[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comportament suspect la Trichopodus Leeri  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
danyer
Member

Joined: 11/04/2002 15:58:21
Messages: 124
Location: Bucuresti, Hala Traian
IP:
Offline

Salutare,

dupa o pauza de 5 ani fara acvariu mare, am reluat activitatea.

In sfarsit, au venit si ultimii pesti. Ultimii ca asta era planul, acvariu cu rasbore de umplutura si gourami leeri ca piesa centrala.

Desi in cele din urma vreau sa pastrez doar 3 gourami, am luat totusi 5 ca sa am sansa sa gasesc printre ei si masculi. Sunt mici acum, nu pot sa-mi dau seama ce am, desi teoria o stiu. Toate arata a femele, dar am inteles ca aripioara dorsala si ce anala se lungesc mai tarziu, cand ajung la maturitate, precum si culoarea portocaliu pe "guler".

Oricum, vreau sa remarc un comportament ciudat: Gourami se plimba in grup! Sa fie oare pentru ca sunt nou introdusi in acvariu (2 zile) si sunt inca timizi? Surpriza, ca si la mancare vin rapid, dupa prima zi in care fugeau ca disperatii cand ma vedeau in camera, s-au dat pe brazda in a doua. Nu ma plang, doar ca ma asteptam (de pe net) sa fie mult mai timizi. Poate cand sunt mici au un comportament diferit, mai curiosi si necertareti unul cu altul?

As vrea sa intreb pe cineva care a avut leeri de mici: Cam la ce dimensiune incep sa se vada diferentele intre masculi si femele? Ai mei sunt de 4-5 cm acum.

V-am pus si un video aici. Scuzati reflectia in geam, data viitoare o sa trag si perdelele.

Multumesc mult,
Dan.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

Nu stiu prea multe despre gourami,dar nu ma pot abtine sa nu iti laud grupurile de pesti.Vor arata superb cand vor mai creste.Comportamentul de "grup" e din cauza ca sunt inca mici si obisnuiti grupati,toti odata,cel mai probabil.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2854
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Cat de tarziu se vede ?! Hai sa-ti povestesc cum am patit eu pe vremuri : aveam un grup nu mai retin exact cati si ajunsesera pe la 8-9 cm ,ma uitam dezamagit la ei nici un mascul, intre timp admiram de nu mai puteam leeri dintr-un pet shop proaspat deschis al unui mare acvarist de la noi din oras( pe timpul lui Ceasca acvaristica in Mures era la nivel mare, erau in gasca profesionisti care din pesti si-au luat case si apartamente pentru ei si separat pentru copii si nu doar una) avea omul unul din bazinele de show cu niste superbitati de leeri masculi mari ,colorati cu oranjul acela puternic si dantela de pe aripioara abdominala-un vis, no am inceput sa-l vrajesc pe om sa facem schimb sa-i dau femele (nici nu mai stiu cate) la schimb pe un mascul, nu prea a vrut el dar atata l-am batut la cap si cum eram client fidel s-a facut trocul, fericit nevoie mare mi-am dus splendoarea acasa-dupa cateva saptamani la toti pestii mei li s-a ascutit inotatoarea de pe spate nu aveam nici o femela, de pacalit s-a pacalit si specialistul care nu a acceptat schimbul decat dupa ce a vazut pestii si i-au placut "femelele" ca erau frumos dezvoltate. Acum legat de numarul pe care vrei sa-l tii sfatul meu ; nu da din ei se simt bine in grup plus ca atunci cand vor incepe paruiala pentru dominatie daca sunt putin chiar daca tii doua femele si un mascul riscul sa le bata e prea mare, nu ne-ai spus cat de mare e bazinul

L.E. Numele stiintific corect (daca nu s-a schimbat ) e trichogaster leerii

This message was edited 4 times. Last update was at 27/06/2015 15:23:51

[Email]
danyer
Member

Joined: 11/04/2002 15:58:21
Messages: 124
Location: Bucuresti, Hala Traian
IP:
Offline

Multumesc paradoxx pentru incurajari si ocean pentru sfaturi.

Interesant ce spui ocean, atunci nu ma ingrijorez ca am numai femele pana ajung pe la 8-9 cm. Nu vroiam sa dau din ei inainte de a afla ce o sa devina, dar pe urma ma gandeam ca poate sunt cam multi pentru acvariul meu.

Vorbind de acvariu, o sa-l pun in semnatura ca sigur o sa mai fie nevoie de specificatiile lui poate in alte posturi:

Este un Juwel Rio 240 (deci 240 litri), 2 neoane T8 daylight 6500k 57w, filtru intern de la Juwel (bureti desi, burete rar, cirax - granule poroase pentru bacterii, 250 ml turba Sera super peat) cu pompa lui de 1000 l/h, substrat 5l JBL AquaBasis Puls si 25l JBL Manado.
Avand lumina putina (asa cum vrea gourami), am pus multe specii de Cryptocoryne, 3 specii de Microsorum (pe radacina), un Nimphaea Lotus pe care-l tin scurt dar o sa-l las sa ajunga la suprafata ca sa creeze umbra.

Numele si eu il stiam de Trichogaster, dar intr-adevar s-a schimbat la Trichopodus ( vezi aici http://www.skepticalaquarist.com/trichogaster-leeri), dar intr-adevar tot cu 2 de i la coada ;)

Multumesc inca o data, astept deci sa treaca timpul pana ajung la 9 cm...

L.E.: Ah, am uitat sa pun animalele ca sa-ti dai seama daca e aglomerat sau nu.

5 Pearl Gourami
15 Rasbora Heteromorpha
3 Crossocheilus Siamensis

2 Bristlenose Pleco (normal si rosu)

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2015 16:24:06

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

nu este deloc aglomerat,este chiar PERFECT Chiar si dupa standardele lui stefanp,care este mai....axat pe chestia asta decat altii Daca nu este asa,sa ma contrazica,insa eu cred ca este bine la 240de l

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
danyer
Member

Joined: 11/04/2002 15:58:21
Messages: 124
Location: Bucuresti, Hala Traian
IP:
Offline

E bine atunci paradoxx, imi era teama in special de filtrare, sunt totusi pesti marisori (cand ajung adulti), fitrarea mea e amarata (de 4 ori volumul acvariului pe ora), nici nu pot sa o suplimentez ca gourami vor o apa cat mai linistita.
Probabil ca o sa scot la un moment dat SAE, ca astia se fac mari si sunt si destul de agitati. Plus ca s-au obisnuit sa vina sus cand hranesc pestii, deci nu stiu daca mai au ei chef sa manance alge dupa ce se imbuiba cu fulgi.

O sa mai fac teste de apa din cand in cand sa tin parametrii sub control. Sper sa mai ajute si plantele la curatatul apei.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

poti pune teava deaia gaurita de-a lungul,sa faca cascadadeasupra apei,sau in apa,pt valurire si "furat" din debitul apei.sfat: nu da fulgi la Osphronemidae, anabantydae sau carasi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
danyer
Member

Joined: 11/04/2002 15:58:21
Messages: 124
Location: Bucuresti, Hala Traian
IP:
Offline

Buna ideea cu teava, doar ca e un pic inestetica. Dar daca o sa am nevoie o sa o aplic, pana la urma utilul bate frumosul (discutabil).

Nu le dau fulgi, am zis asa, generic, le dau ce dadeam la Rasbora, granule JBL Grana Premium. Bine ca m-ai atentionat insa, deoarece ma cam enerveaza granulele ca se scufunda repede (trebuie sa dau cantitati mici si repetate, e cam inghesuiala) si ma gandeam sa iau fulgi ca se intind mai pe larg, pe suprafata apei. De curiozitate, de ce nu se recomanda fulgii la anabantidae, are legatura cu faptul ca respira pe gura deci poate le intra pe labirint si tusesc?!

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

ahahahaha ,nu,dar ii baloneaza.si de aici,fac diferite complicatii.Si granulele la randul lor,au capcanele lor,dar cu cat mai mici cu atat mai bine.EU folosesc mancare pt pesti intre 3-10 cm

la spray bar din asta ma refeream,si nu e inestetic deloc,unii zic chiar ca e somnifer

image

Dar poti pune si asa,sub apa,in caz ca te enerveaza zgomotul
image


Si offtopic: Vreau sa imi spuneti,daca stie cineva daca,din poza de mai sus,acea broscuta testoasa are nevoie si de loc pt refugiu,sau nu ii este necesar loc de odihna,o piatra ceva...o rampa...(mereu am avut curiozitatea asta)

This message was edited 5 times. Last update was at 27/06/2015 18:49:31


Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Anabantidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com