In timp ce curatam reactorul de sulf, am pierdut una din cele 2 bucatele de cauciuc care sustin axa ceramica a elicei pompei. Prin urmare, ce sa fac, sa astept o vreme pana primeam piesa (cu greu am gasit componenta, e vorba (cred) de acest link:
http://www.aquacadabra.co.uk/410.30-25-Set-of-rubber-washers-and-bearings-Aqua-Medic.html )
Insa tot uitandu-ma la componenta veche (partea de cauciuc rotunjita din varful axului)
Mi-a trecut prin cap ca de fapt rolul ei este sa tina axul centrat (si sa absoarba din vibratii) si ca as putea o improvizatie. Am taiat o bucata de 4mm dintr-un tub de aer (din acela standard) si la randul lui taiat o fasie incat aducand aproape marginile noi, sa incapa in spatiul ramas liber. Din pacate, era prea subtire peretele de plastic al tubului, si ramanea suficient de mult joc la ax.
Asa ca ...... m-am reorientat catre plasticul (ceva mai gros) al unui tub pe care l-am vazut pe minciocul de servici

- aoi in dreapta se vede diferenta intre tubul de aer (pe care nu l-am putut folosi, si fasia decupata din tubul verde mai gros:
Rezultatul este ca merge perfect, zero vibratii si nici nu se incinge. E mai zgomotoasa priza mecanica de la un acvariu decat reactorul
Am zis sa postez, poate ajuta pe cineva daca ar avea nevoie ...