Author |
Message |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2016 15:00:00
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Salut,numele meu este Ionut Dinu am 32 ani si sunt din Urziceni,Ialomita.Sunt incepator in acvaristica dar sper ca pe viitor sa capat cat mai multa experienta.De cateva zile tot caut pe forumuri informatii despre cum trebuie sa iti amenajezi primul acvariu  asa ca am hotarat sa ma alatur si eu acestui grup pentru a afla cat mai multe informatii si a primii sfaturi despre aceasta pasiune.Tin sa precizez ca nu ma crescut niciodata pesti,nu am avut acvariu dar acum imi doresc foarte mult.
Pentru inceput am zis sa imi cumpar un acvariu mai mic pana capat ceva experienta si m-am oprit la "Diversa 40" de 25L.In el as vrea sa cresc maxim 5 pesti si 1-2 plante.Ma gandeam la 2-3 guppy si 2 sanitari.Acum am o nedumerire pentru ca nu stiu ce ce fel de substrat sa iau si ce pietris. Inca nu m-am decis nici ce plante sa achizitionez, stiu doar ca trebuie sa cumpar unele care cresc mai lent si nu sunt foarte mari(o sa ma mai documentez).
Acest acvariu zice ca are inclus Capac cu lampa 11 W, Filtru intern, Incalzitor 25 W, Termometru, Minciog. Mai trebuie sa achizitionez ceva pentru a pune in functiune ciclarea?alte substante etc....As vrea un acvariu simplu si cat mai natural.Multumesc si mult succes.
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2016 15:45:04
|
opincarul
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1a638db8311430c6c018bf21e1a0b7fb.jpg)
IP:
|
Bine ai venit printre noi! Inca un urzicenist, super. Vorbeste cu colegul @miticamolina sa te ajute cu sfaturi si pareri la o bere rece, pe terasa la Modern
O sa te pot ajuta cu niste plante foarte bune la inceput, dar weekendul viitor, cand vin in vizita la ai mei.
Sa trecem la subiect, de ce Diversa 40? De banii aia iti faci unul mai mare. Filtrul extern e cu mult mai bun decat cel intern. Lumina e bunicica, 11W la 20L brut e decent, dar se poate si mai bine daca iti pui tu cate neoane doresti, ce tip, s.a.m.d.
Pentru substrat poti sa folosesti pietris cu granulatie 2-3 mm. Cred ca mai am ceva pe acasa, sa-l caut.
Pentru ciclare ai nevoie de plante cu crestere rapida, care sa consume nutrientii...
This message was edited 1 time. Last update was at 26/07/2016 15:46:09
|
Mama prostilor e mereu gravida! |
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2016 16:28:04
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
Iti recomand a incepe cu niste killie fish,deoarece am si eu acvariu diversa pe care il voiam dedicat kiliilor dar intr.un fi al a ajuns casuta pt raci. Din nou,opincarul te poate ajuta cu info si restul la killie fish,consider ca cresterea lor iti va aduce mai multa satisfsctie decat guppy. Succes
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
 |
ocean
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/07/2016 16:56:20
|
ocean
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8c12cbc89eb07068855968f976662a18.jpg)
IP:
|
Bine ai venit, spor la citit ai multa informatie pe forum
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 10:20:58
|
lysergide
Junior member
IP:
|
ocean wrote:Bine ai venit, spor la citit ai multa informatie pe forum
Multumesc,de cateva zile tot citesc forumul
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 10:38:44
|
lysergide
Junior member
IP:
|
opincarul wrote:Bine ai venit printre noi! Inca un urzicenist, super. Vorbeste cu colegul @miticamolina sa te ajute cu sfaturi si pareri la o bere rece, pe terasa la Modern
O sa te pot ajuta cu niste plante foarte bune la inceput, dar weekendul viitor, cand vin in vizita la ai mei.
Sa trecem la subiect, de ce Diversa 40? De banii aia iti faci unul mai mare. Filtrul extern e cu mult mai bun decat cel intern. Lumina e bunicica, 11W la 20L brut e decent, dar se poate si mai bine daca iti pui tu cate neoane doresti, ce tip, s.a.m.d.
Pentru substrat poti sa folosesti pietris cu granulatie 2-3 mm. Cred ca mai am ceva pe acasa, sa-l caut.
Pentru ciclare ai nevoie de plante cu crestere rapida, care sa consume nutrientii...
Inca nu am varsta necesara pentru "Modern"  .Sa inteleg ca si tu esti din Urziceni.
Am zis sa cumpar unul mai mic pentru ca nu prea am loc,lungimea maxima a acvariului pentru moment....cam 50cm.Stiu ca un acvariu mai mare e mai usor de intretinut.Acum tot caut, parca as lua unul de 40L dar nu gasesc gata echipat.M-am uitat si am facut socoteli sa achizitionez pe "bucati" dar parca imi da cu virgula  .Asta diversa e 220 lei....totusi cam mic  ,prietena a inceput sa caute plante si deja s-a gandit sa bage 10  si vrea si pietre si lemne....L-a substrat m-am gandit la JBL Aquabasis plus si la pietris inca nu m-am decis la culoare si granulatie.O sa mai caut/citesc nu vreau sa ma grabesc  .
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 11:50:28
|
opincarul
Ultrahigh member
IP:
|
Crescut in curtea Constructorul si aproape de Modern. Am venit in Bucuresti din cauza facultatii si am ramas din cauza sotiei. Acum ne-am mutat intr-un sat de langa Bucuresti
Daca vrei neaparat Diversa, ia-ti. Doar ca mai bine cumperi sticla si-ti lipesti tu unul la dimensiunile suportului. Cum am scris si mai sus, vei avea nevoie de un filtru extern (130 ron unul decent pentru ~60 litri apa). Lumina de la acvariile gata echipate e la limita de jos a decentei.
Filtrul intern si conditionerii pentru apa sunt degeaba. La ce apa e in Urziceni, nici nu ai nevoie de eliminarea clorului. Mai degraba investesti in bacteriile de start.
Citeste cat mai mult inainte de a da drumul acvariului. Eu am vrut un bazin plantat, cu gazon, pante, terase, culori, plm si au ajuns sa-mi placa acvariile biotop
Va decideti voi ce si cum, sunt banii vostri pana la urma.
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 18:00:52
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Pana la urma o sa dau o fuga sambata pana in Hornbach Balotesti,poate gasesc acolo acvariu,pietris,substrat,plante etc, dar m-am sucit  vreau mai mare acum,ma uit la ceva de 56L,am gasit un alt loc unde sa-l pun dar....dar e langa calorifer si mai jos cam la 20 cm de parchet si ma gandesc iarna sa nu se incalzeasca apa prea tare,desi in camera iarna sunt cam 22-24 grade.Oare vor fi variatii mari de temperatura in acvariu daca e langa calorifer(distanta cam 30-35 de coltul lui)?Daca reusesc sambata ceva  ,revin cu poze si detalii.
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 19:20:21
|
opincarul
Ultrahigh member
IP:
|
La 30cm nu ar trebui sa ai probleme, sau poti sa scazi putin temperatura apei din instalatie. Daca nu ai 2maini stangi, poti face tu un suport pentru acvariu din PAL sau MDF. Ti-l taie baietii din Hornbach la dimensiuni si-l asamblezo tu acasa. Crede-ma pe cuvant ca arata altfel un suport din PAL fata de o comoda veche sau o masa.
Eventual lasi acvariul fara capac. Dar iti recomand sa cumperi doar sticla din Hb, nu set complet, si restul echipamentelor individual, in funtie de ce directie vrei sa urmezi: aquascape, olandez, biotop (african de rau-vest african, central, Madagascar; american-nord, sud, central....) ai sa intelegi tu pe masura ce aprofundezi informatia.
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/07/2016 22:39:54
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2016 11:14:37
|
lysergide
Junior member
IP:
|
opincarul wrote:La 30cm nu ar trebui sa ai probleme, sau poti sa scazi putin temperatura apei din instalatie. Daca nu ai 2maini stangi, poti face tu un suport pentru acvariu din PAL sau MDF. Ti-l taie baietii din Hornbach la dimensiuni si-l asamblezo tu acasa. Crede-ma pe cuvant ca arata altfel un suport din PAL fata de o comoda veche sau o masa.
Eventual lasi acvariul fara capac. Dar iti recomand sa cumperi doar sticla din Hb, nu set complet, si restul echipamentelor individual, in funtie de ce directie vrei sa urmezi: aquascape, olandez, biotop (african de rau-vest african, central, Madagascar; american-nord, sud, central....) ai sa intelegi tu pe masura ce aprofundezi informatia.
Cred ca doar sticla o sa cumpar si imi iau separat filtru,termometru,incalzitor,lumina.Am vazut ca partea iluminat e mai scumpa,am gasit o lampa cu Bec PL 11W 6700K la 69 lei,dar cred ca e cam mica pentru un acvariu de 56L,poate pot sa-i schimb neonul cu unul mai mare
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2016 11:25:23
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Multumesc.De cateva zile tot adun informatii pentru primul meu acvariu  . Fiind incepator e un pic mai greu pana reusesc sa imi fac o idee despre ce as vrea.Ma sucesc de la o zi la alta in privinta acvariului.In 4 zile am plecat de la acvariu de 10L pe urma25L,35L si am ajuns acum la unul de 56L  si la asta raman  .
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2016 12:37:30
|
opincarul
Ultrahigh member
IP:
|
Inainte de a investi inutil, hotaraste-te ce vrei vrei sa abordezi. In functie de asta iti alegi lumina, filtrarea, substratul. Pentru o mana de plante easy nu ai nevoie de substrat fertil. Pentru un acvariu cu guppi nu ai nevoie de cine stie ce lumina.
Daca vrei acvariu plantat la greu ai nevoie si de CO2 si dr lumina dedicata cresterii plantelor si de fertilizanti....
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/07/2016 22:17:26
|
opincarul
Ultrahigh member
IP:
|
http://acvariu.ro/forum/posts/list/37608.page
uite o oferta la acvariul de 54L si poti sa iei de la el si plante
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2016 14:17:20
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Am zis totusi sa dau o fuga pana in Hornbach,dar nici varianta asta nu e de neglijat.Multumesc.
O sa merg pe 54L nu stiu inca daca il cumpar echipat sau simplu.Daca cumpar doar sticla ma gandeam la un filtru intern Evo 2 sau Fan2 (daca imi poti sugera ceva intern mai bun si mai accesibil e mai bine.)Pentru incalzire am zis ca nu am nevoie acum mai pe la toamna,minciog,la curatator de substrat inca nu m-am gandit ce firma/model,lampa cred aia de 11w dar nu stiu daca ii pot schimba neonul cu unul mai puternic,daca nu o sa caut ceva de 18w.
La substrat m-am gandit la JBL aquabasis plus()2.5l) iar pietris 3-5 mm cuartos 5kg.
Plante....am notat ceva:Elodea,Egeria densa,Microsorum pteropus,vallisneria spiralis,micranthemum umbrosum,eleocharis vivipara,cryptocoryne parva.  .Stiu multe dar nu o sa le iau pe toate.Ce as putea alege din ele?
Si acum inceputul mi se pare cam greu si deloc de neglijat.Montez acvariul cu accesorii,ornamente,substrat,pietris,termomentru,filtru,lumina si pun apa care a fost lasata la declorificat min 24h.Plantele,le pot pune din prima sau trebuie sa mai astept?Ciclarea am inteles ca e min 2 saptamani daca vrei sa faci ceva,dar am citit undeva ca poti pune in apa Filter Medium Easy Life si nu trebueie sa mai astepti 2 sapatmani ca sa poti adauga pestisorii.Ma ajuta la ceva substanta asta sau e musai sa astept.Tin sa precicez ca nu ma grabesc si daca tot fac ceva vreu sa fie corect.
|
|
 |
Gabi C
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2016 14:24:17
|
Gabi C
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a8e5a72192378802318bf51063153729.jpg)
IP:
|
Legat de nisipul care se pune peste Aquabasis alege o granulatie mai mica, 1-2 mm.
Plantele le alegi in functie de preferintele tale si de lumina care o vei avea pe acvariu.Plantele le pui de la inceput.
Pestii ii adaugi dupa minim 2 saptamini , indiferent ce substante ai adauga in apa . Bacteriile " bune " au nevoie de timp , dupa parerea mea un acvariu e ciclat complet cam dupa 6-7 saptamini .
This message was edited 2 times. Last update was at 29/07/2016 14:30:03
|
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/07/2016 15:22:50
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
Pe aquariumprest sunt acvarii la preturi mai mult decat accesibile
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/07/2016 19:57:05
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Azi am instalat acvariul.Pana acum e ok  dar eu nu am în?eles cum se monteaz? filtru intern deci ??tia în c?r?ile alea nu explic? nimic doar imagini.filtru este unul ehein pick-up 60 venit cu acvariul.am în?eles c? el trebuie montat la 1 cm de luciul apei îns? sus are un furtun si un.....ceva care regleaz? debitul.daca îl montez la 1 cm cum zic si ei nu mai pot pune capacul a?a c? l-am pus mai jos dar acum am bule mici în acvariu.Ma gândeam s? for?ez capacul pân? se îndoaie pu?in furtunasul dar nu stiu daca este bine sau s? îl scot dar iar nu cred c? e bine c? poate nu trebuie s? intre apa in g?uric? aia unde se monteaz? furtunasul.Acum e montat mai jos filtrul si la suprafa?? a r?mas doar rotita care modific? debitul,rezultatul: bule si una din cauze am în?eles c? e proast? montare a filtrul cum e cazul meu.
|
|
 |
lysergide
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/07/2016 20:15:50
|
lysergide
Junior member
IP:
|
Bule.
|
|
 |
Gabi C
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/07/2016 20:23:23
|
Gabi C
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a8e5a72192378802318bf51063153729.jpg)
IP:
|
Filtrul se pune foarte aproape de luciul apei astfel incit sa valureasca apa- astfel o si oxigeneaza.Furtunasul nu este cazul sa l mai montezi .
Bafta cu ciclarea !
|
|
 |
|