[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
setup nou Red Cherry  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
bogdang
Junior member

IP:

Salutare tuturor.
Ma bate gandul ca pe langa acvariul de 240 l de acasa sa imi fac unul de 20 l cu creveti Red Cherry la birou. In principiu stiu ce am de facut, insa am o mica nelamurire: cat de importanta este iluminarea la un asemenea acvariu? Va intreb pentru ca acvariul meu este fara capac. Biroul meu este iluminat cu 4 neoane Philips iar lumina naturala mai putin.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

salut
iti raspund pt ca mi-am facut si eu asa ceva, dar de 10 litri, nu 20
as zice ca iluminarea nu este importanta in sine la un asemenea acvariu, dar asta inseamna ca devin alte lucruri importante, si anume:
- nu prea vei putea creste plante; probabil o elodeea acolo o sa creasca, poate ca si niste muschi, dar in general vorbind nu prea vei putea creste plante
- pentru ca nu vei avea plante, nu vei beneficia de avantajele pe care le aduc in acvariu, anume consumul rapid de nitrati, chiar nitriti, mentinerea in general a stabilitatii parametrilor apei, care e f importanta la un volum mic de apa si nici crevetii nu vor fi extrem de multumiti, ca lor le place sa pasca, mai ales in muschi
- nu in ultimul rand, un acvariu luminat arata mult mai bine decat unul neluminat

eu la acvariul asta de 10 litri am lumina lui originala de 9W care merge 8.5 ore pe zi
cresterea plantelor este foarte buna, pot sa-l lasa fara sa schimb apa si cate 2 saptamani si imi place cum arata

bogdang
Junior member

IP:

pai o solutie care imi vine acum in minte este sa pun o lampa deasupra, de aia de birou, cu un bec ecologic...
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai da

bogdang
Junior member

IP:

credeti ca viitorii locuitori ai acvariului se vor supara daca substratul va fi cuart negru de la Evidecor, 2-4mm?
stefanp
Moderator

IP:

Nu cred ca se vor supara.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: