koala wrote:Bah, eu n-am inteles nimic din postarea initiala. Zau!
- avem un bazin mare, care a fost populat?... acel bazin are un filtru extern (Eheim 3e 700) functional?
- se doreste restartarea acestui bazin, dar cu alti pesti?
- ce rol are acvariul ala mic, in toata povestea asta?... apa veche, apa noua, ce e asta?
Koala, daca nici tu nu m-ai inteles, atunci nu mai am nici o speranta

Glumesc desigur
In ordine:
- da, bazinul mare a fost si este populat cu un card de neoni si red nose tetrazona care se vor reintoarce aici dupa restartare (alaturi de noile achizitii, pentru a le da un pic de curaj acestora din urma si a le explica cam cum sta treaba prin bazinul asta

). Acel bazin are filtrul respectiv care este perfect functional, cu medii biologice, nu a fost si nu va fi spalat deoarece a fost pus in fuctiune cu medii noi acum aprox 2 luni, in urma unei deciclari accidentale
- da, restartare cu discusi dar dupa adaugare background, schimbat substrat, modificare filtrare (filtrul extern va mai fi ajutat de inca unul si amandoua vor trage dintr-un filtru intern care acum il mesteresc pentru a deveni prefiltru)
- acvariul mic are rolul de bazin temporar pentru pestii care acum il populeaza pe cel mare pe perioada reamenajarii (deh timpul, poate sa dureze si o saptamana si nu vreau sa-i tin atata in galeata

), dupa care ramane fara folosinta dar functional pentru o eventuala carantina si apoi mai vedem.
Humbert, din titlu sau nu, ai cam inteles ce vreau eu, multumesc mult de sfat, o sa fac aclimatizarea ca la carte. Intrebarea mea era daca acest nou acvariu temporar care acum nu are nici un peste, in momentul in care incarcarea biologica va fi maxima (toti pestii de dincolo adusi aici) va putea functiona ca si unul ciclat cu ajutorul filtrului extern care va fi adus si el de dincolo aici, chiar daca are doar o saptamana de la startare si filtrele interne din el nu au apucat sa dezvolte cine stie ce bacterii.
Hai ca pana la urma poate ma fac inteles