[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus - inot ciudat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
floriancj
Junior member

Joined: 17/03/2014 12:33:19
Messages: 43
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Salut,

Introducerea mi-am facut-o aici, dar acum am o problema cu unul dintre discusi, daca ma poate ajuta cineva, ii multumesc inca de pe acum.

O scurta recapitulare pt. cine nu are rabdare sa citeasca introducerea:

- Juwel Lido 120 L, cu o cutie de Cirax in plus fata de dotarea standard, pornit la inceputul lui februarie 2014
- 10 discus cu dimensiuni intre 5-6 cm si 8-10 cm si 3 sanitari
- 1 anubias, 1 bacopa, 1 spathiphyllum, 1 radacina Mopani; lumina 8 ore pe zi
- hrana granule Tetra Discus de 2 ori pe zi
- schimb de apa 25% tratata cu Sera Aquatan, la 3 zile

Azi dimineata am observat ca unul dintre discusi, de 8-10 cm, inoata ciudat, parca leganandu-se si cu capul usor aplecat fata de pozitia normala.

Un test facut de dimineata, cu picaturi JBL arata urmatoarele:
- pH: intre 6.8 si 7.0
- GH: 3
- NO2: putin peste 0.1 mg/L, dar sub 0.2 mg/L

Cum si cu ce as putea interveni astfel incat sa rezolv problema?

Mentionez ca nu reusesc sa scad nivelul NO2 catre 0, in conditiile in care la ultimele 3 schimburi de apa am pus Sera Toxivec si Sera Bio Nitrivec, dupa prospect. Apa introdusa in acvariu are NO2 = 0.05 mg/L. Dupa schimb de apa NO2 este putin sub 0.1 mg/L, inainte de schimb (dupa 3 zile) NO2 este putin peste 0.1 mg/L.

Orice sfat e binevenit!

Va multumesc!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Valorile NO2 arata un bazin neciclat. Tu ti-ai populat bazinul neciclat cu discusi tineri?
Poate fi intoxicatie cu NO2, dar ma indoiesc,,,,este ireversibila si incurabila. Eventual un stadiu foarte timpuriu...cu toate acestea, intoxicatiile cu NO2 si NO3 se manifesta prin tulburari nervoase...deci, acel inot ar putea fi cauzat de acel NO2. Dar NO2 poate actiona si altfel...favorizeaza cresterea patogenitatii unor bacterii ubicvitare, existente in orice acvariu, cum este Aeromonas si care produce swim bladder disease...aceasta se trateaza cu antibiotice.
In concluzie, poate fi vorba despre intoxicatie incipienta cu NO2...ai foarte mare grija...te joci cu sabia...NO2 afecteaza iremediabil sistemul nervos. Poti face schimburi mici si dese de apa, adauga substante care absorb rapid NO2 din apa ca Toxivec.
Mai este insa o problema...daca e afectat un singur peste, e greu de crezut in intoxicatia cu NO2. Mult mai posibila este swim bladder disease....

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
floriancj
Junior member

Joined: 17/03/2014 12:33:19
Messages: 43
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Multumesc de raspuns Calin!

Am crezut ca bazinul e ciclat dupa 2 saptamani, nu l-am populat intentionat... Intre timp am cumparat teste de apa (picaturi JBL), am mai citit in stanga si-n dreapta. Incerc sa indrept lucrurile, daca se mai pot indrepta. Ieri seara am schimbat 30 L de apa si o sa continui deseara si zilele urmatoare.

Discusul care avea probleme ieri dimineata era ok seara pe la 7 cand am ajuns acasa. Ceva ciudat pentru mine se intampla insa peste noapte, cand nu exista lumina deloc in acvariu. Azi dimineata la 7 am gasit alt discus cu aceeasi problema, dat mai putin pronuntata. La ceva timp dupa ce s-a pornit lumina la acvariu, simptomele au inceput sa se atenueze. Ai cumva idee cam ce se intampla peste noapte (consuma sau nu consuma ceva din apa plantele peste noapte sau creste "brusc" nivelul de amoniu/nitriti/nitrati)?!?

O sa mai am putina rabdare pana la a aplica tratament cu antibiotic. Metronizadol se da in caz de "swim bladder desease"?
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2473
Location: pitesti
IP:
Offline

Peste noapte nu cresc aceste valori, iar cat despre influenta plantelor asupra acestora este foarte mica. Plantele consuma no3, dar in cantitati mici, de scaderea acestor valori se ocupa niste bacterii, acestea se afla in filtre si substrat. Te sfatuiesc sa citesti ciclul azotului si despre cum se porneste un bazin, sunt destule informatii pe forum.
[ICQ]
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com