[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Crossocheilus siamensis si cladophora  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
oblete
Junior member

IP:

Imi poate spune cineva cum se impaca Crossocheilus siamensis cu cladophora ? Aceasta alga se fixeza si pe lemn pietrificat ? Unde s-ar putea gasi un astfel de lemn ? Va rog frumos, poate imi oferiti ceva detalii in legatura cu inmultirea si intretinerea la siamensis. Cam cati ar fi indicati pt a tine in frau algele la un acvariu de 200 l net ?
aim icon
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

oblete wrote:Imi poate spune cineva cum se impaca Crossocheilus siamensis cu cladophora ? Aceasta alga se fixeza si pe lemn pietrificat ? Unde s-ar putea gasi un astfel de lemn ? Va rog frumos, poate imi oferiti ceva detalii in legatura cu inmultirea si intretinerea la siamensis. Cam cati ar fi indicati pentru a tine in frau algele la un acvariu de 200 l net ?

Am avut eu vreo 11 in 120l. Dupa ce au invatat ca hrana vie e mai buna decat algele, nu i-am mai vazut la pascut.

In ceea ce priveste reproducerea, cineva spunea ca ii poti reproduce foarte usor, singura conditie este sa ii trimiti in Asia in apele in care se simt ei cel mai bine. La modul serios acum, se pare ca nu se reproduc spontan in acvariu...

Nu am inteles faza cu lemn pietrificat... poti dezvolta putin?

http://www.seachem.ro
[Email]
aripel
Member

IP:

cred ca prin lemn pietrificat se referea la lemn "preparat"..oarecum inert (desi este impropriu spus) Lemn pietrificat nu cred ca gasesti decat in Yosemite park

aripel is here
oblete
Junior member

IP:

In concluzie, siamensis s-ar putea sa-mi consume cladophora(ceea ce nu ar fi de dorit) ? Cu privire la lemnul pietrificat, adica fosilizat, am vazut ca e destul de folosit de acvaristii de afara, ca decor. Chiar am vazut cateva site-uri de "afara", care vand asa ceva. Exista si la noi importatori care comercializeaza asa ceva ?
aim icon
aripel
Member

IP:

..in legatura cu cladophora...eu stiu c anu o "haleste" nici un mancator de alge. dar mai bine sa mai auzim pareri..(am si eu cladophora si as vrea sa stiu in caz ca o sa-mi iau siameze)

aripel is here
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma repet, siamezele cred ca mananca alge doar daca nu mai ai alti pesti in acvariu si le infometezi. La prima portie de mancare aruncata in acvariu, se bat cu ceilalti pesti pe haleala!!!

Deci e o mare legenda cu siamezele impotriva algelor!

Mai bine Otto sau neritina( astea pe verificate).

http://www.seachem.ro
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: