[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus cu abdomen umflat  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Cristi_Io
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna ziua!

Am si eu o mica problema cu un pui de discus (are cam 5-6 cm si vietuieste in acvariul meu de o luna), si anume: are abdomenul umflat si inoata ciudat, greoi si mai mult cu capul in jos, deasemenea e inchis la culoare.
Asta totusi nu-l opreste sa manance si sa-i alerge pe cei mai mici decat el.
Nu am remarcat probleme de respiratie, rani, probleme la branhi si nici nu i-am facut tratamentul preventiv recomandat pe forum(desi am achizitionat medicamentele)
Momentan locuieste cu alti 5 frati ai lui intr-un acvariu de 80l (pana se cicleaza cel de 300) si cu 4 pui de gibbiceps (~3cm), bazinul e bine plantat, cu substrat si temperatura e mentinuta la 28.
Hrana: Sera discus granulat, Tetra discus, tetra prime, acum 2 saptamani le-am dat si tubi, adaos de fishtamin.

Daca stiti, sigur, cum pot sa-l ajut acum si eventual sa-mi dati idei pentru viitor va voi fi pe veci recunoscator si presupun ca si el.

Multumesc!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cristi_Io wrote:are abdomenul umflat si inoata ciudat, greoi si mai mult cu capul in jos
Da senzatia ca pluteste si face eforturi sa coboare?

Cristi_Io wrote:Sera discus granulat, Tetra discus, tetra prime
Le-ai dat uscate? Daca da, n-o mai fa. Se umfla in pesti si odata face ocluzia. Am patit-o si eu si altii. Lasa pe viitor granulele sa se moaie citeva minute in apa inainte de a le da la pesti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Cristi_Io
Unripe member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult!

Aseara discusul in cauza s-a bagat o juma' de ora intr-o tufa si a iesit de acolo ok (probabil avea nevoie de ceva intimitate sa-si faca nevoile)

Intradevar le dau mancarea uscata, dar ei nu o mananca uscata, o aduna pe de fund dupa cateva minute, orcum de acum incolo o sa le dau muiata putin.

Discusi sanatosi la toata lumea!

Forum Index » Cichlidae
Go to: