[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou 250 Litri , Putin ajutor va rog  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
NoVa
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara

Dupa cum spune titlul , azi am avut o surpriza din partea sotiei, UN ACVARIU NOU DE 250 L , inpreuna cu un sistem co2 presiune COLOMBO + test permanet CO2+PH , Electro valva + o valiza de teste JBL :x :x , ceva caracteristici
Dimensiuni : Lungime 120 cm[ doar 100 cm utilizabil acvariu din cauza filtrului intern] ,latime 0.50 cm, inaltime 0.50
Filtru intern cu 2 pompe , 1 = 960 L/h , 2 = 500 l/h ( este prima data cand vad asa ceva , prima scuipa undeva la 30 cm de la sol si a 2 la 45 cm de la sol)
Incalzitor 250 W
Lumina = 1 T8 30 W ( aici vreau sa va intreb , nu este cam mic? pentru acvariu plantat)

Daca se poate sa ma ajutati cu ceva indrumari legate de = lumina daca este prea putina , substratul fertil cam cate kg ar trebui, pietrisul ce dimensiuni credeti ca ar fi potrivite , plante easy [scurte , inalte] pentru inceput , fertilizanti , program lumina ETC ETC

Locatari care ar trebui sa urmeze :

M+F Beta
M+F gourami pitic
si ceva curatatori de fund

Astea ar fi toate in teorie, apoi vom vedea , abia de sambata viitoare voi incepe ciclarea , poate reusesc sa cumpar si un filtru extern pentru a nu il folosi pe cel interior pana atunci + un PH Control electric

Va multumesc
[Email] [Yahoo!]
NoVa
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma fratilor chiar nimeni cu o idee ceva ????
[Email] [Yahoo!]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Raspund ca sa nu crezi ca vorbesti singur, experienta mea este minima .....

Nisip, treguie ceva maxim 3 mm cuart sau substrate speciale gen jbl manado, tropica (eu recomand manado)
Substrat fertil jbl aqua basic pentru plante circa 7 litri.
Si la capitolul plante, Vallisneria, Elodea, Cryptocorine, Anubias, Microsorium, Nucus, muschi, unele specii de Ludwigia.
De asemenea poti sa adaugi ceva lemne pe care sa prinzi muschiul, anubiasul si microsorium.

Lumina ar trebui sa fie in jurul a 0,6- 1w/litru neon t5 Osram 830 sau 865.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2015 03:24:36

Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Ca si lumina, 1x30w T8 e foarte putin pentru volumul ala de apa, momantan sa zicem ca ar fi 220 litrii de apa folositi din volumul acvariului asta ar insemna ca ai 0.14 W per litru ceea ce este extrem de putin, ar trebui sa fi pe la un 0.5 W per litru.
Legat de grosimea substratului fertil, treaba e simpla, intai te hotarasti de care vrei si apoi citesti ce zice producatorul.
Cat despre pietris, recomand unu cu granulatie mai scazuta 1-3 mm nu neaparat nisip strat de 3-5 cm
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

In ceea ce priveste lumina, da, este prea putina.
Eu ti-as recomanda 4x54W , din care vei merge la inceput doar cu doua neoane si pe urma mai aprinzi in functie de necesitati.
Poti sa cauti pe internet de cumparat lampi (eu am o lampa Hailea si o lampa Odyssea), sau daca te pricepi la bricolat, poti sa modifici tu capacul.

Ca sa afli volumul de pietris de care ai nevoie: Lxlxh / 1000 , unde L = lungimea bazinului, l = latimea bazinului si h = inaltimea stratului de pietris pe care il vrei.
Iti recomand o medie de 5 cm pietris (un pic mai putin in fata si un pic mai mult in spate).

In ceea ce priveste Aquabasis, nu mai stiu exact recomandarile, dar scrie pe punga.
Cred ca ai nevoie undeva la 15 litri de aquabasis (poate 20).

Pentru fertilizare, iti pot recomanda gama JBL sau Easy Life.
Le-am folosit pe amandoua cu rezultate bune.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
NoVa
Junior member
[Avatar]

IP:

In primul rand mersi la toti cei care au raspuns , cat despre capac am sa vad daca pot sa modific lumina daca nu o sa comand altul
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: