[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme la gura  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut ( ) un tetra negru care de cand l-am cumparat am observat ca avea gura neagra si putin mai mare decat ceilalti.
Cu timpul gura s-a marit foarte tare, partea de sus disparand pana la craniu (avea gura deschis tot timpul) iar partea de jos s-a marit si s-a innegrit mai tare.
Intr-un sfarsit pestelui i s-au albit ochii si a murit.
Am incercat sa-l vindec crezand ca este vorba de ceva bacterian: bactopur, bactopur direct, albastru de metil.
Nu stiu daca albirea ochilor si macinarea gurii au ceva in comun si nu stiu nici daca cea din urma este o boala sau o reactie la parametrii apei care am sa incerc sa-i spun intuitiv pentru ca nu am teste: pH=7,ceva~8, GH=moale, poate foarte moale (apa de la Sibiu este alcalina, si moale), nitrati putini pentru ca au inceput unele frunze de valisneria sa se destrame si cred ca acesta este motivul, temperatura 21~22 de grade.
Partea proasta este ca acum au aparut niste vinisoare negre la un peste care era sanatos tun.
Nu stiu ce sa fac, poate a mai avut cineva probleme de genul acesta sau poate stie cineva sa-mi explice ce s-a intamplat cu pestele meu.
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e sa faci un schimb de apa de 50%, dupa care sa continui sa faci schimburi partiale de apa mult mai des decat de obicei (odata la 3 zile cam 20%) cu apa conditionata. Aerarea si filtrarea trebuie sa functioneze continuu. As duce temperatura la 26 de grade.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

alina_g wrote:Parerea mea e sa faci un schimb de apa de 50%, dupa care sa continui sa faci schimburi partiale de apa mult mai des decat de obicei (odata la 3 zile cam 20%) cu apa conditionata. Aerarea si filtrarea trebuie sa functioneze continuu. As duce temperatura la 26 de grade.

Ai idee ce ar putea fi?
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca nivelul de nitriti (nu nitrati) este peste limita admisa. Descompunerea plantelor se face cu cresterea nivelului de derivati ai azotului (nocivi, otravitori in toate fazele de descompunere pana la nivelul de nitrati).

Faptul ca pestele statea cu gura deschisa, banuiesc, la suprafata apei...inseamna ca mediul era intr-un deficit de oxigen si ca substantele nocive erau in exces. La Sibiu apa si asa are pH-ul mic, sub 7, deci aveti o apa acida. Descompunerile excrementelor, resturilor de mancare, plantelor, maresc nivelul de aciditate al apei. Din aceasta cauza apar dezechilibre de metabolism. Pe de alta parte, lipsa substantelor nutritive din apa determina sensibilizarea mucoasei externe care protejeaza tegumentul pestilor. Astfel, bacteriile se pot fixa foarte usor, determinand infectii greu de tinut sub control. Nu pot sa nu fac o analogie intre HITH (boala gaurilor in cap) si ce s-a intamplat pestelui tau. Nu cred ca e o boala specifica ciclidelor, cred ca poate ataca orice peste daca nu sunt respectate anumite reguli. Asa ca te sfatuiesc sa adaugi in acvariu (chiar regulat) vitamine - fishtamin, mineral salt, la alegere.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Pestele avea gura deschisa din cauza ca nu mai putea sa o inchida pentru ca nu mai avea partea de sus.
La suprafata apei nu a stat niciodata, doar in ultima zi in care a trait.
Am pus si nitrivec in acel acvariu.
Fishtamin le dau o data sau de 2 ori pe saptamana cu Sera Artemia Shrimps.
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fishtaminul se pune direct in apa.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

alina_g wrote:Fishtaminul se pune direct in apa.

Ok.
Multumesc.
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote: ca acum au aparut niste vinisoare negre la un peste care era sanatos tun

Care e situatia?

PS. Fishtaminul e sub forma de picaturi, complex de minerale si vitamine. Nu este hrana.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Am schimbat 50% din apa, am pus Fishtamin, am adaugat si o bucata de scoica pentru a mari duritatea putin.
Situatia este la fel. Am observat ca si la opercule au o problema: au inceput sa se vada branhiile putin. Asta se intampla la toti in acelas loc. Din cate poze am vazut pe net, nu ar trebui ca operculele sa arate asa.

Nu stiu daca se pot vedea imbunatatiri inca deoarece a trecut doar o saptamana. Eu am sa continui cu Fishtaminul de 2 ori pe saptamana.

Despre Fishtamin, pe prospec scrie ca se poate pune in apa dupa un tratament sau daca pestii sunt slabiti si nu mananca iar daca mananca se pune in mancare.
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Continua cu schimburile partiale de apa. 20% Dese. Odata la 3 zile.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok.
Sper ca intr-o luna sa se vada rezultatele.
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: