[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bule albe pe Calistus si Neoni  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
roni
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Intr-un plantat de 130L stau linistiti vreo 5 calistusi si 10 neoni. Azi de dimineata am observat pe 2 calistusi si 2 neoni niste bule albe ca de oxigen. Toti sunt vioi, nu prezinta alte simptome decat comportamentul obisnuit dar ma ingrijoreaza "pojar-ul" ala alb.
Stie cineva ce este si eventual cum se poate trata?

Roni,
[Email]
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut ,
dupa descrierea facuta de tine cred ca pesti tai sufera de parazitul Ichthyophthirius multifiliis , mai pe romaneste au gris.

De obicei aceasta boala apare datorita calittatii slabe a apei în special nivele ridicate ale amoniacului, semn al unei filtrari necorespunzatoare sau a unui acvariu neciclat , fie l-ai adus in acvariu dintr-un alt mediu decat acvariul tau ( caz in care ai introdus pesti noi in acvariu)

Un tratament ar fi sa ridici treptat temepratura in acvariu pana ajungi la 30 de grade , peste 29 de grade acest parazit nu se mai inmulteste.
O tii asa o saptamna , maxim 10 zile dupa care cobori treptat temepratura la 24-25 de grade.

Daca doresti mai poti incerca si un medicament din comert , spre exemplu Easy Life Antispot desigur poate sunt si variante mai ieftine ( te ajuta google).

Sper sa-ti faci bine pestisorii.
Numai bine!

This message was edited 2 times. Last update was at 20/11/2014 13:49:14

Utopia Reef 400
My Aquariums
stefanp
Moderator

IP:

Imi suna a ihtioftirioza (sau popular, gris).
Poti incerca initial sa cresti temperatura la 29-30 grade Celsius, pentru o saptamana.

Daca poti scoate pestii in ceva separat, poti incerca si un tratament cu sare.

Medicamentos din comert poti folosi JBL Punktol.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
roni
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru informatii. O sa ciclez acvariul si ridic temperatura cum spuneai.
Va tin la curent cu ce reusesc.

Multumesc pentru informatii.
[Email]
roni
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu update-uri

Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Am ciclat acvariul si am ridicat treptat temperatura pana putin peste 30 grade, iar grisul a disparut de pe toti cei patimiti. Il mai tin asa pana la sf saptamanii si apoi cobor treptat temperatura la cea obisnuita.
E foarte ciudat ca a aparut acum pt ca spalasem filtrul cu 2-3 zile inainte, iar apa e mereu curata nefiind semne de murdarie. Plus cei 3 ancistrusi si 2 cory care trudesc tot timpul prin acvariu...

Roni,
[Email]
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut ,
ma bucur sa aud ca pestisorii tai sunt mai bine.
Bafta in continuare!

Utopia Reef 400
My Aquariums
stefanp
Moderator

IP:

Ne bucuram de reusita!
Sa te "tii de cuvant" si sa lasi temperatura ridicata pana la sfarsitul saptamanii, ca sa se distruga si ce-a ramas in substrat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
roni
Junior member
[Avatar]

IP:

fiti siguri de asta ) stau cu ochii pe ei mai ceva ca pe butelie
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: