[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema cu pestii din acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Iiuly
Unripe member

IP:

[code]Buna ! Am un acvariu de aproximativ 30 de litrii in care tin o planta naturala (care a inceput sa faca ca o matreata alba pe ea ) si pestisori ( xypho, neoni, scalari ) . Rand pe rand pestisorii au inceput sa imi moara si nu stiu care este cauza . Nu ma pricep absolut deloc la acvarii sau ce teste trebuie sa fac la apa si ce trebuie sa cumpar pentru a fi totul in regula .. nu vreau sa imi mai moara pestisorii va rog ajutati-ma repede
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Iiuly wrote:[code]Buna ! Am un acvariu de aproximativ 30 de litrii in care tin o planta naturala (care a inceput sa faca ca o matreata alba pe ea ) si pestisori ( xypho, neoni, scalari ) . Rand pe rand pestisorii au inceput sa imi moara si nu stiu care este cauza . Nu ma pricep absolut deloc la acvarii sau ce teste trebuie sa fac la apa si ce trebuie sa cumpar pentru a fi totul in regula .. nu vreau sa imi mai moara pestisorii va rog ajutati-ma repede

Valeuu....cu ce sa incepem? cand am simtit nevoia sa-mi incropesc un acvariu cu ceva plante si ceva pesti care sa misune prin el...am citit despre ciclare, ce pesti de acvariu s-ar preta la acvariul pe care-l doresc eu, ce plante ar merge pentru un amator la nivel de acvariu plantat...etc...asta pentru a nu arunca banii aiurea fie ei dati pe acareturi, pe plante sau pesti...si sa mai si chinui saracele vietati.

In cazul tau...ai zis ca nu te pricepi deloc la acvarii...mai intai trebuia sa citesti cate ceva despre asta inainte de a face pasul asta...acvariul ala e micut tare...cred ca incap maxim 2 perechi de guppy acolo sau 1 betta sau il faci acvariu cu creveti (recomand red cherry). DAR...intai de toate trebuie sa fie ciclat, ai nevoie de un filtru...ar fi ok unul de ala "agatat" de un perete al acvariului pe care-l umpli un medii biologice (cum ar fi mini siporax-incape mai mult)
L.E. Scapa repede de scalari si ceilalti pesti lasa-i in "gazda" pe undeva rapid...e foarte posibil sa ai amoniac in acvariul ala...banui ca nu e ciclat...ca nu stiu ce filtru ai si repet: citeste despre ciclare http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2016 23:34:05

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Iulia, in celalalt post al tau am cerut niste detalii despre acvariul tau, dar nu ne-ai mai bagat in seama sau raspuns, fara detalii despre acvariu/poze/detalii despre locatia ta nu te putem ajuta. O prezentare clara a acvariul: de cand e in functiune, ce filtru, ce lumina, ce planta, ce pesti(ai zis), cateva poze. Schimba din apa mai des, undeva la 10% la doua zile dar declorinata si la aceasi temperatura ca cea din acvariu(sper ca ai un termometru si incalzitor) si te rog sa "scapi" de scalari pentru ca ei au nevoie de mult mai mult spatiu. Si pune-te pe citit.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: