[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un piccolo mondo (Dennerle)  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va tot sfatuiam pe voi sa va faceti reef-uri dar pana la urma vreau si eu sa imi fac si unul de apa dulce......
Ca atare stand si gandindu-ma cum sa il fac, sa stabilesc cum il fac m-am dus prima data spre un ADA 60p dar la el s-ar fi adaugat un filtru eheim extern, lampa, sistem co2 si lista contiua.......
Un set up cu fertilizare ada si totul de la ei m-ar fi costat enorm asa ca m-am decis sa merg pe schema Dennerle......
Ca atare imi voi lua un Dennerle de 10 litri, scaper's soil, un eheim ecco pro 130, un sistem co2 si fertilizanti dennerle......lampa dennerle de 11w
E un set-up "de birou", il fac mic din cauza bugetului care trebuie sa imi ajunga si la marin, plus ca economisesc de controller Progeus!
Ca si aquascape o cioata, anubias pinto, gazon monge carlo si alte plante de efect.....
Pesti o sa pun cativa Borraras sau un Betta!
As merge pe fertilizantul dennerle all in one pentru acest micut dar vad eu......
Ce sistem co2 sa folosesc, sa mi-l iau pe cel mini de la tropica?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/07/2015 21:20:16

My nano reef

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu te-as sfatui sa iei macar un cub de 20 de litri.
In cel de 10 litri o sa te cam chinuiesti.

Ca si sistem de CO2 vezi ca au si Dennerle sistem pentru nano acvarii cu butelii de unica folosinta, sau sistemele bio co2 (sistemul starter sau bio co2 60).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Eu te-as sfatui sa iei macar un cub de 20 de litri.
In cel de 10 litri o sa te cam chinuiesti.

Ca si sistem de CO2 vezi ca au si Dennerle sistem pentru nano acvarii cu butelii de unica folosinta, sau sistemele bio co2 (sistemul starter sau bio co2 60).

Ok, financiar vorbind e diferenta foarte mica, as putea chiar sa sar calul la Scaper's 50.......daca ii gasesc loc in casa mi-l iau pe scaper's cu filtrul lui si tot ce are......
Ma uit la sistemul dennerle, am avut bio60 dar nu mai vreau fara butelie, poate pana la urma imi fac singur pe bucati un sistem.......
Esti de parere ca lumina standard ajunge pentru gazon Monte Carlo sau sa mai cumpar o lampa?

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2015 12:23:05

My nano reef

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Daca iei un scaper's tank de 50, atunci da, clar trebuie sa mergi pe o butelie.
La cel de 20 de litri nu stiu ce sa zic, eu acum am unul la care urmeaza sa-i pun un bio co2 60. E drept insa ca eu il voi tine doar cateva luni; pe termen lung, cred ca m-as orienta tot la o butelie reincarcabila.

In ceea ce priveste lumina, la al meu scaper's de 50 de litri am avut doua scaper's light si am crescut un monte carlo foarte fain.
Nu stiu cum ar merge cu o singura lampa. Presupun, ca ar merge si asa, dar ceva mai greu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Atunci imi iau 2 lampi, mi-as lua un eheim ecco pro mai mare dar pana gasesc tevi lyly nu are rost si ma costa mai mult.....
Imi iau pana la urma scaper's-ul....,

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In primul rand pot sa zic ca "am avansat cu acvariul de apa dulce".....
Doresc sa il fac cu creveti asa ca va rog sa imi mutati topicul la Nevertebrate........
Dat fiind faptul ca mi-am cumparat una alta la marin momentan nu imi mai permit un nano cu creveti cu filtru extern (doar ce mi-am luat la marin un eheim ecco pro 300 de care sunt foarte multumit dar nu imi permit un ecco pro 130 momentan pentru asta de apa dulce....)
Pentru filtrarea acestui acvariu amdisponibila o pompa eheim compact plus 1002 ce a stat la marin in sump (acum am renuntat la sump)......ea este reglabila de la 150-1000l/h......
Cred ca imi fac un nano de vreo 20-30 litri cu refugium in spate.....sau construiesc din komatex un filtru intern iin care sa pun pompa eheim (as face ca o cutie cu un pieptan care sa absoarba biofilmul.....).
Vreau niste crystal black hinomaru ss si niste amano......
Moss am in iaz, cioate fac rost, substrat imi iau de la Seba.......
Ca si lampa rezolv cu cateva led-uri.......nu vreau plante "grele" deci fara co2.....
Eu am apa de osmoza cu tds 0, ce substante sa pun pentru creveti?, am mai avut crystal black dar am pus apa in combinatie cu apa de la robinet......nu i-am tinut mult ca i-am vandut.......

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deoarece in cel mai scurt timp fac upgrade la marin am decis sa folosesc pentru creveti fostul meu marin, deci se dau urmatoarele:
Bazin 60/30/35 din sticla ultraclara de 6mm si stand din pal la dimensiuni
Eheim ecco pro 300- cred ca il voi tine la jumatate pe out......cu toate mediile pe care le include, o sa le spal bine.....sunt foarte multumit de el!
Lampa led pe care o voi modifica in urmatoarea configuratie: 3 led-uri cree de 5w de 6500k, un led albastru royal de 5w si o sa caut niste led-uri galbene.....
Apa de osmoza cu tds 0, careia o sa ii aditionez minerale......
Substrat o sa imi iau de la Seba.....
Creveti crystal black a-s....
Plante easy: moss, anubias nana, etc....

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acvariul si filtrul sunt curatate si asteapta sa se dulceasca....
Substratul v-a fi Ada Aqua soil Amazonia-imi place foarte mult culoarea......
Ca atare am:
Bazin ultraclara 30/30/35 cm
stand la dimensiuni
eheim ecoo pro 300
lampa fotmata din 3 led-uri albe de 5w si un royal blue tot de 5w, v-a avea si un controller....
Cioate, pietre....
Ce tre sa iau:
2 litri de medii biologice, am un litru de Mech Pro...
3 litri de substrat ada Amazonia
si alte maruntisuri...

My nano reef

[Email]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: