Salut. Am un gurami albastru mascul care de vreo citeva zile avea probleme cu inotul. Mai precis un fel de dute vino scurt (ca si cind s-ar bâtâi

, cam cum face maimuta aceasta din deget, asmplitudinea miscarii fiind ai mare insa). Am mai observat ca aripioara dorsala o cam tinea strânsa. De mâncat, mânca, se mai plimba si prin acvariu, dar avea un loc al lui unde isi incepea bâtâitul.
Azi insa am orservat ca aripioara dorsala e mâncata iar pe spate (unde s-a rezemat odata aripioara) solzi sunt mincati, zbârliti si urme de singe vizibile. Tot urme de sânge am observat, din pacate tot azi, pe o aripioara laterala si pe cea abdominala, pe coada, pe corp in apropierea cozii si pe mandibula de o parte si de alta a gurii. Coada era franjurata in partea de sus.
L-am separat si am inceput iar sa citesc si tot nu ma dumiresc ce poate sa fie. Cred ca e o boala legata de potrezirea aripioarelor dar nu sunt f. sigura.
L-am scos din acvariu si l-am pus intr-un alt vas "de chin"

. I-am taiat partea de aripioare franjurate si am pus verde de malachit. Acum s-a mai linistit (pina l-am prins am dus muncile iadului). Nu ii place noua locuinta pt ca e f mica si parca mai are tendinta de bâtâiala. Daca insa ma apropii de el, se agita asa ca amândoi suntem tare suparati.
Ianite sa postez am studiat si ceilalti pesti din acvariu am observat ca un moli galben (tot baiet) are operculul stâng lipsa...
Chiar am nevoie de ajutor. Ma duc sa pescuies blondul si sa mai revad paginile cu bolile....
Multumesc atit pt sfaturi cit si pt suturile pe care o sa mi le iau...