[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu 240 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

Cu prilejul acesta vreau sa ii salut pe toti acvaristii si sa le multumesc tuturor pentru sfaturile date.
Am terminat in sfarsit acvariul, are 120X40X50 L, l, h. Am pus coloana de apa pana la 45 cm. Substrat quartita de 1-3 mm. Cateva plante, sincer nu stiu cum se cheama, si decor din polistiren. Am pus un post cu toata "nasterea" lui. Capacul e facut din lambriuri pvc si acoperit cu autocolant. Inca nu e acoperit in totalitate si trebuie sa mai pun si coltarii. Neoane deocamdata am foarte putine doar 2 unu mic de 18 W Philips TDL 830, si unu de 30 W Philips Aquarell.
Si ca pesti am luat asa[ stiu ca am pus cam multe specii dar sunt la inceput si vreau sa vad ce comportament au si care-mi place mai mult, pe parcurs am sa mai scot din ele, sper sa nu se considere asta o greseala de incepator, dar asa am vrut ] : Un card de calistrusi 20 la numar, 10 gurami draguti draguti, 7 coridorasi, 3 ancistrusi, 2 platedoras costatus, 7 filigera, 5 labeo, 2 zebre- le-am luat ca una e lovita la gurita si mi-era mila de ea si mandria mea 6 DEMASONi mi se par senzationali, 3 micuti si 3 mai marisori. Pe viitor vreau sa imi mai iau 2 botia si 2 peste cutit( knife fish phantom, si..discusi. A si toti pestii pe care ii am sunt pui. Daca imi puteti spune si marimea lor la maturitate v-as fi recunoscator.
Ce sfaturi imi dati orice astept cu cea mai mare bucurie. Ce sa mai scot, daca acesti pesti sunt compatibili cu Discusii , eu am inteles ca da. SI acum pozele
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/02/2006 22:52:38
Messages: 1283
Location: bucuresti,tineretului
IP:
Offline

interesant substratul ,ce pietris ai pus? nu prea se intelege bine din poze ,par pietricele albe?
nice
[Yahoo!]
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

da e pietris alb am sa incerc sa micsorez pozele ca se vede prea urat
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

Cu parere de rau, dar cineva trebuie sa-ti spuna despre pestii tai (opinia despre acvariu tau ca aquascaping nu e urgenta, dar daca vrei o parere, dupa cum l-ai inceput mergi pe africani si atat) ca ar fi fost bine sa intrebi inainte de a asocia "africani" tip P. demasoni cu characide. Daca te gandesti sa testezi si daca merg discusii cu africanii, cred ca trebuie totusi sa vezi unele posturi din forum (era unul cu carasii si scalarii, dar pare depasit fata de africani cu discusi). Nu spun mai mult, poate te fac curios, dar scopul unui forum ar fi sa invatam si poate mai putin sa postam. La cate posturi am eu dupa 2 ani de forum, iti dai seama ca mai am mult de invatat... Deci nu te grabi cu pestii. E pacat de timpul si banii tai , dar si de sarmanii pestisori.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Maryan23m
Junior member

Joined: 07/05/2006 01:06:47
Messages: 44
Location: bucuresti
IP:
Offline

Aveti idee prin Bucuresti pe unde gasesc si eu pietris ca acela 1-3 mm
LooSeR
Senior member
[Avatar]

Joined: 18/03/2006 10:31:02
Messages: 571
Location: Bucuresti, Marasesti
IP:
Offline

Materiale de constructi .. sau Din piata din vitan .. 30.000kg ( parca )

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
danarion
Junior member

Joined: 19/08/2004 21:59:59
Messages: 26
Location: Iasi
IP:
Offline

Fundalul ti-a iesit super si te felicit.La capitolul pesti cred ca trebuie sa te hotarasti care iti plac mai mult si pe ceilalti sa-i dai.
Dupa cum ti-a spus si Intros africanii aia nu o sa se impace cu discusii deloc si intr-un final o sa ramana numai ei.
Oricum daca vrei africani, tine doar africani in acvariu, adica scapa de ceilalti pesti.Aceeasi chestie si la discusi.
In rest ...decorul imi place Bafta!!!
[Email] [Yahoo!]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

Joined: 15/05/2006 03:19:24
Messages: 114
Location: Buzau
IP:
Offline

Decorul super!

Cred ca sub pietrisul acela ar fi trebuit pus un substrat cu ceva nutrienti. Nu de altceva, dar ar fi pacat sa nu pui si niste plante mai deosebite.

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
sydney
Member
[Avatar]

Joined: 07/04/2006 15:44:52
Messages: 158
Location: Timisoara, zona Flora
IP:
Offline

xerxe wrote:Cateva plante, sincer nu stiu cum se cheama

Sa fie cumva Sagittaria?

xerxe wrote:
Si ca pesti am luat asa[ stiu ca am pus cam multe specii dar sunt la inceput si vreau sa vad ce comportament au si care-mi place mai mult, pe parcurs am sa mai scot din ele, sper sa nu se considere asta o greseala de incepator, dar asa am vrut ]

Este si asta o abordare (nu foarte apreciata din partea pestilor, cred), dar te sfatuiesc sa te hotarasti repede, ai acolo pesti care in mod clar n-au ce cauta impreuna sub nici o forma, asa cum ti-au spus si alti colegi de pe forum.

xerxe wrote:2 zebre- le-am luat ca una e lovita la gurita si mi-era mila de ea

Este laudabila compasiunea fata de animale desi in toate materialele despre acvaristica pe care le-am vazut eu li se recomanda incepatorilor sa NU cumpere pesti bolnavi in speranta de a-i face sanatosi.

xerxe wrote:
Pe viitor vreau sa imi mai iau 2 botia si 2 peste cutit( knife fish phantom, si..discusi.

Knife fish sunt ei timizi dar pare-se ca ajung la maturitate pana inspre jumatate de metru lungime . Cat despre discusi nu ma mai pronunt, au facut-o deja alti colegi.

xerxe wrote:
A si toti pestii pe care ii am sunt pui.

Noroc cu asta, ca altfel ai fi avut deja incidente din categoria .

xerxe wrote:
Daca imi puteti spune si marimea lor
la maturitate v-as fi recunoscator.

Gasesti usor toate datele despre pesti cu Google, mai ales ca stii cum se numesc. Nu cred ca o sa-ti faca nimeni un tabel cu toti pestii pe care i-ai enumerat si dimensiunea maxima atinsa la maturitate.

xerxe wrote:
Ce sfaturi imi dati orice astept cu cea mai mare bucurie. Ce sa mai scot, daca acesti pesti sunt compatibili cu Discusii , eu am inteles ca da.

Asa cum ti-a recomandat si INTROS, te-as sfatui si eu sa ramai pe ciclide africane si sa renunti la plante din mai multe motive:
1. ai deja niste ciclide africane care chiar iti plac mult (spuneai ca sunt senzationali)
2. ai deja acel decor in fundal care imita un perete stancos (apropo, poate sunt eu pretentios, dar mi se pare ca pe decor se vad urme de la pensula si graunte de nisip iesite in relief care luminate de sus sunt foarte vizibile, poate trebuia sa mai insisti cu ceva hartie abraziva ca sa faci suprafata cat mai neteda)
3. judecand dupa plantele pe care le-ai pus nu s-ar zice ca vrei sa valorifici potentialul plantelor pentru a realiza un peisaj in acvariul tau, poate ar fi mai bine sa continui decorarea cu pietre.

Deci as spune sa renunti la plante si la restul pestilor in afara de demasoni, corydoras si ancistrus si sa continui decorarea acvariului cu forme din piatra de diferite inaltimi. Creeaza niste grote si refugii din bucati de piatra legate intre ele cu silicon pentru acvarii, dar ai grija ca toate aceste pietre sa aiba o textura si o culoare cat mai uniforma si cat mai apropiata de decorul din fundal. Legat de ideea asta tare nu-mi place cum arata piatra mai mica de culoare rosiatica din partea dreapta a acvariului, e altfel decat celelalte si suprinde neplacut.

P.S. Intr-adevar demasonii tai sunt foarte frumosi .

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

chiar nu stiu ce sa fac off ( eu am fost doar si am vorbit cu cineva de la un petshop, prieten bun si mi-a spus ca demasonii nu ar fi problema au doar unele porniri mai agresive asa a spus el, iar la mine in acvariu nici o problema, si 3 dintre ei deja sunt cat de cat maturi au vro 5 cm unul e mascul ceilalti doi femela, iar aia 3 mai micuti mai au de crescut, si chiar nu da o impresie ca sunt rai deloc, chiar se sperie de alti pesti daca ii ating, eu as vrea asa sa ramana in acvariul meu: demasonii, cardul de calistrusi, cei 5 labeo, aia chiar nu au nici o treaba cu nimeni, coridorasii la fel, ancistrusii 3 la numar stau tot timpul ascunsi si platedoras costatus 2 la numar, aia debea daca ii vad ia pe viitor mai bag 2 -4 discusi 1-2 botia si 1 knife fish. Poate multa lume zice ca nu e bine dar asa se zice si de pisica si hamster sau pasari si de pisica sau caine, si am avut de toate in prezent am 2 pisici si 2 papagali, am avut si caine cu ele si hamsteri, si s-au obisnuit, iar demasonii de ce nu s-ar obisnui cu discusii sau restu cu discusii?
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

chiar nu stiu ce sa fac off ( eu am fost doar si am vorbit cu cineva de la un petshop, prieten bun si mi-a spus ca demasonii nu ar fi problema au doar unele porniri mai agresive asa a spus el, iar la mine in acvariu nici o problema, si 3 dintre ei deja sunt cat de cat maturi au vro 5 cm unul e mascul ceilalti doi femela, iar aia 3 mai micuti mai au de crescut, si chiar nu da o impresie ca sunt rai deloc, chiar se sperie de alti pesti daca ii ating, eu as vrea asa sa ramana in acvariul meu: demasonii, cardul de calistrusi, cei 5 labeo, aia chiar nu au nici o treaba cu nimeni, coridorasii la fel, ancistrusii 3 la numar stau tot timpul ascunsi si platedoras costatus 2 la numar, aia debea daca ii vad ia pe viitor mai bag 2 -4 discusi 1-2 botia si 1 knife fish. Poate multa lume zice ca nu e bine dar asa se zice si de pisica si hamster sau pasari si de pisica sau caine, si am avut de toate in prezent am 2 pisici si 2 papagali, am avut si caine cu ele si hamsteri, si s-au obisnuit, iar demasonii de ce nu s-ar obisnui cu discusii sau restu cu discusii?
Si despre plante chiar vreau un acvariu plantat dar nu foarte mult, gen olandez as dori intr-un final acvariul meu sa arata asa:
image
acesta este acvariul unui bun prieten si care ma va ajuta in cresterea discusilor.
sydney
Member
[Avatar]

Joined: 07/04/2006 15:44:52
Messages: 158
Location: Timisoara, zona Flora
IP:
Offline

xerxe wrote:iar demasonii de ce nu s-ar obisnui cu discusii sau restu cu discusii?

Trecand peste cerintele fundamental diferite ale conditiilor apei, demasonii poate s-ar obisnui cu discusii, nu stiu insa invers..

xerxe wrote:
Si despre plante chiar vreau un acvariu plantat dar nu foarte mult, gen olandez

Daca e plantat dar nu foarte mult nu poate fi gen olandez. Acvariul olandez este prin definitie foarte bine plantat si accentul se pune pe plante, pestii fiind putini. La tine cu o astfel de menajerie de pesti pe care ai de gand sa-i tii impreuna numai despre acvariu olandez nu va putea fi vorba.

Stiu ca iti plac mai multe specii de pesti si vrei sa te bucuri de cat mai multi dintre ei, dar gandeste-te ca ce vrei tu sa faci este in flagranta contradictie cu recomandarile care s-au facut pe acest forum de catre oameni care au multi ani de experienta acvaristica in spate.

Sigur ca poti face un acvariu superb (macar la inceput) cu plante frumoase si cu multe feluri de pesti colorati care aparent convietuiesc bine impreuna, dar pe termen lung te pot pandi multe pericole. Iar agresivitatea intre pestii care pareau sa convietuiasca fara probleme poate fi declansata abia la un moment ulterior, cine stie in urma carui eveniment care pentru noi poate parea neesential dar pentru pesti poate fi crucial.

Indiferent de alegerea ta eu iti doresc mult succes!

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

multumesc foarte mult sper sa reusesc si sa nu dau gres, am sa fac o combinatie intre decorul propice pentru demasoni si cel pentru discusi cat de curand am sa pun poze
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

xerxe wrote:Poate multa lume zice ca nu e bine dar asa se zice si de pisica si hamster sau pasari si de pisica sau caine, si am avut de toate in prezent am 2 pisici si 2 papagali, am avut si caine cu ele si hamsteri, si s-au obisnuit

Ce legatura are pisica, hamsteru' si ciinele cu pestii :nutz: ? Animalele astea traiesc in aer. Ca au invatat sa nu se manince intre ele e altceva.

xerxe wrote:iar demasonii de ce nu s-ar obisnui cu discusii sau restu cu discusii?

Pentru ca mama natura i-a pus in conditii diferite. Demasonii intr-o apa foarte dura si alcalina (GH~20 si pH~8-8,5) iar discusii intr-o apa moale si acida. Asta lasind la o parte stresu' pe care-l pot provoca discusilor niste demasoni agitindu-se mereu pe linga ei. De preferintele de hrana diferite ce sa mai spun? Crezi ca-i indicata inima de vita vegetarienilor demasoni?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Kosmo
Member

Joined: 24/10/2005 14:38:34
Messages: 129
Location: Bucuresti- Militari- Politehnica
IP:
Offline

Daca nu alegi tu ce pesti vrei o sa se selecteze ei prin selectie naturala. Conditiile tale or vor fi mai favorabile unora care o vor duce mai bine si vor supravietui or vor fi defavorabile amandoura si....

Problema e ca toate pot sa para bune si frumoase si dupa aia o epidemie sa ii ucida pe toti pentru ca au organismele slabite de conditiile nefavorabile.
Nu cred ca un peste poate sa moara de stress, dar poate sa nu manance si sa moara din slabiciune de o boala pe care altfel nu ar contracta-o.

Tineai pisica in cusca hamsterului si ii hraneai cu morcovi pe amandoi?

Mai toti am inceput cu ciorba de pesti si dupa un timp am ajuns sa avem mai putine specii. Eu am avut caras si conhoniusi in acelasi acvariu si desi le convin aceleasi temperaturi si sunt din acelasi grup de pesti cand carasul a crescut si devenit mai greoi din cauza voalului era prea lent ca sa manance cu rapizii conchonius. Si un caras e lacom . Se baga ca un porc, dar pana prindea el ceva aia mici si iuti curatau tot.

Mie mi-se pare foarte dificila combinarea unor specii in acvariu in general, mai ales cand sunt specii cu cerinte opuse.
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

atunci daca scot demasonii vor mai fi probleme? chiar nu as mai dori sa scot altceva. e bine daca ii scot si las calistrusii, guramii, coridorasi, ancistrusi, labeo si platedoras costatus. toti astia sunt inofensivi parerea mea. ce ziceti?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Kosmo wrote:Mai toti am inceput cu ciorba de pesti si dupa un timp am ajuns sa avem mai putine specii.
Asa e . Unii am inceput cu ciorba in niste vremuri cind nu era net, forum ....... de fapt nu era nici o sursa de informare. Si am ajuns sa invatam pe propria piele ca nu ciorba de peste e scopu' unui acvariu. Daca vrea lumea sa ne bage in seama e bine, daca nu e la fel de bine (pentru noi).


xerxe wrote:atunci daca scot demasonii vor mai fi probleme? chiar nu as mai dori sa scot altceva. e bine daca ii scot si las calistrusii, guramii, coridorasi, ancistrusi, labeo si platedoras costatus. toti astia sunt inofensivi parerea mea.
Labeo se simte bine intr-o apa usor alcalina in contrast cu aciditatea dorita de calistus sau Ancistrus.
Da' cred ca nu vrei sa bagi si discusi peste pestii aia. Ai toate sansele sa fie facuti varza de catre Labeo si pleco.

Poze: smilie ... Poze cu plante
xerxe
Junior member

Joined: 08/05/2006 18:37:34
Messages: 38
Location: IASI
IP:
Offline

deci...sa inteleg eu am vazut la un petshop de specialitate ca erau pleco mari mari intr-un acvariu cu discusi si eu nu cred ca au probleme daca cresc de pui. m-am gandit asa sa pastrez calistrusii, coridorasii, ancistrusii si cei 2 platedoras costatus mici sper sa nu mai fie probleme, nu vad pic de agresivitate din partea celor 2 pui de pleco, de fapt debea ii vad ca ies seara.
sydney
Member
[Avatar]

Joined: 07/04/2006 15:44:52
Messages: 158
Location: Timisoara, zona Flora
IP:
Offline

xerxe wrote:deci...sa inteleg eu am vazut la un petshop de specialitate ca erau pleco mari mari intr-un acvariu cu discusi si eu nu cred ca au probleme daca cresc de pui.

Cred ca Porcu' se referea printre altele la faptul ca s-au mai vazut cazuri in care exemplare mari de Pleco au ajuns la concluzia ca invelisul exterior de mucus al unui discus are gust mai bun decat algele de pe geam si ca atare isi mai atasau ventuza de corpul discusului si faceau cu el cate o tura prin acvariu.

Si ca sa risipesc orice dubiu citez o idee enuntata de Porcu' in data de 02.05.2006:

[quote="Porcu'"]
Pleco se pune cu ventuza pe discusi si-i terorizeaza. Sa vezi un Pleco de 30 cm plimbindu-se cu un discus matur in gura prin tot acvariu ....... si ti-a trece chefu' de astfel de asocieri .
[/quote:16fe547a4c"]

Poate ca cei de la pet shop-ul la care te referi or fi fost mai norocosi de felul lor sau poate pleco aia erau dresati , dar sunt convins ca nu vrei sa vezi asa ceva la tine in acvariu.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
Kiwi
Junior member
[Avatar]

Joined: 02/12/2005 21:04:17
Messages: 75
Location: Brasov
IP:
Offline

Plecostmus ;)

fr0ggy ştie ;)

În fond şi la urma urmei, poţi băga orice în acvariul ăla. Oamenii de aici ţi-au dat nişte sfaturi. Dacă le urmezi sau nu, e fix treaba ta. Când (există o foarte mare posibilitate) o să-ţi crape discusul pe care tocmai ai dat juma' de milion (nu prea cred că o să doneze nimeni discuşi unui începător), probabil o să acorzi mai multă atenţie sfaturilor primite de la nişte oameni cu ceva experienţă şi o să înveţi să ignori băieţii politicoşi de la petshop-uri care încearcă să-ţi vândă ţipari electrici şi rechini de apă dulce.


este in mall in iasi langa kidex un acvariu cu vreo 3-4 pleco mari de vreo 20-25 de cm impreuna cu discusi. Nu i-am vazut sa stea lipiti de discusi
.
Şi eu am văzut pe Animal Planet un nene care se lua la trântă cu doi tigri cuminţei, dar asta nu înseamnă că o să-mi cumpăr un tigru şi o să-l trag de coadă zilnic.

Aspru...
[Email]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com