[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cu algele  XML
Forum Index » Alge
Author Message
alix
Junior member

Joined: 27/09/2005 08:56:29
Messages: 44
Location: Pitesti
IP:
Offline

Dupa ce cred ca am reusit sa ma initiez in tainele(acvaristicii) am inceput sa am probleme ceva mai subtile. Am un acvariu de 30 litri in care am 3 gupy, 3 xifo, 2 corry ,2 melci si 1 betta. Stiu o sa imi spuneti ca betta si gupy dar la mine se pare ca nu prea sunt probleme.
problema mea este ca pe rezistenta, si pe peretele din spate s-au depus alge verzi. melcii se dezvolta foarte frumos(hrana din abundenta probabil), dar as cam vrea sa scap de alge.
De curand am am folosit ingrasamant pt plante de la Sera.
Are cineva idee daca pun 1sau2 ancistrusi scap de alge?
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

ancistrusii te vor ajuta la curatarea algelor de pe sticla si frunzele mari mai ales daca sunt mici. sa acorzi o atentie deosebita fertilizantului avand in vedere faptul ca bazinul tau este foarte mic si greu de echilibrat (poti pune cate o lingurita la cateva zile in loc sa pui toata cantitatea recomandata deodata). o alta masura ar fi utilizarea unor neoane de calitate si schimbul regulat de apa.

Acvariul meu
[Yahoo!]
fish_lover
Member

Joined: 15/01/2006 21:33:27
Messages: 184
Location: Iasi
IP:
Offline

Acvariul este in bataia razelor solare? in fine ..eu zic sa iti cumperi 1 sau 2 ancistrusi sau 1 labeo....

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

Joined: 26/09/2005 00:13:23
Messages: 100
Location: Sibiu
IP:
Offline

uite am si eu un bai si va rog sa va dati cu parerea... in poza cu linkul de mai jos: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=363&pos=4, chiar in fata pietrei se vede o chestie albicioasa cu niste punctulete in ea; e ca o spuma.
De fapt, ati vazut vreodata cum arata ouale depuse de broaste? (Nu radeti, va rog ptr. ca la mine in sufragerie miroase a apa murdara... ). Exact la fel arata si chestiile astea doar ca "gelatina" care inconjoara bobitele alea nu e la fel de tare...
Problema care nu mi-o explic este ca azi e vineri iar eu am inlocuit apa (100%) marti + ca am spalat pietrele si radacina. Poate imi spune si mie cineva ce dreaq am in acvariu!
PS: ofer informatii suplimentare oricui vrea sa-si prinda mintea cu problema asta.
Va multumesc!

Dancing with the wolves...
ciprian_sb
Member
[Avatar]

Joined: 26/09/2005 00:13:23
Messages: 100
Location: Sibiu
IP:
Offline

ce parere aveti? Poate fi asta: http://www.plantgeek.net/articles/gg_algae_faq/brown_curt.jpg
@moderatori: daca nu e corect sa intreb acelasi lucru pe mai multe topicuri va rog sa-mi faceti un semn (:nu ...

Dancing with the wolves...
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

ciprian_sb wrote:...la mine in sufragerie miroase a apa murdara...
..."gelatina" care inconjoara bobitele alea nu e la fel de tare...
....am inlocuit apa (100%) marti + ca am spalat pietrele si radacina.
Poate imi spune si mie cineva ce dreaq am in acvariu!

Desi nu prea disting bine ce ai pozat acolo, parerea mea e ca in fata pietrei aleia s-a format o simpla bioderma in care s-a incurcat niscai mizerie facuta de pesti si chiar resturi marunte de mancare (da, atat de marunte incat pestii n-au putut sa le apuce).
Bioderma se formeaza de obicei inaintea coloniilor de nitrobacterii. Si cum tu tocmai ai spalat bine tot acvariul, plus schimbat apa 100%,(apropo, cine te-a sfatuit sa faci asta?) bineinteles ca nu mai e nici urma de bacterie denitrificatoare pe acolo.
Tot din cauza asta la tine in sufragerie miroase a apa murdara...

ciprian_sb wrote:@moderatori: daca nu e corect sa intreb acelasi lucru pe mai multe topicuri va rog sa-mi faceti un semn (:nu ...

Nu e corect. Gaseste sectiunea potrivita si infiinteaza acolo topicul dorit.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

Joined: 26/09/2005 00:13:23
Messages: 100
Location: Sibiu
IP:
Offline

"FLORI AN wrote:
2. Obiectele din acvariu (furtun, termometru, etc.) devin FOARTE alunecoase.
Dalles wrote:
Bioderma. In general, nepericuloasa. Contine bacterii care fac parte din filtrul biologic. "

Am cautat pe forum si pe net detalii privind bioderma. Din ce am gasit am inteles ca e acel mucus care se formeaza la suprafata obiectelor aflate in contact cu apa.
Ca sa nu lungesc povestea am sa fiu punctual:
1. Bioderma creeaza miros al apei din acvariu(care se raspandeste si in incapere)? Odata cu aparitia mirosului am remarcat si prezenta chestiei, raspandita pe o suprafata maricica de pe fundul bazinului; parca ar fi erupt :x
2. Ce nu se intelege prea bine din poza este ca in acvariu e ceva ca un gel care se rupe usor chiar si la trecerea pestilor pe langa el... deci nu prea cred ca e bioderma (din pacate)
3. Seamana destul de mult, dar nu suficeint ca sa fiu sigur, cu alga de sub linkul asta: http://www.plantgeek.net/articles/gg_algae_faq/brown_curt.jpg; insa nu zice nicaieri ca alga asta miroase.

Deci exista vreun nume pentru chestia mirositoare sau vreo solutie?

@Dalles: point taken; in consecinta te rog vezi daca e cazul sa stergi si postul meu de aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2431&postdays=0&postorder=asc&start=15

Acvariul nu l-am spalat, am sters doar peretii cu o carpa, iar filtrul, radacina si pietrele le-am clatit cu apa rece. Asta nu cred ca mai conteaza, pentru ca oricum s-a deranjat ciclarea acvariului prin schimbarea 100% a apei.

Dancing with the wolves...
LooSeR
Senior member
[Avatar]

Joined: 18/03/2006 10:31:02
Messages: 571
Location: Bucuresti, Marasesti
IP:
Offline

parerea mea e ca de fiecare data cand schimbi apa o data la 2 sapt .. sa ai un burete doar pt acvariu si sa il ti numai langa acvairu si cu el sa cureti geamul si partile unde se formeaza alge .. si altele .. !

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
alix
Junior member

Joined: 27/09/2005 08:56:29
Messages: 44
Location: Pitesti
IP:
Offline

acvariul nu este in bataia soarelui..dar raze mai ajung la el....
[Yahoo!]
osa
Member
[Avatar]

Joined: 11/10/2005 15:55:36
Messages: 114
Location: Timisoara
IP:
Offline

Am si eu o problema destul de stresanta cu algele.
Dupa ce Vallisneria mi s-a distrus in proportie de 80%, acuma incep sa ma invadeze algele. Cam intr-o saptamana se depun alge verzi lungi (cred ca astea sunt cele filamentoase) peste tot in acvariu, incepand de la peretii acvariului, plante, filtru si nuca de cocos.
De o vreme am observat o explozie de alge maro. Sunt foarte multe in substrat, se depun peste plante. plantele in scurt timp mi-au devenit de culoare maronie.
Sunt destul de dezamagit si lipsit de idei.
V-as ruga, daca aveti ceva idei sa imi spuneti ce ar putea fi, ce s-ar putea face.
Detalii despre acvariu:
- 90l apa in abazin
- 3 tuburi de neon (doua philips tld765 si un osram), neoanele lumineza 13 ore pe zi
- ph-ul apei este undeva peste 7,5, kh-ul in jur de 10
- am un singur ancistrus, dar nu pare sa fie atras de nici un fel de alge
- mai am 2 melci, care nici ei nu se chinui sa manance acvariul, in ultima vreme se preocupa mai mult cu ... imperecherea.

help
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Aveti AICI un tabel cu alge. L-ati citit? Ati cautat mcar sa identificati tipul de alga?Mai incercati sa va descurcati si voi, ca nu e nimeni Mama Omida pe forum. Pozele sunt de multe ori de proasta calitate, aveti pesti multi pe care ii hraniti in nestire, acvariul sta in bataia soarelui si va mai intrebati de unde apar?

Eu personal am un acvariu de 60l cu 6 neoni hraniti odata pe zi, melci, pomaceea si plantat la greu. Nu am avut probleme cu algele de cind l-am infiintat. De ce oare?
ciprian_sb
Member
[Avatar]

Joined: 26/09/2005 00:13:23
Messages: 100
Location: Sibiu
IP:
Offline

Dolly wrote:Aveti AICI un tabel cu alge. L-ati citit?

Da l-am citit inainte de a posta; si pe forum am gasit si niste posturi interesante de ale tale, Dolly legate de plante.
Dolly wrote:Ati cautat mcar sa identificati tipul de alga?

Da, eu am banuit ca ar fi "brown_curt" dar nu am gasit nicaieri vreo informatie daca miroase si nici nu mi-a raspuns nimeni pe forum. Apropo, acvariul nu este in bataia soarelui.
Dolly wrote: Mai incercati sa va descurcati si voi, ca nu e nimeni Mama Omida pe forum. Pozele sunt de multe ori de proasta calitate, aveti pesti multi pe care ii hraniti in nestire, acvariul sta in bataia soarelui si va mai intrebati de unde apar?

off topic: Asa este. Noi astia, micii, ne adresam voua ca unor "vrajitori" intr-ale acvaristicii, insa eu cred ca ati vazut deja prea multe si ca v-ati cam plictisit sa dati raspunsuri pentru aceleasi intrebari, iar din acest motiv se simte lipsa entuziasmului de care au atata nevoie incepatorii. Insa exista si posturi, ca al meu, care nu-si gasesc un raspuns chiar daca in prealabil am cautat pe forum si pe net informatii legate de problema mea. Nu am pretentia sa-mi raspunda cineva, dar as putea macar, daca nu mi se raspunde, sa nu fiu "urecheat" gratuit?
Din fericire exista cineva dintre voi care este "adevaratul fiu al mamei omida", insa din pacate in ultima vreme nu mai este atat de activ pe cat ne-a obisnuit.

on topic: a disparut acum; de fapt s-a atrofiat iar mirosul persista; cred ca a fost o reactie a acvariului la un schimb masiv de apa; in plus de asta cred ca a ajutat si faptul ca am zece oscari adolescenti fomisti de profesie. In rest numai de bine!

Dancing with the wolves...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

ciprian_sb wrote:off topic: Asa este. Noi astia, micii, ne adresam voua ca unor "vrajitori" intr-ale acvaristicii, insa eu cred ca ati vazut deja prea multe si ca v-ati cam plictisit sa dati raspunsuri pentru aceleasi intrebari, iar din acest motiv se simte lipsa entuziasmului de care au atata nevoie incepatorii. Insa exista si posturi, ca al meu, care nu-si gasesc un raspuns chiar daca in prealabil am cautat pe forum si pe net informatii legate de problema mea. Nu am pretentia sa-mi raspunda cineva, dar as putea macar, daca nu mi se raspunde, sa nu fiu "urecheat" gratuit?

Nu la tine m-am referit, ci asa in general. Si nu suntem "vrajitorii' forumului, si noi mai avem probleme, stai linistit. Ca nu poti raspunde cu promptidune cuiva, asta e altceva. Fiecare lucreaza sau invata si nu e nimeni platit pentru munca de administrator sau moderator. Asta se face din pura placere, ca si acvaristica in sine. E o pasiune si nimic mai mult.
Noi incercam sa ajutam cit putem si unde putem, dar uneori si cunostiintele noastre sunt depasite. Asta e, e omeneste. Dar din pacate acest lucru nu il inteleg incepatorii.

In cazul tau, tot ce pot sa spun e ca apa nu ar trebui sa miroasa. Ai probabil un dezechilibru in acvariu. Fa schimburi mici si dese de apa lasa la declorinat. Si foloseste cu incredere Aquatan - este bun atit pentru apa cit si pentru epiderma pestilor. Iar pentru algele care se pot razui, foloseste cu incredere o racleta (se gaseste la pet-shop-uri). Asta inainte de schimburile de apa.
RIS77
Junior member

Joined: 08/02/2006 21:40:51
Messages: 11
Location: PITESTI
IP:
Offline

Salutare. Pt. OSA, si eu am un neon philips 765 de 30 w, dupa 2 zile de folosire, 10 ore pe zi, plantele erau pline de alge filamentoase, l-am oprit din functionare si incet au inceput sa dispara. Cred ca ar trebui sa-l opresti sau sa-l schimbicu un tld 830-840 si sa vezi ce se intampla.Eu l-Am folosit pt. ca nu am gasit alt neon de 30 w.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

osa wrote:Sunt destul de dezamagit si lipsit de idei
......................
- 3 tuburi de neon (doua philips tld765 si un osram), neoanele lumineza 13 ore pe zi
Imi amintesc ca ti-am sugerat in alt topic sa schimbi tuburile ale 765. Probabil ca nu m-ai bagat in seama. O fi prea complicat sau costisitor .



Cam asa ceva spuneam acolo:
osa wrote:Am 2 neoene de 18W Philips TL-D 54/765
Schimba-le. Incearca Osram Fluora, Phillips Aquarelle, 830, FloraGlo, Sera Plant Color .......




osa wrote:- am un singur ancistrus, dar nu pare sa fie atras de nici un fel de alge
Alti pesti ai? Sau e un singur Ancistrus in 90 litri?

osa wrote:mai am 2 melci, care nici ei nu se chinui sa manance acvariul, in ultima vreme se preocupa mai mult cu ... imperecherea.
Nici dac-ai avea 200 melci nu ti-ar minca acvariu' .

Baga acolo vreo 20-30 Pomacea si nu-i hrani citeva zile poate se dau la alge.



ciprian_sb wrote:v-ati cam plictisit sa dati raspunsuri pentru aceleasi intrebari
Poate ca ne-am plictisit sa dam raspunsuri la aceleasi intrebari . Nu stiu sigur . Da'-s sigur ca m-am plictisit sa dau raspunsuri care sa fie ignorate (vezi faza cu 765-u' ).

Poze: smilie ... Poze cu plante
osa
Member
[Avatar]

Joined: 11/10/2005 15:55:36
Messages: 114
Location: Timisoara
IP:
Offline

Mersi, asa voi face.
osa
Member
[Avatar]

Joined: 11/10/2005 15:55:36
Messages: 114
Location: Timisoara
IP:
Offline

Sa stii MA ca nu am ignorat chiar deloc sugestia ta referitor la neon. Imi pare rau daca am ofensat prin acest lucru pe cineva, nu a fost intentia mea, dar nu am inca 1.300.000 la dispozitie pe care sa le investesc in neoane la acest moment. Ii strang si eu incetul cu incetul, ce sa fac, asa e povestea acuma la mine.



Mersi oricum de sfaturi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Treaba e ca la lumina aia n-o sa mearga bine plantele => probabilitate mare de aparitie a algelor. Alta rezolvare corecta in afara de schimbarea luminii nu vad.

osa wrote:dar nu am inca 1.300.000 la dispozitie pe care sa le investesc in neoane la acest moment.
Un 830 e vreo 80.000 lei, un Aquarelle e vreo 200.000 lei, un Osram Fluora e tot vreo 200.000 lei. Cu 280.000 lei rezolvi decent problema luminii. De ce spui 1.300.000 lei ?

(Sera Plant Color si FloraGlo sint intr-adevar un pic mai scumpe (vreo 400.000 lei))

Poze: smilie ... Poze cu plante
osa
Member
[Avatar]

Joined: 11/10/2005 15:55:36
Messages: 114
Location: Timisoara
IP:
Offline

Eu cautam neoane care sa ajute plantele sa creasca sanatoase.
Neoanele speciala nu le gasesc decat in magazinele specializate, unde, cum bine ziceai si tu, un FloraGlo costa in jur de 415.000. Mai rau de atata este faptul ca de 20W nu se gasesc de o vreme in tot orasul, iar cand intreb de neoane in magazine specializate (cel putin asa mi se par mine, ca sunt pline de aplice si fel de fel de lampi) vanzatorii se minuneaza cand intreb de un Philips TLD9xx sau chiar 8xx. Asa am patit cand am pornit la vanatoare de neoane, dupa ce ai raspuns la postul meu despre problemele cu plantele.
Daca aveti idee unde gasesc neoane de astea, in afara de magazinele turcesti (gen atas) unde vanzatorii (care de altfel sunt imbracati foarte frumos) nu sunt in stare sa deosebeasca (din punct de vedere functional) un starter de neon de un droser (sau balast, sau bobina de soc).

De aceea, nu pot decat sa ma repet, nu de aceea nu mi-am schimbat neonul ca nu ti-am luat in considerare sfaturile (nu crezi ca ar fi fost un gest imbecil din partea mea ???) ci pentru simplele chestiuni pe care le-am enumerat in ultimele doua posturi.
Scuze din nou daca am dat impresia de om necioplit, sau a unuia care nu ia in considerare sfaturile mai mult decat utile a celor care incearca sa ajute.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

osa wrote:Neoanele speciala nu le gasesc decat in magazinele specializate
Intr-o "disputa" pe YM cu Sandu despre tuburi, mi-a dat linku' asta despre Aquarelle.


Se spune acolo:
"Emisia de lumină corespunde lungimii de undă a luminii naturale, necesară pentru realizarea fotosintezei şi sinteza clorofilei
Energie deosebit de înaltă în domeniul albastru, care oferă un spectru bine echilibrat ce stimulează producţia de oxigen, îmbunătăţeşte viaţa plantelor şi a peştilor de acvariu şi asigură o bună redare a culorilor
"


osa wrote:Daca aveti idee unde gasesc neoane de astea
Mi-a trimis Bilti niste Aquarelle cumparate din Timisoara. Poate vede topicu' si-ti spune unde le gasesti.


osa wrote:nu de aceea nu mi-am schimbat neonul ca nu ti-am luat in considerare sfaturile

Poze: smilie ... Poze cu plante
 
Forum Index » Alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com