[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moss, rocks and...a tree  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
bykulyno
Junior member

IP:

Salut,
Acesta este al doilea bazin pe care il am in grija, ca sa zic asa:

Prezentarea a fost inceputa aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/29454.page

"Copilul" prietenei ( ea doar se uita si si-a cumparat pestii ) - startat acum aproximativ 7 saptamani

-Dimensiuni - 60x30x30
- iluminare - 15W, T8. 7h/zi
- a vrut "copac" cu muschi si pietre
-Flora - un pic de Lilaeopsis, Christmas Moss si Java moss; a fost si un Ophyopogon dar, citind despre el, l-am scos si acum sta la loc de cinste intr-un ghiveci.
-Fauna - 2 RCS ( atatia au mai ramas din cati erau in bazinul plantat), pe care ii voi suplimenta cu inca 20; melci de substrat si 1 Boraras urphtalmoides (au fost 2, dar unul cred ca a intrat in filtru si...acum am o plasa cu ochiuri mici pe intake-ul filtrului) - saptamana viitoare sper sa primesc comanda cu ceilalti 18
-Filtrare - aquael Minikani 120 plin cu Siporax
-temperatura - 24 de grade
-Fertilizare - Easy carbo. 1mL/zi

Saptamana aceasta, marti, au ajuns cei 18 Boraras Urophtalmoides - mult mai mici decat ma asteptam; dupa prima zi s-au acomodat si isi arata incet, incet culorile; nu am avut decat o pierdere ( cel mai mic dintre ei, l-am gasit lipit de intake-ul filtrului - nu stiu daca nu a mai putut fugi de acolo, sau s-a intamplat ceva); acum sunt bine merci si nu stau la poze; sper ca, atunci cand va creste moss-ul, sa fie si ei mai relaxati si sa le pot face niste poze mai decente.

Probleme :
chiar daca are aproape o luna de cand e in bazin, abia observ crestere noua la moss; pentru asta, as vrea sa cumpar un neon T8 pentru plante ( sera/osram etc) si sa suplimentez cu o lampa ieftina ( am o lampa de la un capac de acvariu aqua4start, cu bec PL de 11W, dar nu se mai aprinde - am tot cautat bec pentru lampa, dar nu am gasit cu 4 pini, asa cum este originalul aca ca, presupun ca voi cumpara o lampa ieftina)

-pe viitor, o sa mai adaug niste RCS, 2/3 Otto si poate, pe fundal, o sa mai cumpar niste moss si niste gratar de plastic si sa imbrac spatele si laterala stanga cu moss.

Cateva poze ( scuzati reflexiile)

Overall

image

Si vreo doua cu locatarii:

image

image

O zi buna,

Costin

"Misiunea mea e sa-mi omor timpul; a lui, sa ma omoare pe mine. Ne-ntelegem bine, ca intre asasini"

-Doua maini stangi...uneori...dar ma descurc....
[Yahoo!]
Laurentiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Momentan acest setup nu spune nimic...hardscape-ul nu il ajuta.Sper ca pe viitor sa capete o forma...asteptam.
stefanp
Moderator

IP:

Eu n-as zice chiar asa
Oricum e un acvariu fara pretentii mari, cu toate astea, eu zic ca nu arata rau
Poate pietrele nu-s cele mai grozave si nici puse in cel mai inspirat mod, dar nu cred ca intereseaza asta foarte mult, ele sunt acolo ca suport pentru muschi si vor fi acoperite. Ce va ramane la vedere va fi piatra aia mai mare din stanga spate si poate vei mai lasa inca vreo doua.

In ceea ce priveste lumina, inca un neon de 15W e de ajuns. Nu mai pune si alta lampa.
Te descurci mai mult decat ok cu 30W, la ce ai tu.
Eu as mai pune niste lilaeoepsis prin spate stanga si as incepe si o usoara fertilizare cu microelemente. Ferropol24 spre exemplu; nu stiu daca e nevoie momentan si de Ferropol normal.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2015 14:25:45

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dupa cum zice si stefanp, mosul tau sufera de inanitie. Da-i lumina mai multa si fertilizeaza, baga si feropol in doza recomandata de producator.Cu siguranta isi va reveni, stai linistit.
[ICQ]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: