[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Restart: Discus  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Salut!

M-am hotarat sa dau restart la acvariu si vreau sa trec pe Discus iar in aceasta postare voi detalia proiectul meu.
Povestea este in felul urmator. Am un acvariu de 275 L populat cu specii de Tetra + Cory si plantat moderat (cea mai frumoasta planta a mea este un nufar). Acvariul este open top iar filtrul actual este un JBL e901. Pentru lumina am o lampa Hailea 1200 de 216W.
Am fost plecat din tara pentru mai mult de 3 luni, timp in care acvariul a ajuns in paragina (intretinut minim de un vecin). Asa ca acum este cel mai bun moment pentru un restart si vreau sa trec la o specie dificila.

Planul meu actual este sa scot absolut tot din acvariu si sa il curat strajnic. Pestii si plantele actuale vor trebui sa traiasca cateva zile in vreo 3 galeti din pacate. Timp in care eu rearanjez totul: substrat, pietris, replantat, etc.

Tineti pumnii si orice sfat e bine venit.

Eugen

PS: poza de mai jos este cu BEFORE (urmeaza treptat cele cu AFTER)
[Thumb - DSC_0491_003.JPG]


I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 03/06/2013 19:57:00
Messages: 402
Location: Medias
IP:
Offline

Mare crescator de alge e vecinul tau , se pricepe de minune ) o depaseste detasat pe mama )
Iti tinem pumnii si asteptam poze
[Yahoo!]
ClauM
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/02/2013 11:18:33
Messages: 90
Location: Oradea
IP:
Offline

Discusii nu sunt dificili deloc, doar daca vrei tu sa crezi asta
,sa restartezi acvariul ar insemna sa mai astepti o luna, doua, fa niste teste de apa si curata algele, apoi cauta niste discusi maturi ieftini si aia e de inceput, varianta rapida pentru prezent!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2014 11:17:07

ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

ClauM wrote:Discusii nu sunt dificili deloc, doar daca vrei tu sa crezi asta
,sa restartezi acvariul ar insemna sa mai astepti o luna, doua, fa niste teste de apa si curata algele, apoi cauta niste discusi maturi ieftini si aia e de inceput, varianta rapida pentru prezent!

Ceea ce recomanzi e o fushereala (fara suparare) ,daca doar curata algele inlatura efectul nu si cauza , ma repet dar doar cantitatea crescuta de nitrati si fosfat (organici si anorganici) duc la aparitia si cresterea invaziva a algelor ,deci ceea ce propune Eugen e mult mai adecvat situatiei lui , curatand tot inseamna si curatarea temeinica a substratului cel a carui incarcare biologica a dus la situatia lui actuala ,chiar daca faptul asta va duce la deciclarea acvariului-practic vei reporni totul . Discusii nu sunt foarte dificili daca le asiguri minim necesar in mod stabil/constant : temperatura 28-30 grade C , ph 6,5-7 , No3 si PO4 cat mai scazut - normal intr-un bazin ciclat amoniu/amoniac si NO2 =0 ,cu duritatea nu e o problema prea mare exista si la noi in tara situatii -vezi Constanta unde sunt crescuti(nu reprodusi, aici e alta discutie) fara probleme in apa dura pana la 20 dGH , de alfel doi dintre cei mai mari si cunoscuti crescatori din Europa , Stendker si Piwowarski aflati pe teritoriul Germaniei cresc discusii in apa de 17 dGH (pentru ca asa e apa la ei). Recomandarea de discusi adulti 'ieftini" inseamna compromisi din punct de vedere genetic , al sanatatii ,formei etc. ieftin =calitate proasta mai ales la discusi , pesti de la care nu vor fi prea mari satisfactii , un sfat nu cumpara de la pietari , petshopuri daca nu cunosti omul si nu stii ca are referinte bune, cauta un crescator(exista si din aceia care nu au preturi exagerate) , si mai ales pentru plantat ia adulti .; Numai bine
PS Acvariul open top- si eu sunt adeptul lor cu mentiunea ca sa pui eventual in partea superioara o plasa intinsa pe o rama , nu de alta dar eu nu am fost prea incantat cand am gasit uscat pe covor un discus de 300 de lei
[Email]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Salut Ocean si multumesc de reply.

Mi-ai dat doua explicatii la care tot nu reuseam sa pun punctul de i. Adevarul este ca am dus o batalie de vreo 2 luni cu algele dupa ce m-am intors pana sa ajung la concluzia ca am nevoie de restart. Am facut curatenie maxima, schimburi masive de apa, tratament, intuneric, re-fiert buturugile si tot nu am avut nici o sansa cu algele si nu intelegeam de ce. Cred ca raspusul tau este cel mai apropiat de realitatea mea.
In ceea ce priveste Discusii cel mai tare ma speria duritatea apei. Am o apa destul de dura (cred ca bate spre 20) si eram ingrijorat in aceasta privinta. Nu am nici o posibilitate sa ii inmultesc, dar doar sa ii cresc, atunci este ok pentru mine.
Mai am o intrebare, poti sa imi recomanzi o plasa, in caz ca ti-ai luat asa ceva, pt ca am tot pierdut cate un tetra din cand in cand prin sinucidere.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Salut , in legatura cu plasa eu am cumparat de la raioanele cu gradinarit (atunci practiker) dar precis ca si altii au- plasa ce se foloseste sa protejeze pomii fructiferi de pasari are ochiuri de aproximativ 1 cm si e foarte flexibila , o prinzi intr-o rama/profil de plastic de cornier sau ce iti place care sa se potriveasca in partea superioara a bazinului pe intariturile de sticla si scapi de o grija, la fel te pot ajuta si plantele plutitoare dar astea se mai deplaseaza pe suprafata apei , altfel sunt bune pentru ca le ofera discusilor un sentiment de siguranta umbrind putin si nelasand oglinda apei goala plus ca au o rata de grestere mare si absorb din excesul de nutrienti deci o curatare bio. Apropo de asta la discusi plantele trebuie sa le alegi la modul sa reziste la temperatura ridicata care le place lor , de preferat din arealul lor: echinodorusi , nuferii sunt ok si cred ca suporta si temperatura ,incearca sa nu faci ghiveci de plante in sensul ca sa folosesti si asiatice si africane. Iarasi recomandarea mea pe cat posibil o singura varietate de discusi , cel mult doua peste devine kitsch , si nu amesteca pigeoni cu non pigeoni ori una ori alta ,e chestie de gust pentru fiecare dar eu nu prea apreciez pigeonii (desi am avut si eu dar in timp mai evoluezi) . Un sfat pentru o filtrare bio mai buna sa foloseti cu incredere plante terestre din familia philodendron exista varianta aceea cataratoare care e si cu frunze patate cu alb sau/si philodendronul monstera deliciosa creste foarte mare la acesta radacinile aeriene se baga in acvariu (avantaj open top) , iar la prima planta tai cateva fire si un capat il pui in bazin va face repede radacini pe care periodic le tunzi(cresc repede si mari) ambele plante curata foarte bine apa extrag pentru cresterea lor cam tot ce prisoseste pe acolo.Asta asa doar un sfat ca sa mentii o apa mai buna , optiunea iti apartine , in alta ordine de idei la capacitatea bazinului tau merg sase discusi adulti (se calculeaza 50l /peste) dar na cu filtrare buna e ok , a un alt lucru imi pare ca ai granulatia substratului marisoara=in timp vei ajunge sa ai iarasi probleme , ori schimba-l total cu unul mai fin ori dupa curatire acoperal cu un strat mai fin -nisip de cuart pentru filtre de piscina macar asa 2-3 cm dar se poate mai mult efectul e estetic si tototdata practic -nu se mai colmateaza substratul cu resturi...daca mai ai intrebari incerc sa te ajut. Uite o poza cu philodenron la suprafata apei aici nu aveam plasa
[Thumb - 2012-05-27 08.16.59.jpg]

[Email]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Salut!

In momentul asta am manado cu aquabasis plus. Intentionez sa spal bine manado si sa il folosesc tot pe el. Din ce am cautat acum, nu pare sa fie o contradictie intre Manado si Discus. Nu stiu de substrat, daca sa cumpar pachete noi de aquabasis, sau sa folosesc alt fertilzator?

La plante intr-adevar am de gand sa scad f mult varietatea plantelor. Voi avea in continuare un nufar pentru umbra, Echinodorus am din belsug, niste Bacopa caroliniana si pe buturuga clasica Anubius nana (o data chiar mi-a inflorit). Pe lanaga acestea mai caut vreo doua specii de plante cu frunze late.

Pana la Discusi mai am cel putin o luna, dar multumesc de sfatul cu speciile diferite si sa nu fie pigeon

Ca rezumat, e ok Manado, respectiv ce fertilizator ar fi mai ok ?
Eugen

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Legat de fertilizator va trebui sa primesti de la altcineva sfaturi , eu nu am folosit si nu am de gand sa fac asta (cel putin deocamdata) cum eu pun baza pe discusi si pe calitatea apei prin fertilizare as introduce si elemente pe care nu le-as putea controla, cu fierul e ok dar phosfatii nu , ce rezulta din hranire pentru mine ajunge nu vreau olandez asa ca...da manado cred ca e in regula doar ca asa cum am spus eu l-as acoperi cu nisip cuartzos mai fin.Uite acvariu in care nu am folosit niciodata fertilizare si nici CO2 si in care exista un substrat gen manado dar sub un strat gros de nisip de filtre pentru piscina , A si are si incalzitor de substrat, la bazinele cu discusi primeaza acestia , plantele daca/care se adapteaza..
[Thumb - 2011-11-10 20.05.59.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/08/2014 11:30:47

[Email]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Oamani buni, sunt in mare dilema cu substratul. Am in acest moment aproximativ 25 de litri de Manado, la care spal de cateva ore pentru ca s-a amestecat cu fostul Aquabasis.
Ca plante o sa vreau sa am asa: gazon in jumatate de acvariu iar in cealalta echinodorus, un nufar, niste bacopa caroliana, si poate inca 1-2 specii cu frunze late (inca nu m-am hotarat care).

Ma gandesc sa nu mai pun tot Aquabasis pentru simplul fapt ca desi am cel putin 5 cm de manado pus peste, ori de cate ori scoteam o planta mai mare tulburam toata apa. Iar la Discusi nu vreau sa le tulbur apa. Am gasit la Maxipet Volcanit, insa asta ar fi pe post de Manado... sau sa il pun sub?

Orice alta recomandare de substrat fertil de o calitate mai buna decat Aquabasis, care sa mearga in combinatie cu Manado, va rog sa imi spuneti.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Eu folosesc Aquatic Nature Ferti Soil, care este un substrat complet, nu tulbura apa.
Depinde cat de mult plantat vrei sa fie acvariul. Poti folosi exclusiv Volcanit fara nicio
problema in opinia mea.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

eugen.popp wrote:
Am gasit la Maxipet Volcanit, insa asta ar fi pe post de Manado... sau sa il pun sub?


Nu se pun dedesubt.
Folosesti ori manado, ori volcanit. Ambele sunt substraturi inerte.


Daca vrei si substrat fertil, dar care sa nu tulbure apa, ramane doar varianta "soil-urilor".
O varianta ti-a dat-o Dragos. O alta varianta poate fi Scaper's Soil de la Dennerle.
Si mai sunt si altele.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Salut Dragos si Stefan si multumesc de raspunsuri

O sa incerc sa o tund mai devreme diseara de la birou si sa trec pe la George de la Reef. Sper sa aiba ce mi-ati spus voi. Ca material principal vreau sa folosesc Manado asta recuperat fie ca stratul inferior si sa pun ceva mai bun peste. Fie sa il pun peste solul fertil.
In continuare imi fac damblaua cu 2 trepte de nivel dar mai bine organizate de data asta. Vreau o zona de gazon cu buturuga pe 2/3 din acvariu si o zona foarte 'muntuoasa' pe 1/3 din acvariu.

Tot weekendul am spalat la acvariu. Nu imi vine sa cred ca e mult mai multa munca sa il golesti decat sa il umpli. Insa acume a proape ca nou. Mai pun niste poze diseara


I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

off topic: acum vad cate typo-uri am avut in postarea anterioara. O sa dau vina pe tremuratul degetelor de la frecat acvariul alta scuza mai buna nu am

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Asa, am fost la Reef la 18.30 si parea inchis de o vesnicie. Ma gandesc ca fie nu au program pana la ora 19 cum scrie pe site, fie George o fi in concediu. Drept urmare m-am dus iar in MaxiPet pentru provizii. Singurul substrat fertil peste Auquabasis pe care il aveau acolo era Aqua Szut: ArgoSubstrate. Asa ca am luat 2 galeti de 5 litri.
M-am apucat sa pregatesc si hardscape-ul. Dupa cum v-am zis vreau ca o treime din acvariu sa fie foarte inalta. Asa ca am pregatit-o cu un strat de Manado de 3-4 cm, ca peste acesta sa pun substratul fertil si dupa aia alti 7-10 cm de Manado. In celelalte doua treimi pun substrat fertil normal si peste Manado. Am lasat doar in dretpul geamului din fata cam 2cm de Manado, ca sa imi fie mai usor m-am gandit eu cand curat geamul din fata, poate asa se formeaza mai putine pete de bacterii / alge.

La Manado vechi am spalat deja de mi-a venit rau. Cel putin 10 ape !!! E un chin sa cureti Manado vechi. Aproape ca imi venea sa ma duc sa scot 150 de lei din portofel si sa cumpar unul nou. Am o dilema si cu peitrele vechi. Am tot fiert la ele, dar tot verzi au ramas. Ma intreb daca nu mai bine mai fac un efort (sa tin pestii in galeata in continuare) si sa dau restart cu totul si cu totul (pietre noi, substrat nou). Dar asta m-ar intarzia cel putin o saptamana, plus un buget de vreo 200 de lei in plus, cam nu foarte util ma gandesc eu...
[Thumb - DSC_0497_002DSC_0497resize.JPG]

[Thumb - DSC_0500_003DSC_0500resize.JPG]


I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Si am inceput sa construiesc micul munte in partea din dreapta a acvariului. Pietrele le-am fiert si spalat cat am putut de bine, inclusiv cu apa oxigenata. Acum ma pregatesc sa pun Aqua Szut, dar mai astept putin, poate poate tipa Stefan sau Dragos ca nu e bine ce fac
[Thumb - DSC_0008_005DSC_0008resize.JPG]

[Thumb - DSC_0004_004DSC_0004resize.JPG]

[Thumb - DSC_0007_006DSC_0007resize.JPG]


I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Delimitarea partii drepte cu pietre e un pic prea ... simetrica, prea dreptunghiulara, fa-o si tu cu
marginea dinspre interior neregulata. In rest nu stiu mai nimic de Aqua Szut. Important e sa nu iti
tulbure apa la sifonare sau scoaterea plantelor.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

De tipat nu tipam, ca-i tarziu si trezim pe cineva

eugen.popp wrote:Singurul substrat fertil peste Auquabasis pe care il aveau acolo era Aqua Szut: ArgoSubstrate.


De ce vrei sa pui alt substrat fertil peste aqubasis, care e la randul lui substrat fertil?

Iarasi nu inteleg de ce ai pus intai manado, pe urma fertil si iar manado? In mod normal se pune fertil si deasupra manado.
As fi inteles sa amesteci un strat de manado cu fertil si pe urma doar manado, ca sa previi o eventuala tasare sa zicem.
Ma rog, nu cred ca e mare bai pana la urma.

eugen.popp wrote:La Manado vechi am spalat deja de mi-a venit rau.


Te inteleg perfect.
Am spalat si eu manado amestecat cu aqubasis...stiu cum e
Rabdare si tutun

eugen.popp wrote:Am tot fiert la ele, dar tot verzi au ramas.


Incearca cu o periuta si apa oxigenata (sau easycarbo).


In rest ce sa zic, vad ca a postat Dragos in timp ce scriu.
De acord cu el, prea ai pus bolovanii in linie dreapta Mai misca-i un pic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Neata oameni buni

Stefan, m-ai inteles gresit. Peste Aquabasis, ma refeream la o calitate peste, nu ca un strat peste. Am vrut ceva mai bun decat Aquabasis, iar singurul lucru peste ca pret / calitate pe care il aveau era acest Aqua Szut.

In zona inalta am pus un strat de Manado intai, pentru a avea o baza de inaltime. Daca puneam intai aia 3 cm de substrat fertil si peste 15 cm de Manado, nu cred ca mai ajungeau radacinile la substratul fertil niciodata. Asa am o patura de vreo 5 cm de Manado, urmeaza 3-4 cm de Aqua Szut, dupa care alti 7-10 cm de Manado.

In ceea ce priveste zidul am incercat sa mai fac o permutare de pietre, dar singura configuratie pare sa ramana tot una in linie. Ideea mea e sa fac un zid inalt si peste el o configuratie de plante si pietre.

Am mai frecat la pietre cu si mai multa apa oxigenata si unele au iesit chiar bine, insa fata verde o las spre substrat, in asa fel incat sa nu mai fie vizibila.

Tot ce ma intreb, e daca nu cumva introduc prea multi spori de alge in acvariu, folosind acelasi Mando si aceleasi pietre. Desi ma gandesc ca ele tot se strecoara.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

eugen.popp wrote:
Stefan, m-ai inteles gresit. Peste Aquabasis, ma refeream la o calitate peste, nu ca un strat peste. Am vrut ceva mai bun decat Aquabasis, iar singurul lucru peste ca pret / calitate pe care il aveau era acest Aqua Szut.


Aaaa, am inteles

eugen.popp wrote:
In zona inalta am pus un strat de Manado intai, pentru a avea o baza de inaltime. Daca puneam intai aia 3 cm de substrat fertil si peste 15 cm de Manado, nu cred ca mai ajungeau radacinile la substratul fertil niciodata. Asa am o patura de vreo 5 cm de Manado, urmeaza 3-4 cm de Aqua Szut, dupa care alti 7-10 cm de Manado.


Inteleg, face sens.
Dar s-ar putea ca fertilul in timp sa se infiltreze in/sub primul strat de manado.
Oricum, rau n-are ce sa fie.

eugen.popp wrote:
In ceea ce priveste zidul am incercat sa mai fac o permutare de pietre, dar singura configuratie pare sa ramana tot una in linie. Ideea mea e sa fac un zid inalt si peste el o configuratie de plante si pietre.


Pai nu poti sa faci o linie oblica macar?

eugen.popp wrote:
Tot ce ma intreb, e daca nu cumva introduc prea multi spori de alge in acvariu, folosind acelasi Mando si aceleasi pietre. Desi ma gandesc ca ele tot se strecoara.


Spori oricum vei avea.
Important e sa incepi cum trebuie si sa fii precaut in perioada instabila de inceput.
Si va fi bine

Daca vrei sa stai mai linistit, dupa ce termini hardscape-ul, inainte sa plantezi si sa pui pestii, toarna o supradoza sanatoasa de apa oxigenata; lasa cateva ore si pe urma schimba apa total.
Iar dupa asta plantezi si incepi setupul.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2014 10:48:14


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Hmm, ce inseamna o doza sanatoasa de apa oxigenata? In plus ma intreb daca apa oxigenata nu omoara nutrientii din substratul fertil.

Oricum pestii nu ii pun in primele 2-3 zile, chit ca stau cu ei in continuare in galeata. Macar 48 h sa treaca pana la primii pesti (oricum nu am multi).

Insa ar fi o idee sa umplu cu apa cat sa acopar complet tot hardscape-ul si sa fac tratamentul cu apa oxigeneata. Pe urma sa scot apa asta, sa plantez si sa il umplu iar...

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com