[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gege
Senior member

IP:

Salutare, cum microbul acesta nu dispare asa usor, m-am gandit la un acvariu micut 25-30L max cu un betta sau 2, sau alt tip de pesti.
Ca filtru as vrea unul hang-on, sa vad ce gasesc, ar fi interesant sa aud noaptea gen zgomotul de cascada.
In zona de plante, as vrea plante easy, asa ca daca sunt prin Constanta oameni care nu au ce face cu plantele si arunca, sa se gandeasca si la mine, plante cu frunza lunga, scurta, sa aiba unde sa se ascunda vietatea.
Acum urmatoarea intrebare, daca am destul de multe plante, creez refugiu, gen o mica grota, sau o nuca de cocos, sau un smoc de plante sau radacini, pot sa tin o femela si un mascul de betta?
Am tot citit ca nu se pot tine 2 in acvariu doar separati, ma gandesc ca daca le creez refugiu, ascunzisuri ar putea sa stea 2 si sa iasa doar cand au chef de "hotzaiala"
Tot asa am mai citit ca le-ar trebuii o coloana de apa de max 15 cm, stiu ca traiesc in ape cu adancime mica. Ce spuneti?
La substrat m-am gandit la ceva cum e la ei in natura, nisip si ceva apa mai inchisa la culoare, niste radacini, iluminat o lampa de birou cu un bec eco de 10w.
Stie cineva din Constanta unde pot sa imi fac un acvariu de 25-30L? Dimensiunile sunt undeva pe la 50L x 25l x 25h, nu as vrea sa fie cub, prefer mai lung, coloana mai mica de apa, ca sa pot sa ma desfasor cu decorul, sunt ok dimensiunile la care m-am gandit?
Restul o sa mai scriu pe parcurs, depinde de cum evolueaza lucrurile.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/09/2016 15:36:58

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
Liv
Ultrahigh member

IP:

Nu poti sa tii un mascul si o femela - masculul va alerga permanent femela si daca nu poate sa depuna risti sa o ucida chiar daca are unde sa se ascunda.
Daca vrei sa vezi cum lupta beta poti sa pui 2 masculi impreuna. Sau mai multi. Sfirsitul va fi acelasi - va ramine unul singur. Ceilalti vor fi omoriti.

Masculii incearca sa se atace si daca se vad unul pe altul prin sticla. Se infoaie ca in poze.

Coloana de apa de 15 cm e buna pentru bazinele de reproducere. Alearga mult mai putin masculul ca sa stringa icrele in cuib.

Si atentie ca au obiceiul sa sara (doar unii) - adica ar fibun un capac. Si bineinteles le lasi spatiu la suprafata ca sa respire.

This message was edited 3 times. Last update was at 05/09/2016 15:46:55

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Gege
Senior member

IP:

Mama lor de pesti, ca rai mai sunt. Cu toate ascunzisurile tot se bat. Pai doresc sa nu am o inaltime mare a acvariului, sa fie de 25, care ar fi alta problema in afara ca, coloana de 15 este pt reproducere si sa nu sara? Atunci o sa vad daca se merita sa impart in 2 sau sa raman doar la unul frumos si alti pestisori pe langa el.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/09/2016 15:49:21

Liv
Ultrahigh member

IP:

Nu degeaba ii spune luptator.
Unii sar nu toti. De asemenea unii au ceva impotriva pestilor cu cozi fluturinde si colorate (gen gupy).

Inaltimea coloanei de apa se scade cind vrei sa se reproduca.

Daca ii pui capac sa lasi deasupra apei un spatiu ca sa respire.
Femelele le poti tine in comunitar de obicei fara probleme - mai multe la un loc (nu am auzit inca de probleme cu ele).

Am auzit si de masculi mai putin rai cu alti pesti - dar se pare ca sint cam rari. 2 masculi in acelasi acvariu se urmaresc unul pe altul, iar lupta incepe repede.

E un lenes si jumatate - ii place sa stea pe cite o frunza mai lata, nu prea ii plac curentii de apa.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/09/2016 16:14:28

Gege
Senior member

IP:

Hmm asta cu femelele cred ca nu am fost atent. Pai atunci or sa fie 2 femele frumoase. Acum sa ma lamuriti daca este ok inaltimea acvariului si unde pot sa fac un acvariu in constanta sau sa cumpar geam. Multumesc,

Liv
Ultrahigh member

IP:

E ok - dar mascullii arata mult mai bine.
Succes la cautat geamuri. In Constanta sint doar vizitator de vara.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: