[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Floarea de Anubias Nana  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Am o Anubias Barteri var. Nana care tot vrea sa infloreasca...
...Si eu tot vreau sa fac un filmuletz cu evenimentul, filmand cateva cadre pe zi, din care apoi sa fac un avi de cateva secunde... Stiti voi, din ala ca la teleenciclopedia.

Problema e ca de vreo saptamana tot "trag" cadre, dar lujerul ala in afara de a creste in lungime nu face altceva... ca de exemplu sa infloreasca. Deja a crescut suficient in inaltime cat sa imi iasa din cadru de 2 ori, deci sa trebuiasca sa mut trepiedul de 2 ori.

Are cineva idee cam CAT DUREAZA pana se desface floarea? Asaaa... ca ordin de marime macar.
Eu inteleg ca planta asta nu se grabeste niciodata, dar chiar asa...? :-)

Multumesc.
Val.
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Hi hi - poate sa dureze si doua saptamini pina se formeaza floarea.
Pina si deschiderea ei este foarte lenta.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

In sfarsit a inflorit!!!
Am renuntat la ideea de a face filmuletzul cadru cu cadru, pentru ca nici ingerii n-ar avea rabdare cu stilul "ultra-fast" al anubiei mele.
Am tras insa cateva cadre. Pentru cine inca nu stie cum arata uite:

Cadru de ansamblu:

image

Close-up:

image
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos!
Am si eu un Anubias Congensis, oare am sanse sa vad asa ceva la mine in acvariu?
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Cred ca da. Conditiile mele au fost cam asa:
-cam 0,8 Watts pe litru dintr-o combinatie de Aquarelle, 830 si 965, cam 7-8 ore pe zi (desi gurile rele spun ca Anubias-ul nu prea are nevoie de multa lumina... )
-Sera Florena destul de regulat si Sera Florenette A cam cand imi aduc aminte
-Schimburi de apa dese. Pesti putini.
Nu stiu daca cele enumarate mai sus au vreo legatura cu ce se intampla. Acum, de exemplu ii mai iese un mugur de floare.
Eu o am de un an si ceva si planta era destul de mica in momentul cand am cumparat-o. Cam 5-6 frunze, nu mai stiu exact. Oricum i-a mers tot timpul mai bine decat scrie la carte (10 frunze pe an). La mine cred ca in perioadele cand avea ea mai mult chef de viatza baga cate o frunza noua chiar si la 2 saptamani.
Cam asta e...
Succes.

Val.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: