[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect discusi  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
TGL1985
Junior member

Joined: 29/08/2016 10:00:58
Messages: 19
Location: bucuresti
IP:
Offline

Salutare,

M-am hotarat sa-mi transform acvariul marin in apa dulce(discusi).

Dimensiunile acvariului sunt: L:155 l:40 h:55, Sump L:70 l:40 h:50.

Am cateva nelamuriri si poate ma ajutati.

1. Vreau sa pun un décor 3d pe spate(daca are cineva de vanzare astept PM).

2. Nu vreau plante, vrea sa pun pietris alb si cam atat. Aici nu stiu cum sa fac pentru a-l curate cat mai "rar" (poate ceva sugesti).

3. Filtrarea o vreau cat mai simpla si mai eficienta(ce ar trebuie sa fac tinand cont ca am sump-ul, ce sa pun in el pentru conditiile cela mai bune?

4. Vreau sa fac un sistem de umplere si golire cat mai simplu (fara sa car apa), de ce am nevoi? Ma pot lega la reteaua de apa si la scurgere.

5. Lampa este hailea 4x54 (aici nu stiu ce neoane sa pun), tinand cont ca nu vreau plante. Se merita sa tin aceasta lampa sau imi trebuie alta?

6. Ma gandesc la un sistem de verificare si remediere pentru apa cat mai simplu, de ce am nevoie?

7. Despre pesti, vreau sa mi cumpar o ponta de pui, cati pesti ar fii recomandati?

Momentan ma aflu la stadiu de proiect. Daca imi recomandati anumite produse(aparatura) m-ar ajuta si un loc de unde sa le procur sau chiar si un pret (pentru a putea face bugetul).

Sper ca nu am omis nimik, daca sunt pareri sau alte detalii de care sa tin cont va rog sa imi spuneti.

Multumesc,







[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Servus,

Ti-am mutat eu topicul, deoarece nu mai era de "acvaristica marina".

1) Pentru background...
- ori cumperi de-a gata (exista prin petshop-uri), ori vorbesti cu cineva sa ti-l faca.
- la noi pe forum, avem un coleg care se ocupa: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/37453.page
- sunt si colegi care-au apelat la firma de aici: http://www.aquadecor.rs/en/home.php

2) Ti-as recomanda sa nu pui substrat... pentru usurinta sifonarii. NU exista solutie pentru "curatat cat mai rar", mai ales cand vorbim de discusi.

3) Cumpara material filtrant biologic (spartura de lava, siporax, matrix, etc) si pune-l in saculeti de plasa... oriunde in sump. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.

4) Cel mai simplu este sa iei un furtun lung... te ajuta si la golire, dar si la umplere.

5) Pune ce tuburi iti plac tie, ca sa se vada pestii frumos...

6) Iti recomand o baterie de filtrare, prin care sa treci apa de schimb: filtrare mecanica, carbune activ si sterasyl. Ceva de genul asta.

image

7) As porni cu 10-15 pui, de marime medie... nu as lua adulti. In timp, odata ce pestii cresc, poti alege 2-3-4 perechi frumoase.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

In primul rand 40 cm latime e putin daca mai pui si backround va scadea si mai mult, nici inaltimea de 55 nu e prea grozava daca pui substrat scade. NU SE PUNE SUBSTRAT LA PUII DE DISCUS! SE CRESC IN STERIL ! Asta daca vrei sa ai discusi si nu rachete adica triscusi. Discusii se pun in bazine cu substrat doar de la 12cm marime in sus pentru ca dupa ce cresc dobandesc o oarecare rezistenta la parazitii si ouale lor ce se string in substrat(si bacterii care nu le fac bine, pe langa cele folositoare). puii se cresc cu mancare multa ~5 ori pe zi si schimburi zilnice de apa, chestia cu las ca merge si asa nu tine la puietul de discus. Au fost multi (si vor maii fi) din cei care cred ca ei vor pune coada la cireasa-nu tine. Delasarea, 'eu nu am timp" astea se vad pe dezvoltare ulterioara a discusilor. Lumina nu ai nevoie puternica, doar cat sa-i vezi binisor, discusilor le place lunia filtrata si nu intensa. Nu se pune pietris nici la adulti se pune nisip cu granulatie fina dela 2,5mm in jos,. La numarul de pesti socoteste 50l pentru pestele adult, nu conteaza ca il iei pui. Filtrarea din sump : bureti initial dupa care matrix sau siporax, ponce sau lava vulcanica in functie de buget

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2016 17:28:18

[Email]
 
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com