[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu discusi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Dupa ceva ani de acvaristica petrecuti in compania diversilor pesti micuti si putin pretentiosi (gradual Guppy, Neoni, Scalari....samd) am otarat sa incep un acvariu mai mare cu discusi. Am inceput deja documentatia, dar vrea sa mai am si ceva sfaturi de la voi. Pentru inceput am sa va spun ca doresc sa incep un acvariu plantat. Cunosc temperatura ridicata la care discusii traiesc insa, sincer, pesti intr-un cub de sticla steril imi repugna. Deci mergand pe ideea asta: temperatura ridicata, metabolism al plantelor accelerat ajung la prima intrebare:
Considerand ca voi folosi plante nu tocmai pretentioase - vezi link de mai jos - trebuie sa folosesc totusi un sistem de CO2 pe langa o linie scumpa de fertilizare? Si in ceea ce priveste iluminarea bazinului, cam ce mi-ati recomanda?

http://europadiscuscenter.de/diskus-haltung#europadiscuscenter-1/0/Alexander_Paulus_Diskusfische_1-1024x401.jpg

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

omega-man wrote:Si in ceea ce priveste iluminarea bazinului, cam ce mi-ati recomanda?[/b]

Iti sugerez o lumina mai slaba si plante care o accepta: Echinodorus, Microsorum si Anubias. Eu as folosi tuburi cu spectru pentru plante (lumina roz). Discusii arata bine la o astfel de lumina. 0,2 W/litru e suficient.
Poti ajuta plantele si cu putin CO2.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: