[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aphyosemion australe 2015  XML
Forum Index » Killie
Author Message
Australe
Junior member

Joined: 03/04/2015 11:00:38
Messages: 27
Location: Tulcea
IP:
Offline

Va salut pasionati de killie,
Dupa ce am studiat indelung despre Killie, alegerea fireasca a fost sa incerc primii mei killie intr-un acvariu dedicat si bineteles am inceput cu Aphyosemion australe si un acvariu plantat de 50 l, o creanga de vita de vie+ substrat activ pentru aciditate(de la aceisai firma ca acvariu) si niste pietre mari de rau necalcaroase..
prima impresie:
1. Greu de achzitionat, aproape imposibil in Tulcea, pe net poti achizitiona dar fara sa ai controlul raportului M/F(nu poti achizitiona un trio de exemplu)
2. Acesti pesti chiar sar din acvariu :citisem ca sar, dar crezusem ca un capac de sticla venit cu odata cu acvariu de la Dannerle e ok, dar sa stiti ca nu e.
povestea din spatele punctului 2 e astfel: am cumparat 5 Aphyosemion austral specificand ca doresc 2 masculi si 3 female: au venit 4 si anume 3 masculi si o femela , dar dupa o discutie foarte constructiva si pe care o apreciez am mai primit 3 femele la pret de 2 . Foarte multumitor ......dar din primul lot am ramas .....cu un mascul , in prima noapte au sarit 2 din acvariu, a doua noapte 1 am crezut apoi ca am " astupat" toate locurile de sarit.
acum dupa a doua livrare aveam 1 mascul si 3 female....ideal zic eu....dar int-o noapte tup doua femele out.....lasasem o portiune mica nu mai lata de 5 mm neacoperita pe parte din fata a acvariului(impinsesem prea mult capacul de sticla). Acum m-am invat minte.
3.Sunt frumosi si curiosi, dar mofturosi nevoie mare, mai ales masculul.
Femela manaca orice ii incape in gura, masculul gusta si daca-i place mananca, daca nu ....nu.
Ii hranesc cu fulgi de la JBL pentru culkoare, larve uscate de boodworms, ficat de pui si galbenus de ou. Evit hrana vie caci nu vreau sa separ puii de adulti si sa nu-i invat cu narav de alergat ce misca prin acvariu.
4.nu stiu pe unde au depus dar am deja pui, am vazut cel putin 3 pui prin plante azi dimineata, unul era chiar galbior, cred ca se hranesc cu infuzorii existenti in orice acvariu stabil+alge+ farimituri de la ficatul de pasare si de la oul cu care hranesc adultii.
Stadiul acvariului:
Neverificat cu teste, dar pestii sunt vioi toti, apa cristal, cateva alge paroase(le scot cu periuta de dinti cand devin vizibile si urate), am filtrul hangon de dannerle, care face apa curata in 20 min indifirent cata agitatie fac eu prin acvariu.
Intretinere: sifonez cu furtunul odata pe saptamana cand schimb cc10l apa. Mereu am particule pe fund de la plante in descompunere sau ce-or fi, greu de adunat la un singur schimb de apa, dar din ce am citit asa trebuie pentru acesti pesti.
Avand in vedere ca nu sunt avansat in acvaristica....e ok cum procedez?
Vad ca nu prea populata aceasta parte din forum, dar poate vre-un pasionat de killie ma poate sfatuii cum sa procedez, sa ma pot bucura de acesti pesti si sa nu-i chinui.
Am o singura observatie: nu cresc pesti ca sa-i vand, nu intentionez sa transform casa in laborator de teste si am o filozofie referitor la cresterea pestilor: daca cresti pesti in laborator, si ai un singur acvariu,la primul dezechilibru in acvariu, care e inevitabil, ramai fara ei.
Deci consider ca nimic nu e daunator daca se apropie de mediul natural al speciei respective, din acest motiv nu o sa cresc niciodata Discusi care au degenerat atat de mult incat fara conditii sterile nu supravietuiesc(si asta din cauza acvaristilor).

Killie fish-admirator
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Australe wrote:
Deci consider ca nimic nu e daunator daca se apropie de mediul natural al speciei respective, din acest motiv nu o sa cresc niciodata Discusi care au degenerat atat de mult incat fara conditii sterile nu supravietuiesc(si asta din cauza acvaristilor).

Salut, la killie nu te pot ajuta dar legat de cele de mai de sus : discusii nu pentru ca au degenerat au nevoie de mediu steril ci pentru ca provin din medii cu apa foarte acida 4,5-6,5 dar preponderent spre 4,5 si de multe ori sub(se ajunge si la valori in jur de 3,..) deci ei provin dintrun mediu '"steril" adica in aciditatea aceea nu traiesc paraziti ,virusi sau bacterii daunatoare deci ei nu au sistemul imunitar adaptat la "bucuriile" din apele noastre pentru ca nu au avut nevoie la ei acasa mama natura le-a creat mediul in asa fel. Nevoie de steril la ei e pana ajung pe la 10 cm cand devin mai rezistenti si atunci se pot pune si in bazin cu substrat. Cei salbatici sunt mult mai greu de tinut in acvariu ori ei nu sunt degenerati
[Email]
cristianalexandru
Junior member
[Avatar]

Joined: 29/03/2015 08:02:43
Messages: 39
Location: Iasi
IP:
Offline

Salutare, pot spune ca si eu detin Gardneri killifish, Nothobranchius Guentheri, am avut si varietatea ta un mascul dar a dat in primire la cateva zile . Ai dreptate sunt destul de mofturosi la mancare, in special masculii, plus ca gardnerii stau doar la suprafata, poate e ceva normal, ceilalti, guentherii nu au aceasta "problema". Am luat o amestecatura pentru ca mi.au placut, in principiu am luat si femele dar in primele zile s-au curatat vreo 4 iar unul a luat calea filtrului , iar mai nou am observat ca am ramas cu o gloata de masculi si cred vreo doua femele (poate luna viitoare ,erg sa mai cumpar vreo doua femele).
 
Forum Index » Killie
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com