mult) :

1. Acvariu deschis, mai lung si mai inalt : 1200x700x450, din sticla de 8-10 mm, ultra clear. Deci, apropae de 400 litri. Stand proiectat special, cu structura de rezistenta, spatiu pentru echipamente, etc.
2. Filtrarea : aici am cautat o solutie mai tehnica si as inclina pentru filtru extern Eheim Professionel 3e600T.
3. CO2 – sistem complet, cu butelie de 2 kg, electrovalva si pH controller, etc. Am gasit, destul de aproape, un centru de incarcare butelii, asa ca probabil voi inlocui si in acvariile actuale solutiile rudimentare de pina acum.
4. Iluminare! Aici am o problema, anume ca va trebui sa iluminez diferentiat cele doua treimi din stinga si respectiv treimea din dreapta, pentru a mentine iluzia trecerii de la un nivel la altul, de la paradis la infern. Ma gindeam sa adaug un interitor de sticla la 80-90 de cm, ca sa sustin o lampa de tip (de ex.) Odyssea Quad 4x54 W, iar in zona dreapta sa folosesc o lampa submersibila concomitent cu o bolta de crengi, cu moss, cu plante de tip Anubias, pentru a delimita o zona intunecata (dar nu chiar) in extrema dreapta.
5. Incalzitor, skimmer, prefiltrare, ... evident.

Plante, animalute,... E mult de discutat. Categoric creveti, melci, sanitari. Oricum, pestii vor fi doar specii mici si de banc, max. 3 specii.

Si, bineintele, controller!

Bun, urmeaza doua-trei luni in care voi calatori mult prin tara, vizitindu-mi partenerii. Sper ca, prin hotelurile pe unde voi sta, sa am internet OK.

Daca puteti sa ma ajutati (adica daca aveti timp, ca putinta exista din belsug) v-as ramine indatorat.

Cu stima,
al dumneavostra coleg,
Silviu

PS Un mesaj pentru un anumit coleg (care sper sa simta musca de pe caciula si sa comenteze) si pentru cineva care bine spunea ca "au inebunit salcimii": daca ajung cu bine la final, anul viitor ma bate tare de tot gindul sa "extrag" proiectul din apa si sa il "plantez" intr-un terariu.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Salutare.
Mi se pare foarte indraznet proiectul tau. Nu sint adeptul acestui gen de scape terestru sub apa , dar ideea in sine suna interesant. Cred ca ai nevoie de mult studiu ( poate il ai deja ) ca sa ti iasa ceva frumos .
Cred ca frumusetea in cazul asta ar da-o nu detaliul ci jocul de lumini ( daca-ti va iesi ). In general in astfel de proiecte lumina joaca un rol major.
Eu nu mi-l pot imagina in momentul asta cam cum ar arata . Cred ca m-as limita totusi la natura doar , fara scari , case , statui etc ...
Chiar daca vrei sa ai 2 zone diferite trebuie sa le legi cumva , sa ai elemente comune prezente in cele 2 zone .
Bafta cu proiectul .
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Multumesc!

Intr-adevar lumina, sau mai curind, cum bine ai spus, jocul de lumina, dozarea ei, va fi o provocate.
Legat de decoruri, fara acea "casa a visurilor" personajelor din film, peisajul isi cam pierde din noima.
Sunt elemente esentiale. Plantele sunt inca in studiu. In mod clar, in partea umbrita, din dreapta, voi avea si Anubias.
In rest tare bine mi-ar prinde niste sfaturi.

In legatura cu lumina, uite o idee interesanta folosita (partial) intr-un proiect al unui coleg. Recunosc sportiv, cam asta mi-ar trebui
insa este foarte greu de realizat. Dar, poate ma ajuta proprietarul drepturilor de autor, cu citeva sfaturi, indrumari, ...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/36030.page

This message was edited 2 times. Last update was at 23/04/2017 17:44:15


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Plantele vor fi iarasi o provocare . Nu cred ca anubias are ca cauta in schema . Parerea mea ai nevoie de plante cu frunze cit mai delicate .
Ok , vei face casa , scari ce doresti - pina la urma e un proiect abstract sa zic asa , nu e aquascaping deci il luam ca atare .
Plantele care le vei folosi eu zic ca vor trebui sa completeze peisajul intr un mod foarte descret , prin culoare si textura .
Repet , plante cu frunze fine si marunte , care dau bine in portiuni mari. Ai nevoie de plante care sa dea senzatia de padure , pajiste - poti sa studiezi putin scapeurile lui Alex 08 - cred ca va ajuta sa ti faci o idee cam ce ti s ar potrivi .
Ideea cu focul viu e foarte ok . Cred ca ai nevoie de lumini punctiforme , de culori si intensitati diferite ( dar nu sa iasa discoteca ) care sa iti atraga privirea pe anumite zone .

This message was edited 2 times. Last update was at 23/04/2017 17:57:08

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Ideea cu plantele mici si comasate/endemizate mi se pare perfecta. Ar trebui sa "imbrace" bine anumite zone. Multumesc!
Legat de casuta si trepte, oricum vor fi foarte discret prezentate; si in film, imaginea casei este puternic estompata
de vegetatia care o invadeaza practic. In ceea ce priveste Anubias, ma gindeam la ceva din clasa mini si doar ca
sa personalizeze zona ceva mai stearpa, din dreapta. Ma mai gindesc. Recunosc sportiv, sunt fan Anubias si probabil
de aceea ma tot "inghionteste" subconstientu' : "pune-o, pune-o acolo, sa fie"

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Acuma na ce sa zic poate merge bine anubiasul ... si nu vad eu . Eu vad ca plante de baza in zonele care iti vor placea tie ferigile ( gen ceratopteris ) , liane de tripartite , covor de parvula , paduri create de plante geb rotala ( ceva versiuni cu tenta roscata ) , etc ....
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

pentru casa eu as sugera o idee...sa o "construiesti" din mopan... nu ceva uniform sau perfect finisat si pe ea.cum ai spus ca era estompata de vegetatie,un anubias bine dezvoltat cu tadacini mari si neingrijite pe care sa il pui pe ea..Chestia ca nu am vazut filmul dar cu siguranta am sa il vizionez...pare interesant cum l-ai descris.
Cu jocul de lumini eu vad multe feluri in care sa iti asezi lumina sa bata unde si cat ai nevoie si intr-o anumita zona,in dreapta de tot sa fie umbra aproape total...
Acum nu stiu daca bate cu imaginea ta dar cam asta era imaginea pe care am vazut-o in descrierea ta


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

adrian09 wrote:pentru casa eu as sugera o idee...sa o "construiesti" din mopan... nu ceva uniform sau perfect finisat si pe ea.cum ai spus ca era estompata de vegetatie,un anubias bine dezvoltat cu tadacini mari si neingrijite pe care sa il pui pe ea..Chestia ca nu am vazut filmul dar cu siguranta am sa il vizionez...pare interesant cum l-ai descris.
Cu jocul de lumini eu vad multe feluri in care sa iti asezi lumina sa bata unde si cat ai nevoie si intr-o anumita zona,in dreapta de tot sa fie umbra aproape total...
Acum nu stiu daca bate cu imaginea ta dar cam asta era imaginea pe care am vazut-o in descrierea ta



In legatura cu lumina, ai inteles perfect. Trebuie sa gasesc o solutie pentru ... dozarea ei, daca nu limitarea ei, dar sectorial.
Casa musai sa fie construita, cu forme clasice, de tip vila romana: doua coloane la intrare, geamuri largi, cu pervaz, si acoperis plat.
Oricum, nu-ti imagina ceva mare, cred ca va ocupa 10-15 cm din zona colinara stinga.

PS daca te uiti la film, e altceva.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2017 19:24:39


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

din cite am inteles ,casa e in zona cu padurea macabra.Daca nu am inteles gresit... parerea mea,as prefera o casa nu exact ca cea din film,as personaliza putin,as face cum am zis mai sus,daca am inteles gresit si casa e in zona din stg,zona frumoasa si luminoasa,atinci e clar ca v-a trebui o constructie mai aproape de realitate

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Casa este in zona luminoasa, paradisiaca. Ideea din film este ca, odata ajuns "acolo", sufletul isi creeaza un mediu prietenos pina se obisnuieste cu ideea ca
nu ami are suport material. Sufletele usoare se inconjoara cu lucruri frumoase, cele grele, creeaza in jurul lor numai peisaje terne, care vin din deceptii, regrete,
frustari. Dupa ce si-au pierdut ambii copii intr-un accident stupid de masina, moare si el, tot intr-un accident. Ea, in cele din urma, se sinucide. Unde crezi ca ajunge
si cu ce crezi ca se inconjoara? Insa, fiind suflete pereche, el porneste in cautarea ei, intr-o zona in care, daca zabovesti prea mult, iti pierzi si ultima farima din
memorie. Cam asta defineste cele doua zone.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 25/02/2017 17:58:04
Messages: 480
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Dom' Silviu...
image
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

suuuper... chiar in seara asta caut filmul....e complicat dar nu de nerealizat...imi place ideea mai ales ca sunt adeptul naturii in sensul real..fiecare planta,copac,piatra sunt la voia intimplarii,fplantele cresc fara a intervenii cineva dar fiecare in locul ei ,unde ai este bine...asta imi place in natura.cred ca asta ar fi in partea intunecata a bazinului.. sau asta ar trebui sa fie

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Gabi C wrote:Acuma na ce sa zic poate merge bine anubiasul ... si nu vad eu . Eu vad ca plante de baza in zonele care iti vor placea tie ferigile ( gen ceratopteris ) , liane de tripartite , covor de parvula , paduri create de plante geb rotala ( ceva versiuni cu tenta roscata ) , etc ....


Tripartita crescuta pe verticala?!
Rotala rotundifolia

La Rotala m-am gindit si eu dar Tripartita, in forme de liane
S-a notat

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2017 21:16:17


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Rundas wrote:Dom' Silviu...
image


Asemenea, cu aceeasi eleganta!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Casa ...

https://www.google.ro/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2Foriginals%2F36%2F37%2F09%2F36370958445936ff45411d38576543c0.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fsolangeguillen%2Fwhat-dreams-may-come%2F&docid=1nuGNFP2_lH86M&tbnid=ZajPw4BlkE-7QM%3A&vet=10ahUKEwj1mYPAq7vTAhUkB8AKHXsPDUgQMwhSKCUwJQ..i&w=1920&h=800&client=safari&bih=746&biw=1434&q=what%20dreams%20may%20comes&ved=0ahUKEwj1mYPAq7vTAhUkB8AKHXsPDUgQMwhSKCUwJQ&iact=mrc&uact=8

si copacul ...

https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjj-tHtrLvTAhUFlxQKHaIMD_UQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D1259466&psig=AFQjCNH7PY7aoJ-ZgG6MnrJaJ09eLYSdlQ&ust=1493063331134169

Evident, cu posibilitatile plantarii submerse, nu ajungem acolo. Dar macar sa ne apropiem, ar trebui sa ne ajunga.

This message was edited 5 times. Last update was at 23/04/2017 21:55:24


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 25/09/2015 20:10:33
Messages: 3744
Location: Munchen
IP:
Offline

Eu înainte sa încep un proiect de anvergura asta mi as face mina si ochii pe citeva bazine de aquascaping. Cred ca proiectu ala e un pic prea pretentios pentru experienta care o ai. Poate ma insel.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

e suuper ..nu cunosc multe dar cred ca partea cea mai dificila sa realizezi acea imagine cit de cit,sunt plantele...ca sa fie cit de cit apropiat e nevoie de plante nano...nu stiu daca poti face ceva cu plantele colorate care le-am vazut pe aici.. cresc mult prea mult si prin tundere nu stiu daca poti...sau poate ca sunt plante "nano".. si depinde si suprafata pe care o ai


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Gabi C wrote:Eu înainte sa încep un proiect de anvergura asta mi as face mina si ochii pe citeva bazine de aquascaping. Cred ca proiectu ala e un pic prea pretentios pentru experienta care o ai. Poate ma insel.


Nu te inseli deloc. Acesta este motivul pentru care l-am aminat si mi-am oferit o perioada mai lunga de studiu si incercari.
Nu ma grabesc, pina imi mut biroul mai este. Asadar, voi incerca sa proiectez totul pe etape, pe problematici. Pina atunci,
evident, ma bazez si pe sfaturile voastre.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

adrian09 wrote:e suuper ..nu cunosc multe dar cred ca partea cea mai dificila sa realizezi acea imagine cit de cit,sunt plantele...ca sa fie cit de cit apropiat e nevoie de plante nano...nu stiu daca poti face ceva cu plantele colorate care le-am vazut pe aici.. cresc mult prea mult si prin tundere nu stiu daca poti...sau poate ca sunt plante "nano".. si depinde si suprafata pe care o ai



Ar fi citeva posibilitati. De ex. Althernantera. Problema va fi sa obtin un raport corect intre spatiul unde va fi pozitionata casuta, diferenta de nivel si, in interiorul spatiului si in raport direct, dimensiunea plantelor fata de dimensiunea casutei. Mai simplu, va fi o chestiune de perspectiva si proportionalitate.

Pentru ornarea casutei, pe orizontala, am inceput deja sa fac o mica experienta. Am in acvariul actual Rotala Rotundifolia. Am observat ca, la lumina puternica, nu mai creste pe verticala ci se intinde (inclusiv prin puii care pleaca din tulpina) pe orizontala. Am tuns doua-trei fire si se pare ca, dupa o saptamina, deja creste pe orizontala. Daca gasesc o solutie sa o si fixez, in mai multe fire, ... am o planta rosie care se intinde pe cornisa casutei. Pe laterale nu cred ca vor fi probleme insa iarasi, depinde de dimensiune casutei.

Oricum, ideea nu este sa reproduc identic poza de mai sus (era doar o ilustrare) pentru ca in astfel de situatii este suficient sa reproduci miezul imaginii; cine o cunoaste o recunoaste, daca are suficiente elemente care sunt definitorii.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com