[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
firemouth  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
firemouth
Junior member

Joined: 28/03/2006 00:52:25
Messages: 7
Location: Louisville
IP:
Offline

Well, nu-i cine stie ce, dar este acvariul meu :-)
Are 110Ltr, Incalzitor (dar nu e nevoie prea mult de el), filtru Top Fin 30 (pt. 30 Gal) si acum contine: 4 firemouth (Thorichthys meeki), 5 nori albi (Tanichthys albonubes, neonul saracului sau cardinali care mi-ai ciclat acvariul initial), 5 black phantom tetra si ceva maruntis (2 neoni, 3 guppi) ce vor fi mutati in alt acvariu mai mic (40 Ltr) numai pentru ei.
2 dintre meeki intentionez sa-i returnez imediat ce se alege o pereche din ei, si se pare ca aceaste este pe cale de a se intampla. Acum au aprox. 2.5-3" (6..7cm). Sunt foarte prietenosi si jucausi, dar in acelasi timp si foarte mancaciosi. Imediat ce te vad la geam, asteapta sa le dai de mancare... cu gura cascata, uneori am senzatia ca-s carasei calcati de tramvai In general au o personalitate unica fiecare din ei.
Deocamdata sunt cu totii pasnici si nu ataca ceilalti pesti, nici macar pe guppy sau neoni. Ba as zice ca e invers... unul din masculii de guppy parea hotarat sa-i cafteasca in primele zile... ulterior i-a acceptat
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

Hmmm, cam ciudata combinatia aia de pietris colorat. Si...ai si plante de plastic? De ce nu renunti la ele pentru unele adevarate?
Sunt mult mai frumoase si ajuta la echilibrarea acvariului (elimina oxigen etc. etc.)
Razvan M
Member
[Avatar]

Joined: 04/02/2006 16:59:14
Messages: 157
Location: Iasi
IP:
Offline

Sincer, nu vedeam ce deranjeaza la ochi,dar este adevarat.. pietrishul da o impresie foarte neplacuta...
[WWW] [Yahoo!]
matrix
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 25/03/2004 09:33:58
Messages: 424
Location: TITAN
IP:
Offline

Nu am nimic cu firemouth sau cu alti useri care isi pun pozele cu acvariile lor aici dar sectiunea asta se numeste "Acvarii de vis". Ar trebui creata alta sectiune. Toata lumea a fost incepatoare, toti am avut acvarii nasoale la inceput asa ca este de inteles un astfel de acvariu cu gupy, meeky, neoni, plante artificiale colorate strident si pietris colorat. Dar daca se numeste sectiunea ''Acvarii de vis'' mi se pare penibil sa apara astfel de acvarii aici.
Inca o data ii cer scuze lui firemouth ca am postat la el.

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

matrix wrote:Nu am nimic cu firemouth sau cu alti useri care isi pun pozele cu acvariile lor aici dar sectiunea asta se numeste "Acvarii de vis". Ar trebui creata alta sectiune. Toata lumea a fost incepatoare, toti am avut acvarii nasoale la inceput asa ca este de inteles un astfel de acvariu cu gupy, meeky, neoni, plante artificiale colorate strident si pietris colorat. Dar daca se numeste sectiunea ''Acvarii de vis'' mi se pare penibil sa apara astfel de acvarii aici.
Inca o data ii cer scuze lui firemouth ca am postat la el.


Cred ca a mai fost odata o discutie de genul asta, pe vechiul forum...Asa parca imi amintesc.
E adevarat ca acvariul lui firemouth e departe de a fi unul de vis (desi si visele astea unele sunt mai frumoase altele...mai putin ), dar sub denumirea sectiunii scrie: "Anunturi si comentarii despre pozele de la galeria foto..."
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

Poate nu e acvariul cel mai frumos de la Galerie, dar cu siguranta e original. Si cand spun asta ma refer in primul rand la aranjamentul pietrisului. De ce l-ai amenajat in acest fel, tricolor? (vreau sa stiu doar de la ce idee ai pornit)

In mare nu a iesit ceva urat, mai ales daca e primul tau acvariu. Faptul ca apa e curata si pestisorii inoata fericiti cantareste mult in balanta. Mai trebuie sa lucrezi insa la partea de naturalete. Un acvariu cu adevarat frumos e cel care pare un coltisor rupt din natura: buturugi adevarate, plante vii... Poate ca nu ai vrut sa te complici cu plante care cresc necontrolat si pe care trebuie sa le ajustezi permanent, dar sa stii ca sunt si plante cu crestere lenta, care nu-ti dau nici un fel de batai de cap.

Deocamdata iti recomand sa rasfoiesti un pic internetul dupa poze cu acvarii amenajate mai mult sau mai putin profi. Ajuta foarte mult la dezvoltarea imaginatiei si s-ar putea sa-ti ofere niste idei mult mai bune. Foarte apreciate pe aici sunt siteurile LINK1 si LINK2.

Te asteptam cu imbunatatiri, pentru ca e loc de ele.

PS: poti sa-ti completezi si locatia. Nu e nici o problema daca e vizibila. Avem membri raspanditi in toata lumea.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

@Dalles
Poate nu e acvariul cel mai frumos de la Galerie
...mare boier ca deobicei Mare lucru si rabdarea...

@Leo:
...Sierra Leo_ne...
du-te ba d`aici, facusi ochi este vorba despre 3 monstre dddaaa pietris recoltate din cunoscuta statiune SAN du Val d'Europe asa ca pppaaa langa mine vroia sa se dea bine :-P

@firemouth: nu pune la corason toate inceputurile sunt grele. Cu rabdare o sa inveti ce si cum deocamdata insa ai doua variante:
1.daca ai pus poza convins ca ai un acvariu de vis...ai dat-o`n bara smilie
2.daca ai pus poza ca sa intrebi ce-i de schimbat spre a se transforma intr-un acvariu de vis, pregateste-te ca ie un dita-mai pomelnicu` pe care trebuie sa-l notezi

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
firemouth
Junior member

Joined: 28/03/2006 00:52:25
Messages: 7
Location: Louisville
IP:
Offline

Well, in primul rand as vrea sa multumesc tuturor si sa stiti ca apreciez obiectivitatea tuturor, la fel de mult precum incurajarile sau observatiile, indiferent de natura lor.

Am sa incerc sa raspund pe rand la toata lumea:
- am cateva plante de plastic ce vin impreuna cu buturuga ce foloseste drept ascunzis pentru firemouth; stiu ca plantele adevarate sunt mai frumoase si ajuta la echilibrarea acvariului, dar momentan cel mai apropiat pet-shop are niste plante urate care mai sunt si scumpe pe deasupra ($3..4/fir - absurd!).
- inainte de a crea postul m-am uitat si la altele postate pe aici... si am vazut ca pe langa acvarii de vis, se strecoara si unele de un vis ceva mai mic. Matrix, daca ar fi existat o sectiune numita poze banale cu acvarii la fel, m-as fi dus acolo; tx, no offence taken.
- Dalles, cu pietrisul si tricolorul e simplu: sotia a vrut sa-l vada mai colorat si am cumparat pungi cu pietris de diferite culori, ea s-a uitat la culori, eu la marimea pietrisului... si a iesit asta, apoi cand l-am pus in tank, eu am optat pentru acest degrade. Da, este primul meu acvariu (mare) - am mai avut unul de vreo 15Ltr acum multi ani. Nu ma incumet inca sa pun in el o buturuga adevarata pentru ca nu stiu cum s-o pregatesc pentru a o pune in acvariu. Am completat locatia. Multumesc pentru link-uri, am sa le studiez desi sunt convins ca nu voi reusi prea curand ceva apropiat de ce au facut mesterii de acolo...

Da, apa este super curata, am trecut deja de perioada dificila de ciclare, acvariul nu este din sticla, ci din plastic (nu mai stiu exact cum se numeste) - foarte usor. Problema la cele mai mari este ca in timp "face burta". De fapt eu am vrut sa am numai firemouth in acvariu... sotia insa a tinut mult sa aiba si din aia colorati... probabil ca am sa opresc numai pack-ul de black phantom tetra, caci au inceput sa-mi placa si mie.
Daca reusesc sa-l mai "imbunatatesc" am sa mai postez.
Multumesc.
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com