[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ramirezi electric blue  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/02/2006 22:52:38
Messages: 1283
Location: bucuresti,tineretului
IP:
Offline

Recent mi am achizitionat 4 bucati, unul dintre ei s a imbolnavit. Sta deprimat pe fundul acvariului pe o parte iar cand inoata face ca o spirala. Ce anume a patit???? Nu am mai avut pana acum ramirezi iar astia sunt superbi si nu as vrea sa i pierd.

Astept 1,2 sfaturi despre intretinerea celor inca sanatosi si o parere despre ce ar avea cel bolnav.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

cine stie ce are cel bolnav? dor de duca.
ramirezii sunt niste pesti pe cat de frumosi si interesanti pe atat de sensibili la orice. aproape orice stres le poate cauza moartea.
mutarea dntr-un acvariu in altul este un astfel de stres.
daca poate nici acomodarea nu ai facut-o ca la carte, atunci asta e sigur.

si oricum, daca supravietuiesc dupa ce-i cumperi, mor in maxim 1 an de la HITH sau pur si simplu intr-o zi nu mai mananca si intr-o saptamana dupa aia mor fara nici un simptom aparent, in timp ce toti ceilalti pesti din acvariu n-au nici pe naiba.

deci pestele ala al tau va muri. nici nu conteaza ce are.

serios, sunt curios daca cineva din romania a reusit sa tina in viata ramirezi mai mult de 1 an.
ca eu nu. acum mai am 2 dintr-o serie de 5 cumparati in iarna. astept sa moara si astia si mi-am promis ca nu mai cumpar niciodata ramirezi, 5 ani de incercari imi ajung.

This message was edited 3 times. Last update was at 10/07/2014 23:45:56




simpfzoli
Membru de baza

Joined: 05/05/2011 20:05:49
Messages: 458
Location: satu mare
IP:
Offline

poi cam as aeste cu ei. poti sa-i pupi si is fund dar tot egeaba. si pe linga toate astea mai au nevoie de o apa curata ca si lacrima.
[WWW] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Humbert wrote:

serios, sunt curios daca cineva din romania a reusit sa tina in viata ramirezi mai mult de 1 an.
.

Da absolut ,doar ca asa cum spuneai sensibilitatea lor e mare nu doar la chimismul apei si stres ci si la boli de toate felurile : bacteriene , paraziti interni etc. ;am patit si eu tinuti cu discusi care erau bine mersi iar ramirezi picau unul dupa altul . Dar acum serios cati dintre noi verifica parametreii apei in care ii tinem si incercam sa ne apropiem de valorile din arealul lor ? O solutie ar fi pe cat posibil sa nu-i combinam cu alti pesti care desi par sanatosi ii pot cadorisi cu lucruri la care ei nu au rezistenta si /sau pastrarea lor in acvariu fara substrat cu plantele prinse de cioate sau puse in ghivece si in care putem aspira zilnic de pe fund odata cu resturile de mancare si paraziti microscopici cu ouale lor si bacteriile care se dezvolta acolo, normal complectare cu apa cu parametrii chimici buni pregatita-astea ar fi solutii pentru pastrarea lor in viata pe perioada mai lunga , in rest e loterie pot sa traiasca si in bazin comun cu substrat dar de cele mai multe ori nu rezista prea mult. Prin 1987 cand au aparut pe la noi in Mures erau si scumpi si foarte sensibili atunci pretul unui peste era intre 5-7 lei iar ramirezi incepeau de la 16 lei bucata si picau ca mustele (dar erau varianta salbatica mult mai frumosi ca acum, nu atat de mari) un singur crescator facea pe banda rulanta : in bazine sterile si pe placute de ceramica ca si suport pentru icre . Am aplicat metoda si a mers , generatiile obtinute deveneau mai rezistente in timp si putem creste puii si cu substrat in acvariu chiar daca mancarea principala era tubi tocat deci o sursa de hrana cu grad de risc mare ( asta era atunci cea mai grozava hrana la pesti ,cumparam cu kilogramele)
[Email]
adi3000
Junior member

Joined: 06/06/2013 01:04:09
Messages: 22
Location: Bucuresti, Brancoveanu, Sector 4
IP:
Offline

Si mie imi plac ramirezii. Am cumparat de nenumarate ori si tot de atatea ori in 3-4 luni mureau. Cel mai frecvent: ochi umflati fara alt simtom. Orice tratament dadea gres. Nu am avut niciodata alt deces la alti pesti in acelasi timp.
In prezent am reusit sa tin in viata un mascul de 1.5 ani. Femelele in schimb continua sa moara. Doar ca altfel. Nu li se mai umfla ochii de cand am marit filtrarea biologica, cu toate ca nici inainte nu aveam probleme cu apa.
Acum am la 180 L net 2 filtre externe: eheim 2028 si tetra ex 1200 pline cu: primul sertar bioballs si un burete subtire de max 1cm, grosier, restul sertarelor: matrix, siporax, eheim pro.
Dupa cum am zis femelele acum rezista mai mult 6-8 luni dar tot mor, aparent fara nici o manifestare, se inchid la culoare si mor subit.
Mancare: uscata, apreciaza mai mult granulele dar mananca si fulgi si hrana congelata. Nu i-am hranit niciodata cu ceva viu.
Cum de masculul a reusit sa treaca de perioada critica nu stiu. Majoritatea i-am cumparat din hornbah dar am luat si de la crescatori.
Ramirezii albastri nu am reusit sa ii tin mai mult de 3 luni niciodata si nici nu o sa-mi mai cumpar. Din cate am inteles sunt mult mai sensibili.
adi3000
Junior member

Joined: 06/06/2013 01:04:09
Messages: 22
Location: Bucuresti, Brancoveanu, Sector 4
IP:
Offline

Revin,
Masculul meu de Ramirez a murit. A trait peste 2 ani, eu lundu-l deja marisor (peste 4 luni cred ca avea). Il aveam de la Hornbach.
Exact cum a scris Humbert, la un moment dat nu a mai mancat si intr-o saptamana a slabit foarte mult si a murit. Fara nici un alt simtom.
Ultima femela a trit ceva mai mult de 8 luni.
Sunt pesti foarte frumosi. Ma scapau de mare parte din puii de vivipari. Au depus de multe ori. O singura data au scos si pui dar care nu au rezistat mai mult de 2 saptamani (in acvariul comunitar).
Momentan am renuntat la Ramirezi. Acum am apistogramma. Sa vedem astia cum o duc.
Vreau sa precizez inca o data ca nu am probleme in acvariu. Apa e super clara, plantat mediu +.
Singurul lucru problematic la apa este duritatea care e cam mare. CO2 bag destul dar ph-ul nu scade sub 7. Stau in Berceni/Oraselul copiilor si apa e asa de cand am pornit acvariul.
Nu am incercat alte metode sa o reduc atata timp cat ceilalti pesti o duc bine (neoni, tetra, rasbora, platy, cory, ancistrusi)
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com