[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti vegetarieni?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am gasit pe aici, am aparut din nou cu intrebari pt nu mai stiu ce sa fac, cred ca pestii mei devin vegetarieni . Am un acvariu de 80l, populat cu 6 tetrazona, 9 ramirezi, 3 corydoras, 3 Gyrinocheilus aymonieri, 1 bucata pleco si o gramada de melci de substrat + pomacea. Ca plante am ales majoritatea rezistentelor adica... rotala, echinodorus bleheri,3 specii de anubias, Carolina Fanwort, Echinodorus 'Ozelot' (cred ca asa se cheama, are frunzele verzi destul de mari putin lunguiete cu pete maronii) si altele. Problema este ca am ramas pt a 2 oara fara Hygrophila difformis si Carolina Fanwort. Pur si simplu dupa ce le bag in acvariu in maxim 3 zile mai raman doar tulpinile. Chiar trebuie neaparat sa renunt la aceste plante? Imi plac cum arata in acvariu, am inceput chiar sa le diversific mancarea dandu-le si fulgi chiar si o masa in plus pe zi ajungand la 3 si tot degeaba. Au ce au cu plantele acelea. Mananca mancarea, mananca fulgii apoi trec la "salata". E ceva de facut? Sau sa renunt la aceste plante.
Kosmo
Member

IP:

Si mie mi-au mancat conchoniusii o planta. Asta e. Le-am dat si spirulina, au mancat spirulina si apoi au continuat sa distruga planta.

Ce le dai de mancare in afara de fulgi?
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

De mancare le dau granule de la tetramin, cu care nu se prea omoara, in schimb infuleca de numa' granule de la troco crumble. Ma gandesc sa trec pe sera, am intzeles ca sunt mai bune.
Nu stiu exact daca si mananca plantele, dar de smuls pur si simplu i-am vazut. Oare ce nu le place? au frunzele prea moi si apetisante?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... sa stii ca ai prea multi pesti acolo ... pur si simplu, in bazinul tau nu au ce cauta pleco si aymonieri ... ambele specii se fac mari in ceea ce priveste dimensiunile atinse la maturitate, iar aymonieri are faima de peste "certaret" cu cei mici ... scoate-i de urgenta si lasa restul pestilor ... eventual poti incerca sa bagi un ancistrus ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Am scapat de aymonieri, oricum nu imi prea placeau, cat despre pleco...l-am primit de la un prieten care l-a cumparat acum un an pe cand avea vreo 11-12 cm si nu a crescut foarte mult de atunci, acum are cam 15-16 cm. Asa greu cresc? (intreb pt cultura mea ) Sper sa gasesc repede un stapan si pt el.
Imi puteti da cateva tipuri de plante care sa reziste la ierbivorele mele ?
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea o intrebare. Am vazut prin pet-shop-uri niste corali? Asa se numesc oare? Au o culoare maronie foarte frumoasa, si forma tare ciudata. Imi poate oferii cineva informatii despre acestea pt ca din pacate vanzatoarea era mai incepatoare ca mine
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... uita de ideea nefericita de a baga corali in acvariu ... maresc duritatea apei, strang mizerie in ei, se innegresc in timp de la alge, n-au nici o legatura cu acvariile de apa dulce, intr-un cuvant, sunt naspa ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Aha, ok, multumesc mult si bafta la toti in continuare .

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: