[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sarea dura  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Ionut.1000
Junior member

IP:

Imi puteti spune ce efect are sarea dura in apa de acvariu?
Am o problema aparuta acum 5 zile. De 3 luni de cand am acvariu nu am avut probleme cu apa, acum de 5 zile e foarte tulbure, nu murdara, nu miroase. se tulbura foarte repede.
Am facut schimburile la fel, filtrul merge non-stop, totul ca inainte cand nu aveam probleme. azi la un petshop mi s-a sugerat sa pun cateva linguri de sare dura in apa, dar din cate am citit pe acest forum am inteles ca nu e ok .
Sfaturi ?
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tulburarea poate proveni si de la deciclarea(sau neciclarea acvariului), da-ne mai multe detalii : daca bazinul a fost ciclat /rezultate teste, filtrare, populatie,schimburi apa etc.
[Email]
Ionut.1000
Junior member

IP:

A fost ciclat. Functioneaza de 4 luni. Filtru Hailea 600l/ora. Acvariu de 60l : 2 guppy, 2 molly, 2 platy, 5 neoni si un sanitar.
Faceam schimburi de apa o data la 5 zile , cate 20-30% , si odata la 2-3 saptamani schimbam mai mult pana la 50%. Niciodata nu am avut problema cu tulburarea, am avut o singura data probleme cu mirosul, pt ca dadea prea mult de mancare, acum ii hranesc o data la 2 zile . Apa nu miroase deloc , doar e tulbure.
Sa pun sare in ea?
stefanp
Moderator

IP:

Tulbure albicioasa, sau tulbure verde?
Pune o poza sa vedem.

Da-ne si un link sau pune o poza cu filtrul ce il ai.

Nu vad cu ce te-ar ajuta sarea in problema ta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ionut.1000
Junior member

IP:

http://www.petbazar.ro/Filtre-interne-Acvaristica/Hailea-RP-600/o/36205/91/ filtru al 2-lea . rp 600
Tulbure verde.
Tin sa precizez ca lumina merge aproximativ 12 ore / zi. Sa fie alge? acum vad ca incepe sa se depuna si ceva pe marginile acvariului.
stefanp
Moderator

IP:

E foarte probabil sa fie fenomenul "apa verde".
Lumina de 12 ore cu siguranta nu ajuta, ba chiar e prea mult.
Eu merg la bazinele mele cu 7 ore/zi ... hai sa zicem un 8 ore, mai mult nu ai nevoie.

Cu un filtru UV poti rezolva problema mai rapid.
Insa rezolva cu lumina. Vezi ca nici intensitatea sa nu fie prea mare.

Nici in filtrul ala nu am incredere. Nu ai material filtrant biologic in el...
Eu te-as sfatui sa il tii cu burete pentru filtrare mecanica si sa mai adaugi un filtru hang-on in care sa pui ceva material filtrant biologic de calitate (pentru ca nu intra mult si trebuie sa maximizezi cat poti).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: