[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul se vede ciudat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tavi.vipera
Unripe member

IP:

Salutare.

Am cumparat recent un acvariu EHEIM (daca e nevoie caut cutia pentru modelul exact) de vreo 60L care a venit cu filtru, lumina si incalzitor.
Am pus ceva pietris in el si apa de la robinet. Am montat filtrul, lumina, incalzitorul.

Dupa ce s-a mai limpezit apa, am observat ca se vede... ciudat. Daca ma uit prin geamul din fata, latimea acvariului pare mai mica decat este in realitate. E ca si cum m-as uita printr-un fel de lupa. Se vede cam jumatate din latimea acvariului si totul se vede mai strans.
Prin zonele fara apa se vede normal, deci banuiesc ca e ceva datorita apei. Ce pot face?

Am incercat sa fac poze, dar nu se vede clar ce vreau sa explic.
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Salut.

Este primul acvariu pe care il ai ?
Daca este primul: asta-i efectul apei asupra ochiului atunci cand este introdusa intr-un acvariu, da senzatia ca spatiul dislocuit de catre apa este mai mic, la apa sarata efectul este mai puternic.
Daca nu este primul, cate beri ai baut ? ca si eu mai patesc uneori sa ma enervez ca mi-a schimbat Koala bazinul

Numai bine !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

E vorba de fenomenul de refractie a luminii, prin apa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Refrac%C8%9Bie
Nu ai ce sa faci, legile fizicii sunt imbatabile ...

@Shubi: Te-am auzit!

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2015 07:35:09

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Tinere, azi e cu mici, bere, gratare, bere, ...., miscare ciclica.
Sa ai grija mare de Kiru, ca-i mai Pocahontas
Daca tot e ziua noastra, La multi ani va doresc betivilor, sa fie util topicul asta !
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La mare, la soare ...

Andrei ala micu sa nu se uite.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: