[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme prin acvarii!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare ! Am nevoie de ajutor.
1. In acvariu de 140 litri brut(100/35/40), am 3 ciclide, 2 severum, unul de 10 cm si altul de 13-14 cm care il alearga pe cel mic + o ciclida africana care e in lumea ei intr-un colt din acvariu. Severumul micut sta mereu retras dupa o piatra si are înot?toarele praf.
2. In acvariu de 162 litri brut, 150 net o pereche de scalari vrea sa depuna si incepe sa alerge pestii mai mari ( 2 scalari, 2 gurami perlati, un rechin labeo bicolor .
3. Acvariul de 150 de litri este la geam, iar rechinul nu prea mai face fata ( o fi din cauza ca- l fugaresc scalarii? )

Ma gandeam sa bag perechea de scalari la severumi, dar poate ii alearga si pe ei severumul mare.

Ceva idei? Pot sa ajung la o combinatie intre pestii din cele 2 acvarii, mai am 4 ancistrusi, niste rasboras si 2 pelvichacromis care nu sunt deranjati de scalari.

Daca nu este vreo compatibilitate intre pesti, ar fi o solutie sa vand severumii si ciclida?

Astept sfaturile voastre, si nu vreau site-uri sau link-uri despre compatibilitati si altele, ma bazez mai mult pe experianta unui acvarist
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Pot baga bambus norocos in acvariu?? Sau trebuie tinut in ghiveci?? Am vazut poze in care era in acvariu.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate incep sa deranjez, dar revin cu inca o intrebare, pot folosii burete de bucatarie pentru filtrare ? La care sa mai adaug mediu de filtrare din ceramica si carbune activ .
Nu gasesc in zona burete special pentru acvariu.
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poti incerca buretii aia de plastic...iti atasez un link ca sa intelegi mai bine...

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie mi s-au stricat buretii din fabrica si am facut improvizatie din buretii de bucatarie(vreo 2 buretii mi s-au rupt si schimbati)filtreaza ok.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri!!! am inteles ce fel de bureti trebuie, au exact forma potrivita pentru un filtru extern mai mic ( asta vreau sa fac cu ei ) , o problema e stearsa de pe lista , mai sunt vreo 4 ...
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:Salutare ! Am nevoie de ajutor.
1. In acvariu de 140 litri brut(100/35/40), am 3 ciclide, 2 severum, unul de 10 cm si altul de 13-14 cm care il alearga pe cel mic + o ciclida africana care e in lumea ei intr-un colt din acvariu. Severumul micut sta mereu retras dupa o piatra si are înot?toarele praf.
2. In acvariu de 162 litri brut, 150 net o pereche de scalari vrea sa depuna si incepe sa alerge pestii mai mari ( 2 scalari, 2 gurami perlati, un rechin labeo bicolor .
3. Acvariul de 150 de litri este la geam, iar rechinul nu prea mai face fata la alge ( o fi din cauza ca- l fugaresc scalarii? exista un coleg de acvariu care-l poare ajuta?)

Ma gandeam sa bag perechea de scalari la severumi, dar poate ii alearga si pe ei severumul mare.

Ceva idei? Pot sa ajung la o combinatie intre pestii din cele 2 acvarii, mai am 4 ancistrusi, niste rasboras si 2 pelvichacromis care nu sunt deranjati de scalari.

Daca nu este vreo compatibilitate intre pesti, ar fi o solutie sa vand severumii si ciclida?

Astept sfaturile voastre, si nu vreau site-uri sau link-uri despre compatibilitati si altele, ma bazez mai mult pe experianta unui acvarist
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Depinde si ce iti doresti tu. Iti doresti liniste in bazin, vrei mai putina populatie, vrei sa-ti depuna scalarii si cresti puii?
In legatura cu bambusul, nu cred ca merge. Va rezista un timp scufundat, dar se va topi.
[ICQ]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau liniste, nu vrau sa depuna scalarii, vreau sa ordonez pestii ca sa poata sta cuminti.
Multumesc pentru raspunsul cu bambus
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce varsta au cei doi severum? Cand se mai maresc, se linistesc.
In acvariul cu scalari, acolo nu lasa decat o pereche, restul scalarilor nu au loc. Se vor hartui probail permanent, stres si se imbolnavesc. Perechea care depune, va face ordine de fiecare data cand depune. In al treilea, iar ai scalari, dar nu ai precizat numarul. Daca rechinasul e fugarit mereu, trebuie scos. Nu cred ca are loc in nici un alt bazin. Din experienta mea cu scalarii, iti pot spune ca nu au nimic de impartit cu neonii, cu filigera, cu ancistrusii (acestia ii vor tine la distanta), hemigramus, atata timp cat nu le intra in gura.
[ICQ]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Al 3-lea este tot unul cu al 2- lea, scalarii nu pot sai mut sau sa-i vand, rechinul las fi scos de mult , dar daca il scot acvariul se umple cu alge, pana cresc severumii, cred ca cel mic crescnici nu o sa mai fie, ii am din vara asta ( iunie ) si aveau cam 5-6 cm.
La mine e greu sa vand pesti mai ales scalari.
Cred ca vand severumii la cineva care are spatiu si timp de ei.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Probabil cu donatia o sa mearga, un scalar nu e o avere. cu severumii, sunt altii mai in masura sa te sfatuiasca, poate esti norocos si ai pereche. Fa-le si o poza, doua.
[ICQ]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ar fi sa aleg intre severum si scalari as alege scalarii, sunt pesti frumosi, dar nu sunt pentru acvarii pe gustul meu
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam la o solutie, daca la severum gasesc un peste mai mic si stresant ( tetrazone ) , atunci severumul ar alerga tetrazonele( care sunt rapide si mici ) si ar fi mai linistit,iar dupa ce cresc se invata inpreuna si nu cred ca tetrazonele ar ajunge pe meniul severumilor smilie , e bine ce vreau sa fac ?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Am rezolvat problemele cu pestii, vand severumii( acum ii am intr-un mic pond, par s-o duca mai bine acolo, probabil ca au mai mult spatiu si d-aia ), acum mai am in acvariu 3 ancistrusi si 4 scalari maturi, as vrea sa-mi cumpar scalari albastri , mai au loc in acvariu( 100/35/40 )??
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu cred ca nu, cand se vor forma perechi o sa fie mare stres. Ancistrusii se apara singuri de scalari, dar scalarii se vor bate.
[ICQ]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Am o pereche de scalari formata, o femela pinoy si mascul marmorat pe negru, dar as vrea sa-i dau si sa-mi cumpar albastrii, intr-un acvariu cu nisip alb si cioate ar arata minunat 2 albastri.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2016 19:29:38

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva, acum am un acvariu doar cu pesti asiatici, si un colisa blue neon se tot ia de rechin si de guramii perlati, exista sanse, sa-l ia în serios guramii sau labeo? Este foarte mare diferenta de marime intre ei, colisa au cam 2-3 cm si rechinul cu perlatii au cam 13-14 cm. Il pot ranii cumva? Micutul este mascul.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin cu o intrebare, pot marii lumina cu ajutorul oglinzilor, am vazut pe net si ar face lumina de 2 ori mai mult, sa lipesc doua oglinzi de 15/90 in unghi de 90° , sau unghiul sa fie mai ascutit?
O alta intrebare, Vallisneria, echinodorus aquatica, bacopa si cryptocoryne au nevoie de fertilizare? Daca pot fertiliza substratul cu ceva, sau sa folosesc fertilizant EasyCarbo este bun?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poti pune reflectoare, dar e ok si cu oglinda, o orientezi cat sa-ti cuprinda lumina cat mai mult din volum.
Restul, in mare sunt plante care cresc cu un sistem de radacini f bine dezvoltat, ca sa fie frumoase le cam trebuie un substrat fertil. Poti incerca si sa fertilizezi in masa apei, insa ec nu va fi suficient.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: