[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
NoVa
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari la toata lumea si bine vam gasit , ma numesc Daniel si sunt "nou" in domeniul acvaristica ,
Pentru inceput am cumparat un acvariu de 100 L apa utilizabili , si am inceput usor cu 10 Neoni si 4 Panda , In curand voi trecve la un acvariu de 350 de Litri dar intai sa mai invat cate ceva de la voi
[Email] [Yahoo!]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit!

Te-as ruga sa prezinti mai detaliat acvariul tau, substrat, lumina, filtrare, fauna, fertilizare, poate chiar si poze
Observ un avant cam puternic, ai inceput cu 100 litri si imediat vrei la 350, nu stiu cat de nou esti

Mult succes,
Dan
NoVa
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze dar nu pot da edit

Dimensiuni acvariu : 100x40x40
Lumina : 2 neoane T5 24w
Filtrare : Filtru Intern Aquael UNI 500 : Debit 500 l/h
Incalzire: înc?lzitor Tetratec HT 200w
Precizez ca acvariul a fost echipat cu tot ce am mentionat mai sus conform fisei tehnice
Substrat : Pamant fertil plante 2,5 cm [nu imi aduc aminte marca , dar a fost cel mai scum din magazin] + 5 cm granulatie de 0.4 mm
Fauna : 5 Plante Naturale [ am obsesie pe natural] + 3 obicte decoratie

Acvariul lam completat "substart+decor+pestisori" dupa recomandarile unui vanzator din magazin aqua land din acest motiv mam decis sa ma alatur comunitati pentru ca stim cu toti ca vanzatori sunt in stare sa promita si "mama lor" pentru a vinde

Ori ce comentarii , critici sunt bine venite , prefer ca cineva sa ma traga de urechi inainte sa fac o prostie
Acvariul are azi 6 saptamani in total 3 saptamani fara pestisori + 3 saptamani cu pestisori si momentan nu am nici o problema , sper sa ramana asa

foto image
[Email] [Yahoo!]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa mai vii de acasa
Crede-ma ca iti poti lua niste tepe de la acei "vanzatori", sau nu.
Cel mai frumos este sa creezi un mediu cat mai natural, foarte bine ca ai obsesia pt natural (idem), dar pune-o in practica cele trei obiecte nu se potrivesc deloc.
Depinde ce planuri de viitor ai, dupa ce vei baga mai multe plante, va trebui sa suplimentezi lumina, vei bricola capacul cu vreo 2-3 neoane. Acum ai un raport de 0,3w/litru, ceea ce este cam putin, citeste despre iluminarea acvariilor, este importanta si specificatia neoanelor.
Bineinteles odata cu venirea plantelor va trebui sa ai o sursa de co2, bomba sau instslatie cu co2 presurizat, butelie. Pe langa asta va trebui sa faci aditie cu fertilizanti lichizi, in masa apei, sau pastile in substrat.

La vara cred ca vei avea probleme cu tempetatura prea mare, nu stiu ce impact are asupra acvariilor mai maricele, eu am unul de 54 litri si ma lovesc de aceasta problema.
Pt racire poti folosi chiller, dar sunt scumpe, sau 2 ventilatoare (de calculator), unul care sa bage aer si unul care sa scoata, eu l-am folosit doar pe cel care scoate, a fost suficient.

Frumoasa ta perdea de aer va trebui scoasa cand vei mai baga plante, bulele de aer scot co2-ul fin apa, care este necesar plantelor, daca filtrul face acelasi lucru, gaseste o solutie, pune un spray bar.
Pe viitor ar fi bine sa-ti iei un filtru extern, sunt mai eficiente pt o filtrare biologica, poti merge cu ambele.

Incearca sa nu te grabesti...
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit pe forum!

Eu zic sa deschizi un topic la "Coltul incepatorului", iar acolo vom discuta pe indelete de acvariul tau

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: