[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern diy - am o nelamurire  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
stefanman
Junior member
[Avatar]

IP:

cum este mai bine? sa vina apa din acvariu si sa intre pe partea de sus a filtrului sau sa intre in partea de jos? pompa cum trebuie amplasata? adica eu am fixat-o cu partea care suge apa in inauntrul filtrului si partea pe unde este eliminata apa in afara, trebuia invers sau e bine si asa?
am o pompa de 1300l /h
tub pvc de 225 grosime si 50cm inaltime
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

La filtrele de fabrica pompa aspira din filtru si refuleaza in acvariu. Cel mai bine pentru "sanatatea" unei pompe este sa i se stranguleze evacuarea si nu aspiratia, dar aceste filtre nu sunt etanse intre compartimente asa ca apa are pe unde sa treaca daca mediile de filtrare se colmateaza... Sa fi atent sa nu existe posibilitatea sa se stranguleze aspiratia...
Apa patrunde de jos in sus. La filtrele de fabrica furtunele sunt sus dar exista o trecere care conduce apa din aspiratie la fundul filtrului. Tu poti sa faci intrarea direct pe jos.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: