[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
se poate folosi plumb in acvariu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Am o problema cu un lemn de mangrova care nu vrea sa se scufunde nici cu descantece.

Sta de vreo 2 luni in apa cu o greutate deasupra lui dar degeaba.

M-am gandit ca as putea sa-l conving cu o fasie de plumb.

Aveti idee daca plumbul ar putea afecta vietuitoarele (pesti si creveti)? Am citit ca ar putea fi periculos doar daca exista o concetratie mare de Co2 in apa insa bazinul meu nu beneficiaza de o instalatie de dioxid de carbon.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poti sa-l ancorezi cu sarma si silicon de fundul acvariului, am citit de curand de sfatul asta sugerat de Koala.

[Avatar]

IP:

tocmai am dat o idee despre ancorarea buturugilor https://www.youtube.com/watch?v=hstMrAHOmZ4 . Daca buturuga este putreda nu ai ce sa faci. Eu nu as folosi plumb in acvariu. Sub o forma sau alta mai devreme sau mai tarziu cred ca va afecta acvariul. Nu stiu cum arata buturuga ta, dar unii mai gaureau buturuga si o umpleau cu pietre, ciment etc

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa-l ancorezi cu sarma si silicon de fundul acvariului

Din pacate nu am timp sa las siliconul sa se usuce pentru ca trebuie sa repun in aceeasi zi filtrul si pesti inapoi in acvariu dupa refacerea aranjamentului.

tocmai am dat o idee despre ancorarea buturugilor https://www.youtube.com/watch?v=hstMrAHOmZ4 .

Am vazut ideea pe care ai postat-o dar mi-e un pic frica sa nu se desprinda dupa un timp ventuzele si apoi ma gandesc ca sunt mai greu de prins din cauza nisipului de pe fund.

Nu stiu cum arata buturuga ta, dar unii mai gaureau buturuga si o umpleau cu pietre, ciment etc

Lemnul are o forma de piramida triunghiulara. M-am gandit si eu la aceasta varianta sa dau 2 gauri in fund cu o freza de prins balamale in pal si apoi sa le umplu cu ciment. Sper sa pot baga suficient ciment incat sa-l tina pe fund.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

siliconul se usuca foarte repede daca e dat in strat subtire. Inclusiv ventuzele poti sa le lipesti cu silicon de geamul acvariului daca iti este teama sa nu se desfaca, iar operatia se face cu acvariul gol ca sa nu patrunda apa sau nisipul catre silicon

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ai incercat sa fierbi cioata?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
johnny
Senior member
[Avatar]

IP:

Haru de la jbl incearca cu el.
[Email]
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Ai incercat sa fierbi cioata?

Din neatentie am uitat sa mentionez ca am fiert-o de 2 ori cam cate 2.5 ore de fiecare data.

Haru de la jbl incearca cu el.

Mersi de sugestie insa as folosi lipitul ca ultima varianta pentru ca s-ar putea sa ma mai razgandesc asupra aranjamentului.
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Incearca sa o lipesti de o piatra cu silicon si ingropi piatra in substrat. Asta daca nu e e imens lemnul!

Mama prostilor e mereu gravida!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu merge cu solutii de genul "piatra+silicon+lemn"... nici plumbul nu e o solutie buna.
Incearca:

1) Se pune un bolovan peste lemn... in cateva luni, lemnul se imbiba cu apa si se scufunda singur,
2) Se leaga lemnul de piatra, cu guta de pescuit... bolovanul sta dedesubt.
3) Se gaureste lemnul si se fixeaza direct de fundul acvariului... se lipesc niste "ancore" de sticla pe fundul bazinului si se folosesc drept suport pentru legaturi.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

sau se ia o bucata de dala de piatra/ciment cu grosimea de 1-3cm se da o gaura si se fixeaza lemnul de aceasta. Nu se va vedea fiind acoperita de nisip

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Va multumesc tuturor pentru sugestii.

Ma gandesc sa fac in felul urmator:

1. Dau 2 gauri in fund cu o freza de prins balamale in pal si apoi le umplu cu ciment.
2. Daca tot o sa pluteasca adopt solutia lui Koala si o leg de o piatra cu guta.

Din pacate datorita formei lemnului (piramida triunghiulara) si a spatiului mic din acvariu este dificila scufundarea cu ajutorul unei pietre si de aceea incerc mai intai "tigania"cu cimentul.

Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

koala wrote:Nu merge cu solutii de genul "piatra+silicon+lemn"... nici plumbul nu e o solutie buna.
Incearca:

1) Se pune un bolovan peste lemn... in cateva luni, lemnul se imbiba cu apa si se scufunda singur,
2) Se leaga lemnul de piatra, cu guta de pescuit... bolovanul sta dedesubt.
3) Se gaureste lemnul si se fixeaza direct de fundul acvariului... se lipesc niste "ancore" de sticla pe fundul bazinului si se folosesc drept suport pentru legaturi.

4- Se cauta un ciorap de dama de nylon, eventual unul care nu il mai foloseste mama/iubita/nevasta, pe motiv de "rupt".... ptr ca urmeaza sa ii tai un crac ;) in cracul respectiv, umpli dupa dorinta sufletului si cat consideri tu necesar cu nisip si il pozitionezi "peste" cioata... ca doua desage (cum au magarii de poarta in spate) Partea de pe cioata o lasi libera (fara nisip) si astfel ai libertate de manevra cat vrei pe inaltime si latime.... Uneori cioatele sunt mai inalte, sau au ramuri firave.... cu partea fina din mijlocul ciorapului gol nu afectezi lemnul... balastul fiind pe cele doua laterale, care il tin ancorat ;)

Spor

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: