Salut,
Acesta este al doilea bazin pe care il am in grija, ca sa zic asa:
Prezentarea a fost inceputa aici
http://acvariu.ro/forum/posts/list/29454.page
"Copilul" prietenei ( ea doar se uita si si-a cumparat pestii ) - startat acum aproximativ 7 saptamani
-Dimensiuni - 60x30x30
- iluminare - 15W, T8. 7h/zi
- a vrut "copac" cu muschi si pietre
-Flora - un pic de Lilaeopsis, Christmas Moss si Java moss; a fost si un Ophyopogon dar, citind despre el, l-am scos si acum sta la loc de cinste intr-un ghiveci.
-Fauna - 2 RCS ( atatia au mai ramas din cati erau in bazinul plantat), pe care ii voi suplimenta cu inca 20; melci de substrat si 1 Boraras urphtalmoides (au fost 2, dar unul cred ca a intrat in filtru si...acum am o plasa cu ochiuri mici pe intake-ul filtrului) - saptamana viitoare sper sa primesc comanda cu ceilalti 18
-Filtrare - aquael Minikani 120 plin cu Siporax
-temperatura - 24 de grade
-Fertilizare - Easy carbo. 1mL/zi
Saptamana aceasta, marti, au ajuns cei 18 Boraras Urophtalmoides - mult mai mici decat ma asteptam; dupa prima zi s-au acomodat si isi arata incet, incet culorile; nu am avut decat o pierdere ( cel mai mic dintre ei, l-am gasit lipit de intake-ul filtrului - nu stiu daca nu a mai putut fugi de acolo, sau s-a intamplat ceva); acum sunt bine merci si nu stau la poze; sper ca, atunci cand va creste moss-ul, sa fie si ei mai relaxati si sa le pot face niste poze mai decente.
Probleme :
chiar daca are aproape o luna de cand e in bazin, abia observ crestere noua la moss; pentru asta, as vrea sa cumpar un neon T8 pentru plante ( sera/osram etc) si sa suplimentez cu o lampa ieftina ( am o lampa de la un capac de acvariu aqua4start, cu bec PL de 11W, dar nu se mai aprinde - am tot cautat bec pentru lampa, dar nu am gasit cu 4 pini, asa cum este originalul aca ca, presupun ca voi cumpara o lampa ieftina)
-pe viitor, o sa mai adaug niste RCS, 2/3 Otto si poate, pe fundal, o sa mai cumpar niste moss si niste gratar de plastic si sa imbrac spatele si laterala stanga cu moss.
Cateva poze ( scuzati reflexiile)
Overall
Si vreo doua cu locatarii:
O zi buna,
Costin